Gott nytt år!

.
Önskar vi er alla!
.
Hoppas att det nya året kommer bli ännu bättre än det som just avslutats.
Själv ser jag fram emot ett nytt år med nya äventyr och utmaningar!
.
Kram Sofia!

Lördag kväll...

Sitter och laddar filmen Knowing, funderar på om jag ska tvinga Tobbe att gå ut i köket och vispa grädde eller om jag ska göra det själv. Har en chokladtårta som står och hägrar i kylen.
Än så länge har det varit lugnt med smällandet, de smällde lite en bit bort för en stund sedan, men knappt så att man hörde det, såg bara ljusen. Dumle brydde sej ju inte nämvärt förra året så jag tror inte kan kommer bry sej iår heller.
.
Det blev en timmas skrittrunda på finaste svart innan idag tillsammans med Ullis på Sessan. Underbart väder att rida i, var ganska kall när vi kom tillbaka, men jag fick hyfsat snabbt upp värmen igen. Skönt att stallet håller plusgrader trots ett par minus. Lilla G svettas en del ibland när jag är iväg och rider och hon lämnas ensam, vill inte att hon ska bli nerkyld för att den tjocka pälsen blir blöt, så då är det skönt att det håller plus.
.
Jag var lite bortskämd idag, Tobbe både lämnade och hämtade mej i stallet, plus att middan stod färdig när jag kom hem... Ibland är det bra att ha hemmaman...;)
.
Kram Sofia!

Resume av 2011

Januari:
Våran mys-kisse Knodden fyllde 9 år.
Tobbe fyllde 25 år (gammal gubbe).
3é återbesöket för Ludde på Mantorp.
.
Februari:
5 år tillsammans med världens bästa sambo...<3
Slutade på Bageriet, Munksjön.
Började jobba på Olsen Twins på A6.
Började även extra på McDonalds.
Gjorde ett andra försök att skaffa en kompis till gammelkatten, vilket misslyckades fatalt.
Hade bihåleinflamation för första gången i mitt liv, trodde jag skulle dö.
.
Mars:
Flyttade Ludde och Lucky från Grännalogen till Norra Boarp.
Köpte min första westernsadel, en Simco Arabian.
Naddel (d-ponny) kom till mej för att ridas igång.
.
April:
Slutade på Olsen Twins.
.
Maj:
Började på Sibylla vid Elmia.
Jag lyckades skada högerbenet riktigt ordentligt. Bröt det på ett ställe, misisken mos, muskelskador, trasig fotled, sprickor i foten m.m. m.m.
.
Juni:
Naddel åkte till fodervärd.
Lucky blev illa trampad på båda bak och fick fult infekterat sår på HB.
Ludde & Lucky flyttade till Stamseryd.
Lyckades stuka min vänsterfot rejält, tre gånger så stor och blå/svart.
.
Juli:
Köpte ny sadel, en Deuber & Partner reiner.
Fick äntligen börja promenera mer ordentligt på mitt skadade ben.
Fick börja jobba 25% igen.
.
Augusti:
3/8-2011 somnade min fina pojke in på Mantorps ATG klinik.
Lucky fick en positiv reaktion på böjproven vid gårdsbesiktningen.
Hon sprutades i bägge fram vid besöket på Mantorps ATG klinik.
.
September:
Återbesök med Lucky på Mantorp ATG, där hon blev friskförklarad.
Slutade på Sibylla.
Flyttade till Ödeshög.
.
Oktober:
Lilla G flyttade till oss.
Började jobba på Dinners.
Dags för ännu ett sadelbyte, denna gången till en Continental Bryant Reiner nr 194.
.
November:
Hände uppenbarligen ingen väldigt spännande denna månad...
.
December:
Trillade av Lucky för 3:e gången på 8 år.
Lastträning med Lucky.
Scandinavian Western och köpte ny sadel + lite annan utrustning!
.
Kram Sofia!

Sista dagen på året...

