På hotellet

Efter ett varmt och skönt bad så har jag ni krupit upp i soffan och myser med lite godis och film.. Har hjälpt Tobbe att inventera i köket och nu håller han på för fullt att göra iordning den nyårsmat som ska serveras till förväntansfulla gäster på Sofiehof. Själv håller jag mej till hotellrummet tills senare ikväll. Då smyger jag ner en sväng och ser hur det går för honom..<3
 
Dumle är hos "mormor" och leker med Mimmi, Hugo och Luna och småtottarna är hos Emelie och håller Zorba och Diva sällskap. Panda hade varit lite olycklig och undrat vart matte fanns någonstans, men Pim hade tagit det hela med ro.
 
De har redan början smälla här inne, förstår inte alls det roliga med att smälla innan tolvslaget. Men, men.. det är väl inte meningen att man ska förstå alla heller.
 
Lucky fick jobba lös i padocken idag, hon blir mjukare och mjukare i kroppen och idag jobbade vi med galoppen. Hon tuffade på och ville jättemycket idag, lite svettig var hon till och med när vi var färdiga.
 
Nehe, nu ska jag återgå till mitt nyårsmys. Hoppas ni får en riktigt fin nyårsafton och ett bra avslut på året!
 
Kram Sofia

Planering

Saker är beställda till kommande projektet och nu hoppas jag att de hinner komma på fredag, annars måste jag vänta ända till början av nästa vecka och det är ju knappt att jag överlever det.. Haha
 
Håller på att försöka få ihop planerna inför imorgon.. men det ska nog gå.. tror jag..
 
Pim är trött och ligger och myser i soffan jämte mej, Panda håller koll på vad husse gör och Dumle är väldigt busig och försöker få igång en allt mer sur Panda.
 
Vi har fått ett dörrhål till, bara sådär liksom. Men sätter man igen en vägg så får man vackert göra ett nytt hål.. Men bra blir det, även om det är lite halvkaos här hemma för tillfället. Får försöka ta lite foton och dela med mej av så ni förstår vad jag menar.
 
Nehe, åter tlll packandet!
 
Kram Sofia

Kan knappt vänta!

Ska beställa hem grejer till ett nytt litet projekt. Har testat och gjort innan, men nu blir det ny kula.. Talar inte riktigt om vad det är än. Men ni kommer få se foton, det kan jag lova!
 
Kram Sofia

Promenad

Precis kommit in från en promenad med hundarna. De var mer än lyckliga och busade hela vägen. Pim började bli trött efter ett tag och ville koncentrera sej på att bara ta sej framåt, Panda däremot har en outtömlig källa av energi och var lite på språng när vi kom in som när vi gick ut. Dumle är alltid som en torped det första, men efter ett par rusningar så är han lugn som en filbunke.
 
Solen kämpar sej faktiskt igenom molntäcket stundtals idag och det klagar jag verkligen inte på. Den är så välkommen så. Tycker att det kan torka upp ordentligt nu, ifall det bestämmer sej för att bli kallt och snöigt om nån vecka eller så.
 
Kram Sofia
 

Inte snällt att glömma..

Jag lyckades glömma att skriva här på bloggen om Dumle som blev hela 4 år i fredags. Stora pojken ju! Tänk att han har varit hos oss så länge redan och många, många fler år ska det bli.. Tokgrabben min..<3
 
Är inne på kvällens andra film, men det får nog bli sängen strax. Börjar bli riktigt trött igen och det är ovanligt för mej såhär tidigt på kvällen så det är väl bäst att passa på så kanske jag får sova ut ordentligt inatt.
 
Imorgon jobbar Tobbe igen, så det blir hemmadag för mej och hundarna. Sen stallet till sena eftermiddan/kvällen.
Tisdag åker vi ut tidigt så Tobbe får hjälpa mej och sen åker jag med honom in till Jönköping. Lämnar över Dumle till mamma som kommer och hämtar honom. Småtjejerna ska terrorisera Emelie och hennes hundar nyårsafton.
Sen slappar jag på hotellet nån timma innan jag ger mej ut så stan och kikar lite, så är det nån som vill ses en sväng på dagen/eftermiddan och hitta på nåt på nyår inne i Jönköping så säg till! Tobbe jobbar till strax innan tolvslaget, så vi får fira det ihop iår.. mys!
 
Varför inte åka tvättkorg liksom?
 
Skönaste sovstilen!
 
Kvällsbus
 
Kram Sofia

Trötter

Trött var bara förnamnet, somnade som en liten gris i soffan i över två timmar när jag satt mej efter hemkomst från stallet.
 
Idag fick vi besök i stallet i form av Alice, först blev det en skrittrunda i skogen tillsammans med Annika och hennes pigga gamling och sen tog vi en kort lektion på ridbanan. Jag passade på att träna bort lite av allt jag ätit i jul och gick den nästan 45 min långa rundan när de andra red. Panda skuttade med i skogen och fick en ny kompis i den stora svarta hunden Sven som först var lite läskig men sen jätteskojig att leka med.
 
Det blev ett par timmar i stallet och både jag och Panda var trötta och mycket nöjda när vi slutligen blev hämtade av Tobbe.
 
Kan meddela att Lucky äter upp sin mat och krubban är renslickad varje dag! Nu håller vi tummarna att det håller i sej och inte börjar strula igen.
 
Kram Sofia

Klantigt

Kollar på Hansel and Gretel, den moderna versionen av Hans och Greta. Har velat se den ett tag och nu gick den på en av Cmore kanalerna.
 
Lyckades klanta mej innan, skulle över gallren som vi avgränsar köket med ibland när Panda får för sej att vakta på kissen. Och fick inte över benet ordentligt, tog emot mej med högerarmen i dörrposten. Tror ni det gjorde ont eller? Ehhh.. ja! Suck på mej, men två värktabletter senare så känns det bättre igen. Ibland undrar jag om jag är det klumpigaste personen i världen. Eller om det bara är otur..
 
Nu tackar jag för mej för idag, när filmen är slut blir det till att stänga de blå och sova.. Börjar redan bli trött så det ser ju lovande ut inför en god natts sömn ialla fall.
 
Kram Sofia

Stallet

Blev lite jobb på ridbanan för Lucky idag, väldigt uppskattat av damen. Stängde av lite mer än halva banan och jobbade henne lös på. Hon sträckte ut, strechade hela överlinjen och trampade på och såg väldigt mjuk ut.
 
 
Till och med jag fastnade på kort idag..
 
 
Nu har vi käkat lite, köttfärslimpa.. smarrigt!! Har varit lite duktig också, dammsugit och torkat golvet också.. Så nu tar jag det lugnt resten av eftermiddan.
 
Kram Sofia

Mätt, ren och nöjd..

Nyduschad och mätt i magen har jag sjunkit ner i soffan för kvällen.. älskling kom hem med chips, men de sparar jag tills imorgon. Är alldeles för mätt för dem nu. En rejäl kycklingrulle slank ner utan trug dock.
 
Det blev snabbis i stallet idag, Tobbe mockade och jag fixade burkmat och grovfoder. Vi hade fått hem hö och det är jäklar vad fort man vänjer sej vid hösilage. Tyckte jag packade och packade och kom fan aldrig upp i mängden jag skulle ha, även att jag dragit ner lite på mängden.. Men gott att sniffa på gottigt hö, grönt och fint va det.. Tror Lucky blir mer än nöjd över detta, nu håller jag tummarna att magen klarar bytet bra. Men byta från hösilage till hö brukar gå bättre än att byta från hö till hösilage igen.
 
Imorgon får det nog bli stallet på förmiddan, ska komma regn efter lunch (så ovanligt!) och jag är inte alls sugen på att bli dränkt när jag longerar häst.
 