Älsklingen grejar med frukost i köket, själv sitter jag under täcket i soffan och försöker tänka bort huvudvärken.
Naturligtvis vaknade jag 06.45 idag när jag hade möjlighet att sova nästan hur länge jag ville. Sen gick det ju inte att somna om. Så efter att ha stirrat upp i taket och försökt väcka Tobbe med tankekraft en stund gav jag upp och gick upp.
.
Underbart fint väder ute idag, några minus och strålande solsken och VINDSTILLA! Idag blir det en tur runt Öninge med finaste svart. Hoppas hon inte är alltför prillig efter 3 dagars vila.
.
Vi skulle åkt till Borås idag och firat med släkten, men de blidde sjuka så vi får fira ensamma hemma istället... Hoppas de inte smäller alltför mycket iår, förra året i Borås var ju lugnt, men då var det ju ganska taskigt väder, iår är det visserligen ingen snö, men kallt och klart så fint blir det ju vid tolvslaget.
.
Nehe, om man skulle hugga in på frukosten kanske?
.
Kram Sofia!

Torsdag kväll...

Sitter och lyssnar på Tobbes jämna, lugna andetag. Tog ett varmt bad innan och nu sussar han så gott här i soffan.
Håller på att ladda en film som jag tänkte att vi skulle kika på till kvällsmaten sen. Får väl se om det går att väcka honom...=P
.
Stallet blev endast ut en snabbis till lunchen och fodra + mocka och fixa iordning i stallet samt titta till och krama lite på dem i hagen. Blåste nåt vansinnigt och småregnade så nåt annat gick inte att göra alls...=( Och imorgon jobbar jag 11-18.30 så då blir de inget heller, hinner inte innan och efter är det beckmörkt. Får ta igen det på lördag. Planerar promenader för bägge.
.
Blev en snabbis till Mjölby och Coop Extra för att handla lite efter stallet. Sen direkt hem och mysa ner oss i soffan. Har haft en riktig slöardag idag. Tobbe behöver ju vila så mycket som möjligt nu, han har så ont tidvis i sina knän stackaren. Får vi se vad proverna visar nästa vecka. Håller tummarna för det bästa!
.
Pratade med Lilla G:s ägare idag också, hon har ju betett sej lite märkligt den sista tiden. Stressad och vill inte alls vara med i leken längre, tycker synd om den lilla stackaren så jag och ägaren kom gemensamt fram till att det bästa är att hon får åka hem igen. Så hon får se om det behövs ett miljöombyte eller vad som kan felas med henne.
När det blir vet vi inte ännu, hon behöver ju leta stallplats och så till henne först. Kommer sakna hennes söta lilla mule, men samtidigt tror jag hon får det bättre någon annanstans, tycker hon visar tydligt att något inte är bra här.
.
Mötte ju upp mamma i Jönköping igår, hon hade bl a varit på Hööks mellandagsrea och shoppat till mej. Ville inte beställa från nätet. Det blev följande:
.
.
Allting passade perfekt! Trots att det blev en grimma i strl Cob till Lucky. Handskarna satt som en andra hud och var supersköna. Ska testas nästa gång det blir ridning! Dumle tyckte det var lite läskigt att få en grej på ryggen så klövjeväskan ska vänjas in gradvis.
.
Igår kom första försändelsen med de mindre korten 10x15 och 13x18 från Fujidirekt och idag kom andra med de större 20x30, superfina vart de allihopa, jag är supernöjd. Behöver jag säga att de uteslutande var på djuren...;)
Nu ska det bara köpas ramar till dem så kan vi sätta upp dem sen!
.
Kram Sofia!

Snart är året slut...

Snart är året till ända och ett hyfsat bra år har det ändå varit. Men tror och hoppas att 2012 kommer bli ännu bättre.
Är ju en del större förändringar som ska ske under första kvartalet av det nya året. Men bara kul saker!
.
Idag fortsätter vi på samma bana som tidigare, ännu en klass 1 varning utfärdad, men det verkar som om det ska lugna ner sej till imorgon e.m./kväll. Hade tänkt rida idag, men med vindbyar på upp till 21m/s blir det till att hoppa över det. Och imorgon fick jag hoppa in och jobba från 11.00 och framåt sena e.m/kvällen.
Så då blir det ingen ridning heller.
Hade ett superfint pass tillsammans med Lucky i tisdags, hittade lösningen på vårt lilla problem med galoppen, att hon spänner sej och inte gärna håller takten och då får jobbigt att gå i kort, samlad galopp... Problemet var som jag trodde den som styr (alltså jag)... Kände det när vi inte fick till det och jag bestämde mej för att skritta en stund, hon stannar nästan direkt och skakar på sej. Känner då hur spänd jag är i axlarna/skulderbladet, så spänd att det gjorde ont när hon skakade på sej, men när hon skakade blev jag också lite "avskakad" och slappnade av. Hmm... kan det vara så enkelt? Provade igen och kände direkt att jag spände överdelen av kroppen när jag fattade galopp, slappnade av och då var problemet borta...=) Så, det är inget svårt att bli en bra ryttare, köp bara en häst som vet hur hon vill ha det och gör som hon säger...=P
.
Kram Sofia!

Saknar...

Mitt långa hår... Finns det inget gödningsmedel man kan hälla i huvudet så att det växer snabbare...=/
.
.
Kram Sofia!

Längtar hem...<3

Ska strax kika på filmen -The Ugly Truth-, har sett den 1 eller 2 ggr innan, men den tåls att ses fler gånger.
Superbra film!
.
Dagen har varit lugn, tog Dumle med mej ut till stallet, var ute strax efter tio. Mockade och fixade i stallet och gick sedan en promenad med Dumle, bestämde mej för att vi skulle utforska den lilla plätt skog som finns utmed alla åkrar och öppna fält. Skogsdungen var större än jag trodde och vips så hade vi varit ute i nästan en timma. Blev lite nostalgisk när jag gick där bland alla granar och stenar. Och mossa, trodde aldrig jag skulle bli så glad över att få se lite mossa och lingonris... enkla nöjen, men det påminner mej om mitt älskade Småland...<3 Usch, vad jag längtar hem ibland...
.
Fick lite bilder på Dumle, inga super, men bjuder på dem ändå...=)
.
.
.
Dumle var så himla söt när vi kom hem sen, jag gick in på toa för jag höll på att pinka på mej... Dumle följer med in, jag följer honom med blicken, ser hur han tar ett skutt upp i badkaret, tittar på mej runt tvättmaskinen. Ger mej en blick som säger "Jaha, blir de nå avspolning eller, har vi hela dag på oss kanske?".
Så det vara bara för mej att spola av tassarna och torka dem på honom, sen trippade han så nöjt in och la sej i soffan och stensov... Lustiga hund...<3
.
Vackraste fick gå i hagen idag, det blåste fortfarande alldeles för mycket för att det skulle vara roligt att göra något. Sen har hon gått i tre dagar i rad (visserligen väldigt lugnt) så hon dör inte av att stå idag, nya tag imorgon!
.
Kram Sofia!

Totalt uppgiven...

Allvarligt talat är jag så trött på detta blåsande nu att jag snart drar täcket över huvudet och grinar... Nu har det blåst nästan konstant sedan vi flyttade hit för ett par månader sedan. Kan räkna dagarna det varit vindstilla på min ena hands fingrar. Kommer förmodligen inte kunna rida idag heller och imorgon ser lika illa ut enligt väderprognosen.
Detta är enligt mej inte hållbart längre. Jag har en liten underbar häst som inte mår bra psykiskt om hon inte får jobba. Och min stackars kropp, har haft en väldigt jobbig höst iår med fibron.
Så om man skulle få önska sej en försenad julklapp så är det att det slutar blåsa, eller ialla fall lugnar ner sej till normal nivå.
.
Inget skojsigt inlägg idag, men jag känner mej totalt uppgiven inför detta vansinniga väder...=/
.
Kram Sofia!

En blåsig juldag...