Kram Sofia
 
 
 

Planeringen ikväll

Mörkt ute och jag sitter och väntar på att Tobbe ska komma hem så vi kan åka ut till Lucky. När stallet är klart blir det Mullsjö och Amigo. Blir till att götta oss me pizza och kycklingrulle ikväll. Är de fredag så är de!
 
Smådogsen och jag tog oss en skogspromena innan, Pim knatade på ännu bättre än igår och fick bara åka jacka över en bit som var väligt blöt och knepig att gå om man har korta ben.
 
Annars har jag tillbringat eftermiddagen med att sova ikapp det jag missade inatt.. välbehövligt! Jag och hundarna däckade allihopa i soffan några timmar. Trångt men mysigt.
 
Kram Sofia

Funderingar

Panda "tappar" väldigt ofta ner sina ben på golvet när hon sitter i soffan med dem. När hon var liten tog vi alltid upp dem åt henne och numera är det väldigt sällan som hon hämtar dem själv, även om hon kan. Bara om det är en annan hund som riskerar att hinna hämta det innan jag eller Tobbe kan ta upp dem. Hon tittar på benet och sen på oss med stora bedjande ögon. Hon kan "tappa" sitt ben inte en, utan upp till tio gånger eller mer i rad. Ibland tror jag på fullaste allvar att hon "tappar" benet på golvet upprepade gånger för att testa hur många gånger hon kan få oss att plocka upp benet åt henne.
 
Lucky har alltid varit mycket kräsen med vad hon äter, allt som läggs i krubban äts inte. Det tog jättelång tid innan vi hittade ett mineralfoder som hon ens kom i närheten av att godkänna. Just nu har vi redan bytt foder två gånger på ganska kort tid. Problemet med henne är att hon helst inte ska ha något foder med spannmål, socker eller stärkelse i (förutom i liten mängd då). Lycka till att hitta något sådant foder! När jag äntligen lyckades hitta vad som verkade vara det perfekta fodret så åt hon det i ca 2 veckor, nu lämnar hon nästan allt varje gång. Och det känns pisstrist att gröpa up foder, mineraler och tillskott för massor med pengar ut krubban varje dag. Så nu får vi testa något annat. Valet föll ännu en gång på Hippo och vi testar säcken som heter Bas Cool, det är havrefritt och låg sockerhalt (ca 4 % tror jag). Ska be älsklingen köpa det på hemvägen idag så jag kan börja med det redan ikväll.
Vill ju att min prinsessa ska få i sej allt hon behöver. Hoppas bara att fodret inte sätter sej i huvudet på henne.
 
Kram Sofia
 

Sovit skitdåligt!

Har sovit som en potta skit inatt.. Först somnade jag som en stock, men Panda har vankat och gnällt och inte velat komma till ro och då har jag inte kunnat somna. När hon väl kröp intill mej och somnade var jag klarvaken och kunde inte somna om. Så inte förrens klockan visade på efter tre somnade jag äntligen. Sen vaknade jag igen vid sex-tiden och lyckades efter en del om och med somna igen, bara för att vakna vid halv åtta igen. Ut med hundarna och sen in igen.. Och gissa vad, kan inte somna om då småtottarna leker terrorister och på ljudnivån skulle man kunna tro att de är minst femton stycken. Det är tur att man avgudar de där små, annars hade man nog blivit tokig och tröttnat ganska fort.
 
Det blev tömkörning för Lucky igår. Höll på i 30 min. Ville testa hur pass bra jag kunde sköta tömmarna innan jag ger mej på att försöka rida med min trasiga handled. Nu är det två veckor sen jag bröt den och läkaren sa att jag kunde använda den försiktigt till smärtgränsen. Och visst gjorde det ont, men jag klarade av det. Men det får nog bli longering ett par dagar till och prova att tömköra med mina tunnare och lättare tömmar. Men ändå skönt att känna att jag kan börja motionera henne ordentligt igen.
 
Kram Sofia

Friskt och skönt!

Härligt väder ute, lite småkallt men väldigt friskt. Tog en halvtimmas promenad med småtotten, Pim var superduktig och gick stora delar av vägen. Fick bära henne en fjärdedel ungefär. Hon är väldigt tydlig med när hon inte orkar mer. Panda fick flera rallyryck och drog järnet över fälten (filmer kommer!), hon var lite flåsig när vi kom in, men efter lite vatten så var hon fit for fight igen! Nu blir det strax stallet och lite träning för Lucky.
 
 
 
 
Kram Sofia
 

Gör oss redo..

För en skogspromenad.. Jag och småtottarna tar oss en förmiddagstur nu när det ändå är uppehåll idag.
Sen blir det nog en sväng till Lucky, blir longering idag.
 
Kram Sofia

Annandagen

God förmiddag på er! Nu kan man väl säga att julen i princip är färdig. Trots att många säkert ska fara runt till olika släktingar även idag, kanske imorgon och till och med i helgen. Men för oss är det över och färdigt. Julstämningen försvann i princip redan någon gång igår. Kan det vara det totala avsaknaden av snö? Kanske...
 
Men idag regnar det inte, det ser till och med ut som att solen kan komma att lysa på oss, ialla fall någon minut eller två. Det vore ju trevligt som omväxling. Jag hoppas att det hinner torka upp lite innan det bestämmer sej för att bli kallt någon gång i Januari. Annars kommer det vara rena isgator under snön överallt. Och det är inget jag vill ha!
 
 
Kram Sofia

Juldagen lider mot sitt slut

Det blev en liten promenad med Lucky, småtottarna och älskling innan idag.. Det var pigg häst, pigga hundar och lata människor.. Tror jag och Tobbe blev trötta fortast, därefter PimPim, Panda och Lucky tyckte det var en alldeles för kort promenad och var knappt uppvärmda.
 
Lucky hade lyckats med konststycket att klä av sej sitt regntäcke igår nån timma innan insläpp. Hittade det felvrängt i hagen, alla spännen fortfarande knäppta. Knashäst, hon har inte plockat av sej sitt täcke på många år. Men helt var täcket, dock väldigt blött och skitigt, men det går ju att göra något åt ialla fall.
 
Hundarna har lekt terrorister och både mordhotat katten, hallmattan, alla leksakerna, mitt täcke och varandra. Men nu sover de som små grisar och har gjort sedan de fick kvällsmat.
 
Själv slötittar jag med ett halvt öga på en av sällskapsresan filmerna. En av de bästa enligt mej, där de åker på solsemester. Pepes Bodega liksom.. haha.. ni som har sett den vet vad jag menar..;)
 
 
Förresten, vi hade vildsvin på besök igår kväll igen. Nu såg Tobbe dem också. Ysch!
 
Kram Sofia

Juldagen

Så var juldagen här och jag hoppas att ni har börjat gå ner i ett lugnare tempo. Men ska man tro folks facebook statusar så stressas det fortfarande runt ganska bra runt om i landet. Något vi absolut inte gör.
 
När hundarna fått frukost och morgonrastning så sjönk vi ner i varsitt soffhörn med lite frukost  framför en film, kan verkligen rekomendera Hours med Paul Walker.
 
Nu slökikar vi lite på tvn och förbereder oss för att åka ut till Lucky om en stund. Jag hoppas att det ska sluta regna tills dess så jag kan gå en liten promenad eller longera henne. Börjar bli väldigt trött på det här regnandet och blåsandet nu.
 
Hundarna har samlat krafter under natten och leker terrorister här nu. Börjar tro att vi ger dem för bra med mat. Mer energiska småhundar har jag knappt aldrig träffat.
 
Dumle var mer än nöjd över julklappen som bestod av ett märgben
 
 
Panda och Pim klagade inte de heller
 
 
 
 
Om blickar kunde döda..
 
Letar gömställe!
 
Kram Sofia
 
 

Det är jobbigt att fira jul..

Ialla fall om man ska tro hundarna.. 
 