Sitter ännu en kväll och lyssnar på vinden som ryter utanför, sliter i allt den kommer åt. Ååå vad jag hatar denna blåst. För tillfället har vi klass 1 varning och vindar på ca 21 m/s här. Tobbe kom just in från en snabb kvällsrastning av Dumle, går knappt stå upprätt ute sa han. Det allra lustigaste är att vindarna är varma, bådar inte gott. Sist de var det kom stormen Pär och vi vet ju alla hur den slutade. Fast här i Östergötland ser vi inte så många fallna träd som i Småland, finns helt enkelt inte så många och de få som finns här på slätten är så vindpinade redan att de överlever i princip vad som helst. Gör de nåt så bryts de på mitten...
.
Jag gjorde ett försök med att rida ut tidigare i e.m, vände när jag kom längst bort på gräsvägen och skulle svänga in över de sista åkrarna. Lucky brydde sej inte nämvärt, även om hon fick kämpa lite för att komma någonstans över huvudtaget när det blåste så vansinnigt. Men när det knakade i träden så jag trodde att de skulle ryka av vilken minut som helst gav jag upp, tyckte helt enkelt inte att det var tryggt nog att fortsätta vara ute i skogen.
.
Vi får väl se hur vädret är när vi vaknar imorgon bitti, om jag vågra ge mej på att rida ut. Annars får vi väl hitta på nåt annat, fältet vill jag inte vara på. Lucky visade väldigt tydligt igår att den uppskattar hon inte att jobba på. Eftersom det är lite vattensjukt blir det mjukt och jag tror inte hon litar på att underlaget håller, att hon inte halkar eller ramlar.
Klok liten häst...<3
.
Nehe, dags att fortsätta på film maratonet vi påbörjade tidigare ikväll. Härnäst står Wall-E på schemat, ska bli spännande att se om jag håller mej vaken mer än halva filmen denna gången. Lyckas alltid somna innan det börjar hända något.
.
Kram Sofia!

Julaftonskväll...

Allt som allt har det varit en mysig julafton, dock är jag helt slut. Skiten jag har i kroppen vill inte släppa taget, funderar på att ta mej ett varmt bad och sedan fortsätta på samma bana som tidigare idag. I soffan, framför tvn tillsammans med mina grabbar.
.
Ha en fortsatt trevlig julaftonskväll allihopa!
.
.
Kram Sofia!

Underbar stalldag...

Sitter och myser i soffan tillsammans med en nybadad, trött Dumle, det är ju så kul att springa genom alla geggiga vattenpölar man bara kan hitta på promenaderna...=P
Det blev både julpyntat och julpromenad/ridning. Tobbe gick med Dumle och jag satt på Lucky. Nya tränset passade helt perfekt och blev supersnyggt på henne. Fast allt passar ju en skönhet... Underbart väder fick vi och dagar som denna klagar jag inte över avsaknaden av snö, +4, underbart solsken och ingen blåst!
Luckys pynt bestod av 3 äpplen, 1 morot och en Leksands runda knäcke på ett snöre som hon kan pilla med själv när hon kommer in ikväll. Ni kan vara lugna inga öglor någonstans, trädde upp allt på ett och samma snöre. Vill ju inte att hon ska fastna... Lilla G fick julegott också, fast i krubban, fanns ingenstans att hänga hennes "julsnöre" förutom i gallret och då hade förmodligen allt flygit ur boxen när hon hungrigt hade attackerat det...
Det var visste fler som var både hungriga och gillade hästarnas godsaker, ett äpple och ett knäckebröd strök med när min hungriga sambo satte fart. Fast knäckebrödet fick han ganska bra hjälp med...;)
.
.
Får man vara såhär vacker?
.
.
Kram Sofia!

Julafton

Julafton tillbringas precis som vanligt, hemma med familjen. Ingen stress, inga måsten... Precis som jag vill ha det.
Magen börjar tala om att det är dags för lite lunch snart, sen blir det en tur ut till stallet och julridturen på vackraste stjärnan. Får inviga nya tränset som jag fick i julklapp av Tobbe, snacka om att han har varit hemlighetsfull när han beställde det. Hade han gjort redan samma kväll vi kom hem från Scandinavian Western...<3
.
Tyglarna är i samma material som det ljusa på tränset.
.
Kommer säkert bilder på Lucky när hon har det på sej senare idag...=)
.
Kram Sofia!

God jul från oss!

.
Önskar Sofia & Tobias, Dumle & Knodd, Lucky & Lilla G!

Dan före julafton...