 

Jul i vårt hus

Här sitter vi och myser.. dagen har varit lugn, lugn och åter lugn. Jag hatar julstress och vill inte veta av det över huvudtaget. Vi började med att åka till till stallet tidigt på förmiddan, eftersom min käre stallägare hade drabbats av julstressen så lovade jag att ge hästarna burkmat och släppa ut dem. Mysigt att komma in i stallet och säga god morgon till älsklingshästen som visserligen varit vaken ett bra tag då de får hösilage tidigt. När alla ätit upp fick de gå ut i sina hagar och trotsa regn och blåst. Det var och är fortfarande ett riktigt, jäkla skitväder ute. Blåser halv storm.. Ysch!
 
Hemma igen så fick först hundarna sin frukost och sen satte vi oss med en rejäl mysfrukost framför tvn. Men ägg, bacon, sill, köttbullar, prinskorv m.m m.m. Vi äter ju inget riktigt julbord här hemma då man lätt blir lite trött på det när man är inom restaurangbranschen. Nu är det ett par år sedan jag jobbade julbord i någon större utsträckning, men det där riktiga suget efter julmat har ändå inte kommit tillbaka. Därför brukar vi äta julfrukost istället!
 
Hoppas ni har haft en riktigt mysig julafton än sålänge!
 
Många Julkramar
Sofia

God Jul!

Småtottarna vill önska er en riktigt god jul!
 
 
 

Dan före dan..

Här sitter vi och myser, kikar på de filmer tv:n erbjuder.. Hälsoresan och Johnny English till exempel.
 
Hundarna har fått kvällsmat och småtjejerna varsitt julbad, hade tänkt ta Dumle också. Men behöver ha händer till honom och Tobbe har inte varit riktigt pigg idag så han fick slippa. Men han var nog lika glad för det, Dumlepojken.
 
Idag har jag äntligen börjat sätta igång Lucky igen. Det blev lite longering för att mjukstarta det hela. Det klarar jag att göra med bara en frisk hand, då hon är så vansinnigt snäll. Längtar efter att kunna rida igen. Saknar att sitta på min tös runda, trygga rygg.
 
Pim och Panda var med i stallet och for som dårar, det är perfekt att ha med dem bägge dit ut. Pimmen sover som en gris när vi kommer hem. Det är jobbigt att vara i stallet, massa frisk luft och massor att se och undersöka!
 
Jag har plockat här hemma, fixat lite med tvätten och allmänt småpysslat. Fint blev det och jag kände att jag kunde sätta mej med gott samvete och ta kväll. Så nu myser vi bara och inväntar julafton.
 
Bjuder på lite foton tagna i fredags när mamma var här med sina småtottar.
  
 
Så väldigt olika syskon.
 
Kram Sofia
 

Go förmidda!

Har precis avslutat en sen frukost och vilar nu i soffan tillsammans med hundarna. Tänkte åka ut till Lucky alldeles strax. Sen blir det städning resten av dagen och eftermiddan, så tar vi myskväll till kvällen.
 
Alla syskonen trasselsudd
 
Kram Sofia
 

Måndagsnatt 23/12-2013 01.08

Har inte blivit någon mer sömn än, är knappt trött ens. Den där stunden jag sov tidigare ikväll ställde visst till det för mej med dygnsrytmen. Det blåser fortfarande ganska mycket ute, men jag tror det har lugnat ner sej lite ialla fall. Har varit riktigt ruskigt väder ute from sena eftermiddagen tills när jag var ute sista gången med hundarna ikväll. Det skulle ju vara mer eller mindre lite halvstormigt under kvällen och början på natten. Hoppas att det blir lite trevligare väder imorgon, ska till stallet tidigt på förmiddan efter frukost och tänkte försöka göra något med Lucky så hon får tänka lite och röra på sej lite.

 

Imorgon är det Julafton och för att vi ska få sitta i lugn och ro och bara ha det gått då så ska det städas och grejas här hemma. Hundarna ska få "julbad" vilket de alla behöver.

 

Men nu ska jag nog försöka sova lite.. Annars kommer jag aldrig orka med dagen.
Natti på er!

 

Kram Sofia


Söndag 22/12-2013 23.22

Två dagar kvar till Julafton. Har inte den mista julkänslai kroppen, tyckte inte att jag såg mycket av det när vi var inne i stan och möttes av folket som handlade det sista. De såg ungefär lika likgiltiga ut inför det stundande som jag känner mej. Panda och Pim var med in till stan och de var superduktiga hela vägen, sov som små grisar. Det var först på hemvägen som Pim började gnälla och tyckte det var dags att kissa lite. Så vi fick snällt stanna vid en p-ficka och rasta henne.

 

Vi fick tag i nästan allt vi hade tänkt inne i stan, men vi skippade IKEA. Åkte inte ens förbi a6, resten av stan var
väldigt lugn så vi gissade på att alla dårar var där. Julklappar köptes till vovvarna och en massa gottigt till oss. Dogsen fick leksaker och tuggben. Både den torkade varianten och sen köpte vi riktiga märgben på CityGross, Dumle hittade det direkt i påsen. Men det åkte i frysen på en gång, han får hålla sej till Julafton. Köpte lite olika smaker av småtjejernas färskfoder. Testade lax nu ikväll, det gick ner.. Men inte lika gott som kyckling tyckte Panda. Pim har inte hunnit bli så kräsen ännu och äter i princip allt, inkl sånt hon kanske inte ska äta. Precis som när Panda var liten har jag fått plocka saker ur munnen på henne som jag inte för mitt liv kan begripa hur hon fått tag i. En gissning är att katten välter ner saker från bordet och bänkarna i köket.

 

Vi stannade till hos Lucky på hemvägen och fixade med mockning, vatten och foder. Det blev en snabbvisit då vi bägge var helt slut och ville bara hem och sätta oss i soffan. Det blev lite gottigt eftermiddagsfika och sen somnade jag som en stock i soffan nån timma. Det tar på krafterna att gå inne i stan, även om vi inte besökte speciellt många affärer.

 

Hundarna har varvat med lek och sova nu ikväll. Men nu verkar de ha gett upp för ikväll och sover gott en på varje sida om mej. Får se om de vaknar till och vill ut en gång till innan det är dags för mej att sova också.

 

Kram Sofia


Jullov

Egentligen kan man ju inte säga att jag har jullov, då jag är hemma för det mesta. Men jag väljer ändå att kalla det jullov, så de så!
 
Tobbe har sin första lediga dag och firar det med ryggont.. men han är allt lite söt när han ynkar omkring och knappt kan börja sej åt något håll.. <3
 
Idag tar vi en hellugn dag och åker bara en kort sväng till Mullsjö och hämtar Tobbes beställda jacka och sen ut till världens finaste lilla jätteponny och fixar lite. Vädret är inte kul alls, men tänkte gå en liten promenad med henne och småhundarna.
 
Imorgon trotsar vi allt folk och ger oss in till Jönköping, handla mat, besöka Ikea och sen en sväng till Djurmagazinet och ÖoB. Får vi se hur lång tid det tar och hur trötta vi är när vi kommer hem.
 
Vägde Pim idag och den lilla skrutten väger redan 1,7kg. Hon har alltså växt så hon väger 0,5kg mer än när hon kom hem och nej hon är inte tjock!
 
Kram Sofia

Vildsvin

Jaha ja, skulle precis gå ut med hundarna.. Dumle goes bananas i vardagsrumsfönstret.. Mina farhågor om att vi har gris i skogen i närheten stämmer uppenbarligen. För nu har vi 3 satans stora i trädgården..=(
 
Bild lånad från lrf:s hemsida
 

Kvällens fundering

Frågan är inte varför hunden kommer med toaborsten i munnen, frågan är hur en valp på 1,5kg får upp en stängd toalettdörr?
 
 

Fredagsmys

Dagen har varit väldigt bra, återstår att se om kvällen följer i dagens fortspår. Tog en lugn morgon och låg kvar till strax innan nio i sängen. Upp och ge hundarna frukost och sen päsa framför tvn en stund.
 
Strax efter elva kom mamma upp med alla sina hundar. Vi åkte ut till Almenäs för fika, tjöt och hundlek. Det var ett härligt gäng som studsade runt på golvet, Iza (mamma), Puffen (pappa), Panda, Hugo, Pim och Liza. Sen självklart alla deras stora hundar, men de fick leka ute istället. Medans vi var där fick Dumle underhålla en lite lagom missnöjd Mimmi här hemma.
 
När det var färdigfikat var det dags att åka till Lucky, hem en snabbis och byta lite och lirka på ett par vantar och en mössa.. Mamma hjälpte mej att mocka och jag fixade med foder och vatten, Panda och Hugo sprang runt och undersökte. Bebbarna ville inte ens resa på sej i sina bilburar när vi kom dit, men efter en stunds vila var de strax på språng. Lucky fick en snabb klistund i hagen och en morot. Lovade henne dyrt och heligt att imorgon blir det mer. Hon tittade långt efter mej när jag gick mot bilen.. älskade häst..<3
 
Väl hemma igen och när mamma och hennes lilla flock åkt rasade de ihop i varsitt hörn. Jag fick väcka dem för en liten stund sedan så de fick gå ut och kissa. Sen var det kvällsmat. Eftersom det är fredag och då ska man ha fredagsmys serverades idag "gröt" gjort på VoH, lax, broccoli och rökt kassler. Varenda skål var renslickad när de var färdiga.
 
Nu är vi tillbaka i soffan och väljer förmodligen att stanna här resten av kvällen tills Tobbe kommer hem, vilket förmodligen blir ganska sent. Men idag är sista arbetsdagen innan jul och nu får jag ha honom hemma till nyår (med utantag för 1 dag).
 
Kram Sofia

Funderingar

Det var hemskt slöa hundar jag hade idag, tror de blir lika deppade av det tråkiga vädret som jag blir. Grått, regnigt och allmänt trist.
 
Har precis kikat på en informationsfilm ang. utställningshundars andning. Tycker det är hemskt. Blir så ledsen över att de hundar som uppenbarligen mår dåligt och lider av hur de ser ut. För er som vill kika själva.
 
http://www.youtube.com/watch?v=yPs6BM0sw8k
 
Kram Sofia

Torsdag

Det blev bara mocka och fixa vatten och foder lite snabbt igår. Sen ut och pussa på världens finaste häst i hagen en snabbis. Känns som att jag försummar henne jättemycket nu när jag inte kan motionera henne som vanligt. Men hon ser ganska nöjd ut ändå, hon går i stor hage med en bra kompis. De verkar ha blivit väldigt tajta hon och Keramik nu medans kompis nr 2 går i sjukhage efter sin operation.
Men idag ska jag se om jag med Tobbes hjälp man longera henne en stund i padocken, bara så hon får göra någonting. Det kommer förmodligen hinna bli för mörkt för en promenad. Det får det bli i helgen istället.
 
Vädret ska vara fortsatt milt och grått med regn idag också, hundarna och jag gör det bästa av situationen och springer ut under uppehållen så gott det går. Däremellan får vi busa, sova och vila inomhus..
 
 
Kram Sofia

Vet ni...

hur satans krångligt det är att göra vissa saker med en hand... Hänga upp tvätt va en riktig utmaning, diska (allt bara flyger omkring), sätta upp håret i en tofs, knäppa upp bh:n, få på sej tajtare byxor.. Listan kan göras väldigt lång, men det är ju bara första tvp veckorna jag är halvt handikappad, sen får jag ju använda handen till smärtgränsen, förutom vissa rörelser som jag varken kan eller får göra. Ska bli skönt när det är läkt så man kan fundera ordentligt igen.
 
Just nu ligger bägge tjejerna och sover gott utmed min sida. Tobbe borde komma hem om nån timma, då blir det stallt direkt. Han har ju fått vara dräng nu sista dagarna då mockning är en sådan syssla som inte görs på en hand med lätthet, tro inte annat än att jag försökte dock.. Resten fixar jag ganska bra, packa hö, byta vatten och fixa käk. Hänga upp hönätet var en utmaning, men har lyckats alla gånger utom igår.
Knäppa av och på Lucky och kratsa hovarna krävde lite planering, men det gick det också. Tur att hon är så himla snäll och tålmodigt har stilla hoven på mitt ben medans jag gör rent med den friska vänsterhanden.
 
 
Kram Sofia

Morgonbestyren avklarade

Såg färdigt Spartacus igår kväll.
Iofs så visste jag väl att det skulle sluta så, men jag hatar serier där huvudpersonen dör (hur ärofullt det nu är) i sista avsnittet och sen får man se hans anhängare gå mot en förhoppningsvis säker framtid. Ja menar, hur svårt hade det varit för författaren/arna att skriva in 5 min där man får se att det har gått bra för dem, eller ialla fall lite eftertext där de berättar lite hur det gick.. Men i övrigt älskade jag serien och kommer säket titta om framåt när en del av den har fallit  i glömska.
 
Här hemma har vi hunnit med frukost för hundarna, lite bus och två rastningar. Så nu klarar vi oss ett tag, hundarna börjar somna en efter en, det är bara Pim kvar som kämpar för att inte somna. Men jag tror hon får ge sej alldeles strax hon också.
 
Färskfodret går ner och hundarna tycker att det är jättebra att de får sån mat varje dag, till varje mål. Ska bli spännande att se vad det gör i längden. Bägge småhundarna är superfina i magen och ingen av dem fiser något alls längre vilket både jag och Tobbe uppskattar!
 
 
Kram Sofia
 

Tisdags kvällen

Tobbe har precis åkt för att köra ett par timmar i köket på jobbet. Hundarna är trötta och kelsjuka efter stallet, de for runt nästan hela tiden, busade och undersökte.. Lucky fick komma in en stund för borstning och mys, tror hon nästan trott att jag glömt bort henne, har varit ett par dar som det bara har fått bli mys i hagen en snabbis nu sista dagarna. Så hon var mer än nöjd..<3
 
Nu blir det lite lugn kväll för mej och hundarna innan Tobbe kommer hem, då blir det film och lite gottigt att äta. Underhåller mej med Spartacus fram till dess att han kommer hem.
 
Gjorde med hjälp av Tobbe en kampfläta i fleece nyss, den blev direkt uppskattad och småhundarna turades om att släpa runt på den och kampade mer än gärna en stund med den.
 
 
Kram Sofia

Det är bra att variera..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uppe med tuppen

Efter natten är min hand lite mindre svullen, men inte mindre aj-ig.. Men det går åt rätt håll ialla fall, men det var ju väntat att det skulle vara aj-igt idag efter det att de fick dra och greja när de undersökte handen igår.
 
Blev väckt tidigt idag, rörmokaren kom inrullandes på tomten och det undgår ju varken Dumle eller Panda som slog på sirenerna direkt. Så det kändes som att det var lika bra att hålla sej vaken. Så skönt att få in vattenfiltret!
 
Det är så satans mörkt ute nu på mornarna, klockan är strax halv nio och det är inte ens "halvljust" ännu. Men bara några dagar till, sen vänder det och blir ljusare igen. Och enligt väderprognoserna ska det vara mild året ut, gör mej iofs inte jättemycket.. Men det hade varit mysigt med lite snö över julen.
 
Kram Sofia
 
 

En förtidig julklapp..

Vet ni hur lång tid det tar att skriva en enkel mening med endast en hand + 1 långfinger.. Det vet jag och det är minst sagt frustrerande. Med vänster hand/handled i tjusigt paket lämnade jag ortopedakuten på ryhov. Det enda positiva är att hela besöket gick förvånansvärt fort. Det som tog längst tid var att invänta rönrgenreultatet, vilket visade en bruten handled och en springa på ett av de långa benen i handen (det som går till lillfingret). Men det var ett fint brott och det kommer läka fint.. Det som gör att det ser illa ut just nu är att handen är groteskt svullen och det känns i princip som att huden ska spricka när som.. men det skulle gå ner inom de närmsta dagarna.
 