Sitter här och väntar på att vattenkokaren ska bli färdig. Har tänt ljus överallt och en cider står på kylning... Ibland e det till att ha de bra...=)
.
Har inte gjort så många knop idag, släppte ut hästarna imorse. Hem och sov som en julegris fram till halv ett, Tobbe släppte mej i stallet och jag fixade och grejade där. Pyntade lite till tjejerna, resten får de imorgon. När jag kände att jag inte orkade längre tog jag in dem för lite mys-tajm. Lucky luktade på sin halm och granriset, noppade ytterst försiktigt till sej några toppar av granriset (hon älskar gran) precis som att hon visste att det var dekorationer.
.
Det lilla hår-monstret däremot var inte lika försiktig med sina dekorationer. Tog inte många minuter innan mitt arbete var till intetgjort.
.
1. Luckys box efter 30 min inne 2. Lilla G:s box efter 1 min inne 3. Lilla G:s box efter 30 min inne.

.
När jag kände mej färdig asade jag mej hemåt, trodde inte att cykelvägshelvetet kunde kännas så lång som den gjorde idag. Naturligtvis blåste det halv storm för glatta livet. Tog en sväng förbi Ica och lyckades komma igenom affären förvånansvärt snabbt med tanke på hur mycket folk som var där inne, om det har nåt att göra med det jag skrivit här under låter jag vara osagt.
.
Väl hemma dog jag en stund framför tvn, när jag vaknade ut koman masade jag mej in till badrummet och tappade upp ett bad... Härligt varmt med massa skum var min tanke. Medans vattnet porlade gick jag åter till mitt soffhörn och tittade på vad internet hade att erbjuda. Tittar på klockan efter en stund, hmm... hur lång tid tar det att tappa upp ett bad. Går bort till badrummet och ser mitt härliga badskum välla över hela golvet, vatten 1 mm från badkarskanten. Hmm... Istället för att försiktigt prova vattertemperaturen med tårna eller handen som normala människor gör så klafsar jag i med bägge benen, tror aldrig det har förekommit ett snyggare hopp kombinerat med ett avgrundsvrål när det skållheta vattnet gjorde min ben illröda. Jag stod på badrumsmattan på 2 röda.
Hunden som legat utanför kommer in och tittar på mej som om jag är dum i huvudet, till och med katten vaknar upp ur sin urtidssömn på tvättmaskinen. Lyckas med stort mod sticka ner armen i det kokande badkaret och tappa ut ett par hundra liten vatten, fylla på med kallvattten och sedan göra ett nytt försök till ett härligt kvällsbad.
Börjar i mina badförsök bli lite småhungrig och kommer på att jag köpt ett paket riskakor tidigare, hämtar det och smäller i mej nästan hela medans jag ligger där och förväller.
.
Knodden efter det att jag helt abrupt väckt honom ur hans skönhetssömn...

.
Efter över en timma i badet börjar vattnet bli ganska kallt. Jag tar mej mycket mödosamt upp ur badkaret och får på mej lite kläder. Dumle kommer och tittar på mej med sin allra busigaste busblick. Okej då, kan väl leka lite med han en stund. Det roligaste Dumle vet är när man ställer sej på alla fyra, trummar med händerna i golvet och kryper sakta mot honom. Han blir minst sagt helt totalgalen av det... Lagom när jag kommit ner på alla fyra, busat med honom ca 2 min känner jag ett lätt slag av illamående, hmmm riskakor + varmt bad + hundbus kanske inte var en bra kombination?
.
Lyckas valla runt dammsugaren ett par varv, plocka undan lite och tända en massa ljus dog jag lite i soffhörnet igen.
Och här sitter jag än...
.
Kram Sofia!

Tips i julstressen!

Tips till er som inte vill trängas i affärerna innan jul.
.
Steg 1: Åk till stallet, kela ordentligt med hästarna så att du får en härlig doft.
Steg 2: Trilla i leran så 95% av dej är härligt skitig, får du lite i håret är det ett plus.
Steg 3: När du packar hösilage, se till att få lite i håret och gno in doften riktigt i jackan.
Steg 4: Gå ut i hagen så skorna och halva byxbenen även dem blir fulla med lera.
Steg 5: Klappa gärna grisarna lite också, så får du en lätt arom av gris.
Steg 6: Klia dej gärna lite i ansiktet med smutsig vante.
.
Jag lovar att du får fritt spelrum bland hyllorna inne i mataffären, trots en massa människor!


Tennesse Walking horse -Soring-

Vidrigt vad de gör mot dessa vackra, kloka djur.

Fredag...