Idag fick Djurmagazinet ett besök, färskfoder inhandlades och småhundarna fick sin första portion nu ikväll, även Dumle fick en liten klick bara för sakens skull. Pim smaskade och tyckte det va supergott, Panda som är inne i en matvägringsperiod va inte imponerad med åt upp allt när jag trugat henne lite så hon fick smak för det. Så de verkade mycket nöjda bägge två! Känns skönt att kunna ge sina hundar så bra mat som möjligt. Kommer testa flera olika smaker, men kör på med kyckling nu till en början. Den innehåller enbart kyckling, vitaminer och mineraler. 
http://www.vomoghundemat.se/
 
Kram Sofia

En lång natt..

Det har varit en lång natt här i Axtorp, Panda har varit dålig i magen inatt och har knorrat från och till hela natten och behövt gå ut.. Hon verkar ganska pigg och leker med Pim på golvet just nu, men det får nog bli lite specialmat till frukost och se om vi kan lindra lite.
 
Nu när jag ändå är vaken och klockan är efter åtta så kan jag lika gärna hålla mej vaken även om jag är trött. Får nog bli lite frukost om nån timma. På tvn rullar redan andra delen av den miniserie vi började på igår.
 
Kram Sofia

Strax ny vecka..

Klockan slår om bara några minuter tolv och natten övergår i måndag. Hundarna har varit ute en sista gång och jag har kommit ända fram till säsong fyra på Spartacus som jag började kika på i fredags. Trodde bara att det fanns tre säsonger och blev glatt överaskad över att finna en fjärde.
 
Vi har haft en riktig myskväll i soffan och än är den inte slut. Ingen av oss är speciellt trötta så trots den sena timmen så körde vi igång en ny film och sparar Spartacus till morgondagen. Eftersom vi snöat in på katastroffilmer det senaste så blev det ännu en sådan.
 
Morgondagen blir enligt följade. Lugn morgon hemma med stor frukost så jag håller mej hela dagen. Sen blir det Jönköping, ska till Ryhov klockan två. Så får vi se hur lång tid det tar och vad resultatet blir. Ska även förbi Djurmagazinet och köpa nytt foder till småhundarna. De ska få testa färskfoder och se om det är något för dem, har valt att testa Vom og Hundemat som är norskt och används av många framstående hunduppfödare och hundtränare. Hoppas på fina resultat och ännu starkare och finare hundar.
 
Och medans jag nu har skrivit mitt inlägg har natten gått över till måndag och jag önskar er en bra arbetsvecka. Den sista hela arbetsveckan för detta året för många av oss!
 
Kram Sofia

Tacos, familjemys och film

Japp, det är så min kväll har sett ut hittills. Inte dumt i någon ände alls! Hundarna är äntligen trötta och sover som små grisar allihopa. Pim var mycket tröttare än hon ville erkänna först och kämpade länge för att hålla sej uppe.
 
Bägge småhundarna var med i stallet och for runt som de två små terrorister de är, men det är ett bra sätt att trötta ut dem på, många lukter, andra hundar att leka med och mycket att kika på och upptäcka. Jag har till min stora glädje upptäckt att Pim har samma fallenhet för att använda sin näsa som Panda. Så det blir lite spårträning med henne till våren också. Nu i vinter fokuserar vi på inkallning, basic-kommandona och att hon ska följa mej när vi är ute och rör på oss, hon är redan jätteduktig och är som en liten skugga bakom mej och kommer som ett skott när man ropar.
 
Kram Sofia

Söndag

Söndag och hela familjen är samlad i soffan, vädret är pisstråkigt med gråhimmel som hotar med regn, det blåste ganska ordentligt på morgonen, knappt så småhundarna ville gå utanför dörren.
 
Vi kikar på katastroffilm (så ovanligt).. Strax blir det en sväng ut till stallet och mysa med finaste jätteponnyn. Småtottarna får förmodligen följa med och röja runt medans vi fixar.
 
Imorgon blir det Jönköping efter stallet och handla lite hundmat och läkarbesök för mej..
 
Har lite foton i kameran jag tänkte bjuda på, men har inte orkar ladda av dem ännu, men de kommer upp under dagen!
 
Kram Sofia

Lördag

Fortsätter på säsong 2 av serien jag började på igår, Spartacus.. Riktigt taskiga specialeffekter, men i övrigt en riktigt bra serie, man kan liksom inte riktigt sluta titta.. varje avsnitt gör att man vill fortsätta med nästa, preci så det ska vara.
 
Just nu sover småtjejerna gott på varsin sida av mej, vi har varit ute en stund så de har fått leka av sej, de med varandra och jag busade med jättefluffet Dumle.
 
Så trots gråmulen himmel och hotet om regn så håller vi modet uppe och gör det bästa av dagen. Hoppas ni får en bra lördag!
 
Kram Sofia

Gårdagen

Bjuder på lite foton från gårdagen.. Det var stall på morgonen och sen hem och motionera hund och kvällen tillbringades i soffan tillsammans med mina hårbollar. Mycket mys och lek. Panda och Pim blir tajtade och tajtare och Pim är i vissa avseenden en minikopia av sin syster.
 
Mys i Luckys fleecetäcke medans matte mockade..
 
Spanar
 
Fjäskar lite med tant Diva
 
Bus!
 
 
Det är spännande med en ny valp..
 
Storöra..<3
 
Bus i stallet..
 
Koncentrerad
 
<3
 
Drömponnyn <3
 
<3
 
På spaning hos hästarna..
 
 
Jag är så himla glad och stolt över mina tjejer.. (och Dumle med förstås)... Den lilla är en riktig liten gladiator och tuffar på genom livet som en liten bulldozer. Hon fick gå jämte mej, Panda och Lucky korta bitar på promenaden igår, vilket hon skötte exemplariskt.
 
Kram Sofia
 
 

Dumle - världens snällaste farbror

Frågan är om han är snäll eller helt enkelt har gett upp..;)

Bus!

Dogsen tog tillvara på det fina vädret och busade ordentligt ute idag..
 
 
Busar med farbror Dumle.. Världens snällaste farbror..
 
 
 
Panda ylar
 

Lika?

Vem är vem?
 
 

Sol!

Det är underbart väder ute med ett par plusgrader, klar luft och sol. Har varit ute i flera omgångar med hundarna så de har fått springa av sej och busa ordentligt.
 
Nu sitter vi i soffan och kikar på film. Panda myser med mej och Pim terroriserar en lagom road Dumle. Det blev lite städning idag också, annars har vi inte gjort så mycket nytta. Tobbe jobbar dag så det blir stallet i sent i e.m/kväll. Blir lite jobb på ridbanan för Lucky, inget allvarligt.. bara lite uppmjukning...
 
Imorgon blir det längre dag i stallet.. Tar med mej bägge småhundarna så de får bösa av sej riktigt ordentligt.. Sen tror jag att det kommer vara trötta små pirayor som somnar gott till kvällen.. förhoppningvis!
För vet ni hur svårt det är att t ex skriva ett blogginlägg med en liten fluffboll på 1,5kg stampandes över tangenterna och får hon inte stampa på tangernterna så biter hon en helt enkelt i armen istället. Men jag visste ju vad jag fick, Panda var precis likadan som liten..
 
Kram Sofia
 

Onsdag

Stallet klarades av på 35 min tidigt i förmiddags, men idag kändes det inte så tungt att inte hinna rida. Det är grått, slabbigt och allmänt tråkigt väder ute. Tror Lucky är lika glad över att få gå i hagen faktiskt.
 
Efter lite frukost och sista omgången med avmaskning för småhundarna så kröp vi upp i soffan tillsammans och vilar en stund.Just nu har jag en liten fluffig hund på varje sida, de slutar aldrig att förvåna. De har sovit en på var sida om mej hela natten, framåt morgontimmarna rullade de dock ihop sej tätt intill varandra på min vänstersida. De är så lika, ligger precis likadant, samma rörelsemönster och uttryck.
 
Tobbe jobbar sent idag och sent i restaurangbranschen kan tyvärr blir långt efter 12 på nätterna. Men han skulle försöka sluta lite tidigare imorgon..<3 Men nu är det bara nästa vecka kvar sen är det äntligen lite julledigt.
 
Om man nu ska tro på väderleksrapporterna ska det vara milt iaf ända fram till den 23:e december. För min del gör det inte så mycket, mer ridning! Dock är det mysigt med snön, allt blir ljusare och känns mycket renare än med geggig lera överallt. Men det blir väl som förr-förra vintern, milt ända fram till mitten av januari, sen kommer snön.
Bara jag slipper sån vinter som et var förra året, med en satans massa is som aldrig försvann.
 
Vadå terrorister!?.. Vi e söta!
 
Kram Sofia
 

Terrorister!

Det blev longering för Lucky idag, hon behövde inte jobba länge i den tunga, blöta snön innan hon var svettig. Då blev det avskrittning neråt vägen.. Hon verkade överlycklig över att få jobba igen och tittade på mej med stora förväntningsfulla ögon hela tiden medans jag gjorde henne iordning.
 
Panda och jag gick och mötte Tobbe nere vid Kyrkekvarns ridhus. Blev en lagom promenad, men man fick hålla tungan rätt i mun, det var lite.. ehm.. halt..
 
 
Pandas nya vinterjacka kom idag. Har väntat på den ett tag nu. Den var ännu snyggare i verkligenheten än på bilden och passade henne helt perfekt! Det brukar vara svårt att hitta till henne annars, men denna var perfekt!
 
 
Ikväll har vi kikat film, käkat och grejat lite. Panda och Pim har lekt terrorister hela e.m och kvällen. Har aldrig varit med om en valp som är så aktiv. Tycker Panda sov jättemycket när hon var i den åldern, men Pim verkar ha energi som aldrig tar slut. De däckade för en liten stund sedan och nu hoppas jag att de sover iaf nån timma innan det är dags igen.
 
Kram Sofia
 
 

Tisdag

Tobbe är ledig idag och vi har myspys i soffan, hundarna är helt på våran linje och efter frukost och lite bus däckade de allihopa hos oss i soffan. Pim borrade först in sej i Dumle jättefluffiga päls och när han tyckte att det blev för varmt i soffan så tog Panda över och la sej hos henne. Hos oss sover vi i flock!
 
 
 
Om några timmar blir det stallet, tänkte hinna rida innan det är dags för hästarna att få lunch. Men vädret har varit så tråkigt på förmiddan med grå himmel och lite regn.. Då är jag hellre inne lite längre i värmen.
 
Kram Sofia
 

Mitt i natten..

Dags att gå och lägga sej, klockan är snart ett och ögonlocken börjar bli väldigt tunga. Hundarna är kvällsrastade och redo att sova de också. Pim har redan slocknat jämte mej här i soffan. Panda ligger på golvet och Dumle inne hos Tobbe i sovrummet.
 
Det blev Prometheus på blueray och soffmys ikväll + lite springande ut och in med Pim.. Men hon är grymt duktig den lilla tjejen, börjar redan säga till när det är dags att gå ut och följer inte med in förrens hon är helt färdig.
Panda och hon har fart runt som två virvelvindar i eftermiddag och lekt och jagat varandra, de har så jäkla kul ihop och jag är så glad att det funkar så bra. De har verkligen glädje av varandra, men härligast är ändå de gånger då Panda smyger upp nära Pim och lägger sej tätt intill och myser, så söta!
 
Imorgon är Tobbe ledig och det blir stallet någon gång mitt på dagen, det ska regna på morgonen och det känns ganska trist. Tycker den snön som kom kan få ligga kvar, nu kommer det bli blaskigt, skitigt och förmodligen glashalt varje morgon då det går ner under nollan på natten/morgonen.
 
Tydligen har en villa här i Sandhem blivit totalförstörd i brand nu under eftermiddagen, nere på Ståkenvägen (den stora som går rätt igenom Sandhem). Kunde inte riktigt placera huset utifrån fotona som låg på Jnytt, men vi lär ju se vilket det är när vi åker till stallet imorgon. Lider med de som ägde huset.. stackarna..
 
Försökte mej på att ta lite foton på mina två flickor tillsammans (lite arrangerade foton) innan. De blev helt okej, ingen direkt kvalitet på fotona, men är himla nöjd med att jag fick dem bägge att samarbeta med mej och både sitta still och titta åt det håller som jag ville... (nåja, nästan hela tiden ialla fall, när man är 9 veckor kryper det i kroppen nästa hela tiden)..
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Sofia
 

Stallmys

Med mina flikkor..<3
 
 
 
 
 
Nu efter frukost (kyckling och färskfoder som rensades väldigt fort ur skålarna) och bus så börjar alla hundarna bli trötta så jag ska diska lite snabbt och sedan blir det soffan en stund och vila.
 
Kram Sofia
 

Måndag

Tanken var ju att gå upp tidigt och åka ut och kanske kunna rida idag.. Nu blev det inte rikigt så, vaknade nämligen till ordentigen klockan halv elva. Har varit uppe två gånger innan det och rastat småhundarna. Men när klockan var åtta och jag varit ute för andra gången tänkte jag att jag bara skulle vila ögonen några minuter och sen kliva upp. Ja, ni ser ju hur det gick med det!
 
Så det går bli till att klä på bägge småhundarna och ta med dem till stallet istället. Blir bara mockning och mulpussar idag. Något annat hinns inte med. Lucky får lite tidigt vintervila ett par dagar nu.
 
Igår blev det också en snabbis upp till stallet vid 18-tiden. Lucky var redan inne och hälsade glatt när jag klev över tröskeln till stallet. Verkar som om hon har saknat mej också..<3 Efter lite gos och kli så fick hon gå in i boxen jämte hennes medans jag mockade, bytte vatten och fyllde på halmnätet så hon skulle ha något att pilla med till kvällsmaten serverades. Lyckades halka på presseningen som ligger där grovfodret förvaras, blev aj-igt i bakhuvudet. Men inga men efter det förutom några förlorade hjärnceller så ingen större skada skedd.
 
När jag var klar i stallet så åkte vi direkt in till Mullsjö. Efter en sväng i affären så åkte vi ner till Amigo och hämtade lite kvällsmat. Den kycklingrullen visste precis vad den gjorde. Mät som en övergödd havssnigel bäddade jag sedan ner mej i soffan tillsammans med mina två tjejor..<3
 
Kram Sofia

Så var vi då hemma igen..

Tror aldrig det har tagit så lång tid att åka från Fredriksdal till Sandhem som det gjorde idag. Men med oplogade vägar och 5-10 cm nysnö över hela vägbanan så går det inte speciellt fort. E4:an var något bättre, men inte mycket, Det gick fortfarande väldigt sakta, stod en stackare med en lastbil och kom inte upp sista biten i Göteborgsbacken.
Men hem kom vi, hundarna sov som grisar hela vägen och var väldigt nöjda.
Nu har Panda och Pim fart runt som två dårar och busar här hemma en stund, så nu är det nog snart dags att sova lite skulle jag tro.
 
Det har äntigen slutat snöa här också, så tanken är att åka ut till stallet och sen vidare in till Mullsjö såfort vi tror att de har hunnit röja vägarna, 3 km sträckan in till Sandhem var hemskt. Inte plogad på länge.. väldigt dåligt!
Det blir lite handling och sen pizza till kvällsmat, ingen av oss orkar lägga någon energi på att laga någon mat och eftersom vi äntligen är hemma bägge två en kväll så kör vi på smidigast möjligt så har vi mer till till att bara sitta i soffan och bara ha det bra.
 