Ska strax åka ut till vackraste stjärnan i blåsten. Igår var det vitt, -1 och vindstilla. Idag är det grönt, +6 och blåser som FAN! Känner att min kärlek till Östergötland är lika med -10 för tillfället... Urk!
Ska mocka och fixa iordning, sen får jag se vad jag orkar med. Men förhoppningsvis kan jag motionera henne en sväng. Ska handla lite julegott till dem sen påvägen hem. Som ska sättas upp vid deras boxar imorgon efter utsläppet.
Kan de mumsa på när de kommer in på kvällen...=)
.
Kram Sofia!

Trött, tröttare, tröttast...

Rubriken beskriver nog ganska så ordagrat hur jag mår just nu... När jag vaknade imorse hade jag sån grym träningsvärk i hela kroppen, till och med i muskler jag inte visste att jag hade. Blev dålig på jobbet igår, yr, fick dubbelseende, lätt illamående och kändes som om jag stod i en glasbubbla. Senare när Tobbe hämtat mej fick jag även domningar/stickningar ut i höger arm och under fötterna, ont i bröstet och jobbigt att andas. Var rätt ordentligt utmattad när det väl lugnade ner sej framåt tidiga nattimmarna.
Hela dagen idag har jag varit supertrött och vill helst bara sova och vakna pigg igen. Tack och lov, tack vare min underbara sambo slapp jag kvällspasset på jobbet både ikväll och imorgon. Känner ändå inte att jag skulle göra ett bra jobb om det kommer tillbaka.
.
Igår förmiddag blev det en ridtur runt Öninge med massa trav och galopp på vackraste stjärnan. Hon var superspänd när vi först red iväg och stannade hela tiden och lyssnade, spanade och hummade mot varenda buske, beredd på att fly om det skulle hoppa fram ett monster. Men efter att vi gjort av med lite energi (hon har ju stått i 2 dagar) så var hon lugn och fin igen. Hennes galopp är verkligen ljuvlig, går att samla denna lilla häst hur mycket som helst, aldrig hon skulle få för sej att protestera, hon bara kör ner skallen och jobbar...<3
.
Idag har det bara blivit en snabbis tillsammans med Tobbe och mocka och lunchfodra. Mycket mer orkade jag inte idag. Kanske blir det mer imorgon, helst vill jag rida, hon behöver det, jag behöver det...
.
Kram Sofia!

Får era hästar julklappar?

Mina får ialla fall det!
.
Tjejerna ska få följande upphängda runt sina boxar som de kan plocka ner själva.
.
.
Lucky själv har önskat sej en lädergrimma från Hööks med nosludd till!
(Matte själv tycker att ett naturfärgat fårskinnsnosludd är snyggare, men Lucky hävdar att detta passar henne)
.
.
Hmm... Vi får väl se vad tomten kommer med...
.
Kram Sofia!

Har det ganska gott i mitt soffhörn...

Sitter i soffan och har precis avnjutit en kall cider och lite fika. Köpte donuts med jordgubbsglasyr och en sån där stor maräng med polkasmak när vi var och handlade. Mums!
.
Jobbet har varit lugnt idag, alldeles för lugnt nästan. Men kanske får vi mer än vi ber om fredagkväll när alla ska åka iväg till släkt och vänner för att fira jul. Som det ser ut nu har jag bara 2 arbetsdagar kvar innan julafton, onsdag och fredag, bägge kväll. Ska bli skönt att komma tillbaka till mina kvällar igen, har ju jobbar morgon 3 dagar på kort tid nu, är inte riktigt inne i det än, även om dagarna flutit på utan missödes. Trivs väl helst enkelt bättre kvällstid på Dinners.
Så himla skönt att hinna med hästarna på morgonen under de ljusa timmarna också. Nu har stjärnan fått stå två dagar, har dels inte orkat, sen har det varit beckmörkt och dåligt väder. Men imorgon blir det en runda i skogen, om det inte är så att underlaget på fältet på något mirakulöst sätt blivit bättre under natten.
.
Var en sväng på Coop Extra i Mjölby nu ikväll innan det var dags att åka och ta in hästarna. Så nu är den mesta julmaten inhandlad ialla fall. Endast julklappar och de sista små sakerna kvar på torsdag... Det gäller att vara ute i go ti vettni...;)
.
Lucky var så söt när hon skulle in i sin box nu ikväll, jag har mockat ut bädden och låtit golvet torka till innan jag la in en massa ny fräsch halm och nu innan hon trampat ner det är det ju väldigt...hrmm...fluffigt! Hon riktigt lyfte på benen när hon skulle in, som att hon skulle kliva upp på en platå eller liknande. Så snopen hon såg ut när hovarna sjönk ner till normal nivå nästan direkt igen... Lilla G plöjde bara rätt igenom sin nya halm som gick henne över magkanten.
.
Resten av kvällen tänker jag bara slappa, ta ett varmt bad och gotta mej med en cider till och lite annat smarrigt!
Det är ju bara jul en gång om året och då tänker jag passa på att frossa!
.
Kram Sofia!