Eftersom vi fick åka lite tidigare än beräknat från Fredriksdal så hann jag tyvärr inte med att ta de foton jag hade tänkt på hundarna. Så ni får nöja er mej de jag hann fota lite snabbt under gårdagen och morgonen. Inga stjärnfoton någonstans, men man ser att hundarna har haft roligt ialla fall. Alla foton är klickbara för större fotmat!
 
 
  
 
 
Kram Sofia
 

God morgon! (2:a advent)

Har precis varit ute med hundarna, nu ligger de två äldre och halvsover och Pim terroriserar mej, fick sätta henne i knät för att få ha tårna ifred en stund. De här valparna förtjänar verkligen sitt smeknamn pirayor.
 
Det var trötta hundar som jag gick och la mej tillsammans med igår kväll, efter att ha lekt och fart runt sedan mitt på dagen tillsammans med mammas hundar så var de ganska slut. Men nu verkar batterierna vara fulladdade och de är redo igen. Panda lekte med bägge valparna igår och var överlycklig. Dumle brötade med både Mimmi och Hugo och var mer än nöjd även om de bägge småhundarna tyckte att han var lite väl stökig tidvis.
 
Tobbe har sovit hemma i Sandhem, från början var det meningen att han skulle ha åkt hit och sovit i Fredriksdal han också. Men eftersom det pratades om 13-14 minusgrader ville han inte låta luftpumpen dra hela lasset själv så han åkte hem och eldade efter jobbet istället. Men såfort han vaknat till och är vid fullt medvetande idag så kommer han hit.
 
Det blev en del foton på hundarna igår, blir fler idag. Det var liteosmidigt att ta kort på dem uppe vid mammas stall igår eftersom de inte var still mer än 0,1 sekunder i taget och när de väl började lugna ner sej så hade solen gått ner så pass mycket att bilderna blev gryniga. Men jag tror att det finns några riktigt fina..
 
Kram Sofia
 
 
 

Lördagsmorgon

Det är fortfarande ganska tidigt en lördagsmorgon.. Det är ordentligt kallt ute och solen kryper sakta över trädtopparna. Hundarna har varit ute och morgonkissat och efter det ätit frukost. Nu far de två små runt på köksgolvet, busar och brottas. Vid tillfällen som detta ser man verkligen hur lycklig Panda är över att ha fått en syster i samma kaliber som henne. De har fantastiskt kul ihop och leker på samma sätt.
Dumle har gått och lagt sej igen, på bästa schäfersätt har han klättrat upp i den varma sängen och sträcker nu ut sej så lång han är..
 
 
Kram Sofia

Sovit gott

Det är jobbigt att titta på när det snöar.. Både jag och alla hundarna somnade och sov som fyra små grisar i en timma, mend et var riktigt skönt. Har precis varit ute med dem nu och konstaterade lyckligt att det har äntligen slutat snöa, det blåser visserligen fortfarande lite. Men inte alls i närheten av vad det gjorde innan..
 
Kram Sofia

Snö, snö, snö.. snö överallt!

Det var en ny upplevelse att få trycka upp dörren när jag skulle ta ut hundarna för morgonrastningen imorse. Fick sen bära ut både Pim och Panda till en fläck där den mesta snön hade blåst undan. De var inte alls nöjda någon av dem, de var väldigt snabba in under mitt täcke igen sen när vi kommit in.
 
Vi lyckades ta oss till stallet, kom hema vägen upp förbi den branta backen, sen fick jag gå in sista biten då det inte var plogat. Lucky fick varm och gosig hals på sitt täcke och sen fick hon komma ut. De får gå ute en stund idag ialla fall, det blåste fortfarande rejält i byarna. Men lucky var nöjd med att få komma ut och plumsa i snön. Fast hon har ju alltid gillat snö. Dumle var också överlycklig och tyckte att vi kunde vara ute hela dagen.. minst!
 
Efter lite frukost så har vi nu bäddat ner oss i soffan i väntan på att vädret ska lugna ner sej ännu lite till. Det blev ingen resa till Fredriksdal idag, vägarna var för dåliga utåt mammas håll så hon vågade inte köra in till Jönköping. Så det blir förmodligen imorgon istället. Så idag blir det lugn innedag för mej och dogsen.
 
Panda har däckat mellan mina knän, Pim i mitt knä och Dumle ligger inne i sängen.
 
Bus igår..
 
Jag tror bestämt att Panda tycker om sin nya syster, de leker superfint ihop och myser till och med jämte varandra i soffan med jämna mellanrum. Hon skyddar till och med Pim från Dumle när han blir för närgången emellanåt.
 
Pim vägde igår 1475 gram. Panda vägde 1445 gram i ungefär samma ålder. =)
 
Kram Sofia

Mys

Mina underbara små flikkor..<3
 
 
 
 
 
 
 
 

Åker till mami!

Imorgon efter stallet så åker jag till mami och med mej följer alla vovvarna. Kommer inte hem förrens söndag förmiddag igen. Emelie är snäll och mockar hos Lucky på lördagen. =)
 
Ska bli jättemysigt att få ha mami för mej själv hela fredagseftermiddagen. Hundarna kommer vara helt slut efter helgen, de kommer leka som dårar. Kameran och många nyladdade batterier ska naturligtvis med. Kanske till och med får ladda av kortet en gång emellan. Så räkna med bildbomb här sen på söndag!
 
Kram Sofia

Blåsigt

Det är inget trevligt väder ute, inte trevligt alls. Det blev ett tidigt besök hos Lucky, de stod fortfarande och mumsade på det sista hösilaget när jag klev över tröskeln i stallet. Bägge småhundarna fick följa med idag och Dumle fick vara hemma och vakta huset.
 
Lucky fick lite extra gos och några mulpussar innan det var dags att åka hem igen när allt var färdigt. Hundarna busade en stund innan det var dags för frukost för både dom och oss. Nu är de ganska trötta, de vuxna ligger inne i soffan och vilar och lilla PimPim ligger vid mina fötter och sover.
 
Tänkte sätta mej framför tvn en stund och vila innan det är dags att ta tag i dagens göromål.
 
Kram Sofia

Kvällen

Vi håller oss till Netflix, kör på Kids ikväll.. Disney-filmer är oslagbara när man känner sej lite olustig. Får en alltid att dra lite på smilbanden.
 
Jag och dogsen har städat lite här hemma i eftermiddag, eller rättare sagt.. Jag har dammsugit, plockat undan, tvättar och diskat och Panda har övervakat, Dumle har mordhotat dammsugaren och PimPim har hängt i mitt byxben och morrat.. Just nu mordhotar hon ett av Dumles jättestora tuggben.. Det har tydligen varit mycket styggt!
 
Panda ligger och myser utmed min sida. Hon är lite lack på att den lilla klättrar på hennes matte.. Och att matte skäller på henne när hon blir sur på den lilla. Men man får inte bete sej hur som helst! Myser lite extra med henne medans den lilla sover och den får faktiskt PimPim lära sej redan nu att man kan inte ha all uppmärksamhet jämt, man måste respektera de äldre vovvarna också!
 
De leker så himla fint när de leker, busar och brottas. Panda verkar då älska att ha en lillasyster. PimPim försöker även leka med Dumle med jämna mellanrum, Dumle tittar mest med farbrorsögon på den morrande och skällande lilla pälsbollen som hoppar runt så hon nästan slår knut på sej själv.
 
 
Nu ska jag återgå till min film och mys med mina pälsklingar. Strax kommer nog Tobbe hem också, det blir långa dagar och sena kvällar nu när de har mycket med julborden.
 
Kram Sofia

Onsdag

Solen kryper sakta ner bakom träden och det börjar bli mörkt ute. Längtar tills det vänder nu och blir ljusare igen. Jag har inget emot vintern med snö och kyla. Det är mörkret som är värst, det hinner ju knappt bli ljust så blir det mörkt igen.
 
Det regnade när jag kom till stallet, men det klarnade upp och jag fick rida i solsken och vindstilla idag. Helt underbart. Lucky jobbade på fint, testade något nytt med henne och det fungerade uppenbarligen väldigt bra då hon tycker att det blev apjobbigt. Men fint gick hon, kände mej dock lite elak när jag kikade på klockan när jag var färdig, hade ridit bra mycket längre än vad jag brukar. Inte konstigt att hon var trött min lilla jätteponny..<3
Panda fick åka med till stallet ensam och PimPim fick vara hemma och terrorisera husse istället. Skönt för Panda att få ha matte för sej själv en stund nu i början.
 
 
Igår fick PimPim vara med i stallet, det var jättespännande. Hon fick inviga sin lilla tröja, men trots det så tyckte hon att det var minst -25 grader.. hela tiden! Hon fick fara runt tillsammans med Panda inne istallet tills hon blev trött, då fick hon åka jacka medans jag mockade färdigt, fixade hö och vatten. Smidigt med små valpar, man kan bära med sej dem innanför jackan och greja precis som vanligt. Snart sov hon gott i värmen under jackan.
 
 
 
Eftersom det var soligt och blåsfritt så bestämde jag mej för att ta med mej mina småtjejer ut och rasta kameran lite. Tänkte att jag skulle få lite fina foton på dem. Det var ju lättare sagt än gjort. Dels var de ju inte stilla längre än 0,1 millisekunder åt gången. Och när den ena var stilla for den andra som ett skållat troll. Och när de lagom började lugna ner sej och bli trötta, då började Pim frysa och blev gnällig och ville gå in.. Skitungar..<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till lunch blev det kyckling. Både för mej och hundarna. PimPim som i princip smakar allt för första gången tyckte det var jättesmaskigt. Efter lunchen är man ju tvungen att fika lite. Sen dog vi lite i soffan både jag och hundarna. Och med en liten luddig hund vid varje sidan och en stor luddig vid fötterna så höll jag snart på att somna.
 
Kram Sofia
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Vi fortsätter att mysa i soffan och springa ut med jämna mellanrum för att den lilla ska få kissa. Helt ofattbart hur mycket vätska det kan finnas i en sån liten hund. Vi har (under överseende från storasyster Panda) provat både halsband, sele och faktiskt tröja också. Täcket la jag bara mot henne, såg direkt att det var för stort. Men det kommer hon växa i och ur innan jag hinner blinka.
 
Strax får jag nog fixa till lite käk, det börjar suga i tarmen. PimPim behöver ju inte gå hungrig ialla fall, precis som Panda så tar hon alla chanser hon får att försöka äta mej. Biter friskt på både armbågar, armar, fingrar och tår.. Snabb är hon också, det lilla monstret..<3
 
Panda ligger på mina ben och myser, tittar lite snett på lillasyster en gång ibland. Men på det stora hela så verkar hon acceptera henne bra. Även om hon inte är helt bekväm med henne precis hela tiden.
 
Kram Sofia

1 dag - 8 veckor

Det har varit riktigt häftigt att få följa lilla PimPim och hennes syster ända från det att de bara var 1 dag gamla.. Och nu har hon fått flytta hem till Axtorp. Panda följde jag ju också, såg i princip varje dag, men henne såg jag första gången när hon var ca 5 veckor. Bjuder på ett litet bildspel från dag 1 fram till nu, 8 veckor gammal.
 
1 dag
 
1 vecka
 
2 veckor
 
3 veckor
 
4 veckor
 
5 veckor
 
6 veckor
 
7 veckor
 
8 veckor
 
 
 
 
 

Morrn

En gång har jag fått gå ut med PimPim inatt, ca klockan fyra började hon stöka och ville gå ut. Sen var vi ute nu klockan åtta på morgonen igen. Panda först och visar hur det hela ska gå till. Än sålänge tycker Panda om sin nya lillasyster sålänge hon inte gör anspråk på något som Panda anser är hennes. Då surar hon lite, men lyssnar jättefint när jag säger till henne.
 
Tanken var ju att PimPim skule sova i sin valphage inatt och inte hos mej. Men jag fick tänka om angående det efter en stund. Hon pep och skrek ordentligt en stund, jag tänkte att det är väl bara att stå ut hon slutar nog snart. Men hon hon efter över en timma inte slagit av på tempot eller ens övervägt att sluta så gav jag upp. Så hon fick sova hos mej i soffan, då var hon supernöjd och sov som en liten prinsessa.
 
På morgonen har vi hunnit testa ben, det var jättesmarrigt! Och senare idag ska vi prova halsband och sele.. Tröja och täcke väntar vi nog med ett litet tag till, behöver ju inte skrämma livet ur henne. Iofs är hon en tuffing och skulle väl förmodligen inte bry sej..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Sofia

Nu är hon hemma!

Lucky fick ett pass på ridbanan med longeringssystemet.. Hon jobbade på jättefint, vi tog bara skritt och trav. Tycker det är bättre att jobba med galoppen uppsutten nu ett tag, då hon gärna "välter" lite i vänstergaloppen när man jobbar henne från backen.
 
Och nu är PimPim hemma hos oss, hon ligger här jämte mej och sover gott. Hon är supertrött och vill vara jämte oss i soffan hela tiden, så just nu har jag en liten vovsing på varje sida, hur mysigt som helst..<3
 
Allt gick kanon hos veterinären, pep till lite när hon fick chippet, men ni som har sett kanylen till det förstår nog varför. Det kanske inte är så stort för en stor valp, men för min lilla skrutt så blir det vääääldigt stort!
Hon var lite gnällig på vägen till veterinären och påväg hem, trots att syrran var med. Men det är stort att åka bil för första gången.. och lite läskigt var det faktiskt!
 
 
 
 
Kram Sofia
 
 
 
 

Tacos och filmmys

Lucky gick som en dröm idag också, tappade orken efter ett tag men kämpade på som en liten iller ialla fall, trots att hon egentligen inte orkade. Hon är verkligen överambitiös min lilla häst. Lyckades fånga allt på film, tyvärr är upplösningen pissdålig så jag tror inte att någon har nytta av att se den, förutom jag då. Kul att se att formen är så pass bra som den känns. Hon behöver fortfarande hitta mer självbärighet i vänster varv, men i höger sitter det, ska bara stärka henne nu. Imorgon blir det tömkörning eller longering och på tisdag lite mer trimning på ridbanan. Ska testa en ny ide då! Blir spännande!
 
Panda har motionerat sej själv genom att fara som en skållad råtta fram och tillbaka, så hon var skapligt trött när Tobbe kom och hämtade oss.
 
Ikväll fick det bli tacos, supergott! Och lite filmmys! Imorgon är det tidigt upp igen som gäller, sen kommer mamsen mitt på dagen någongång. Hem till mej och käka innan det är dags att åka ut till Almenäs och sen vidare till veterinären i Tidaholm för besiktning. Kommer förhoppningsvis uppdatera er mej en massa foton här på valpis imorgon kväll eller på tisdag morgon!
 
Kram Sofia

Söndag

Helt underbart med söndag.. det är den dagen då hela familjen är hemma, lugn morgon med frukost i soffan och tv-mys.
 
 
 
Idag är det helt underbart höstväder ute, solen skiner och det känns faktiskt riktigt varmt i solen. Hundarna verkade mer än nöjda när vi var ute på morgonen.
 
 
Tänkte jobba Lucky på ridbanan idag och försöka filma en del av det. Får se hur bra det blir.. =) 
Har städat, diskat och tvättat nu på morgonen innan frukost, passade på medans energin fanns. Sen lite frukost för att fylla på energiförråden, men blev ganska trött och däst så det får bli lite vila innan det är dags att åka ut till stallet.
 
Kram Sofia
 

RSS 2.0