Nattsvammel...

Har lite tråkigt emellan filmen och det varma badet och ännu en film.
.
1. Mys-Dumle i mitt knä. 2. Favoritchokladen 3. Monsterkisse!

.
Knodd -Kung av soffan-
.
Kram Sofia!

Minnet lämnat mej totalt...

Sitter och känner mej sådär härligt trött som man bara kan vara om man har varit igång hela dagen från tidiga morgonen. Klockan ringde strax innan sju imorse, kl 8 började jag jobba. Skulle ha gått till 15.30, men det var så lugnt så jag stämplade ut nån minut över 15, och naturligtvis hade jag glömt att stämpla in mej efter lunchen idag igen, andra dagen i rad, tror mitt minne har tagit tidigt jullov. Är glömskare än vanligt för tillfället, om det nu är möjligt. Har iofs mycket att tänka på och en del som snurrar där uppe på hjärnkontoret just nu.
.
Tobbe hämtade mej efter jobbet, åkte ut och hämtade min gamla westernsadel, in till Jkpg och lämnade den på Schenker, så nu är den påväg till Finland, önskar den en lycklig resa och att nya ägaren ska tycka om den lika mycket som jag gjorde. Blev ett stopp på Max och sen på Eko för att handla foder innan det var dags att åter igen styra norrut och Ödeshög. Åkte direkt ut till stallet och mockade och fixade foder till tjejerna. De var redan inne, men Lucky är ju så smidig att mocka hos ändå. Den lilla får stå i gången medans jag mockar, provade att ha henne i boxen en gång, men när hon höll på att klättra i skottkärran för femtielfte gången gav jag upp.
Kände mej dock lite elak som lämnade en skottkärra med skit i stallet, men ville inte gå ut på gödselstacken nå mer, när jag skulle tömma första kärran ser jag att 50 cm ifrån plankan har det kommit fram ett lik (en död piggis).
Isch, känner att jag har fått nog av döda djur för ett tag framöver...=(
.
Tobbe lämnade mej hemma efter stallet, vi hade köpt ett ben till Dumle på Eko, det kände han ju lukten av direkt redan i trapphuset, så stolt var han när han fick bära det alldeles själv hela vägen upp. Knappt att jag fick honom att släppa det medans jag tog av halsband och koppel...
.
.
Nu ska jag krypa ner under ett täcke i soffan och kika på en film, eller om det är nåt bra på tv.
.
Kram Sofia!

4:e advent!

.
Tycker inte riktigt att julkänslan har infunnit sej ännu, trots att det bara är 5 dagar kvar till julafton.
Hade lite känningar av julkänsla när jag förberedde julbordet igår på jobbet och det luktade jansson, glögg och en massa annat gottigt!
.
Jobbet idag har varit lugnt, endast 2 bussar på hela kvällen och lite ströfolk som kommit lite då och då.
Borde väl strax krypa ner under täcket, klockan ringer strax innan sju imorgon, jobbet börjar 8.00 och sen slutar jag 15.30, då blir det direkt ut till stallet och hämta min gamla westernsadel och åka in med den till Jönköping, den är såld till Finland och ska skickas imorgon. Älskar min nya sadel, helt underbar, Lucky verkar tycka jättebra om den också...=)
.
Vad ska ni bloggläsare göra i jul då?
Själv ska vi göra det vi alltid gör, ingenting! Fira hemma med mina grabbar, ut till stallet mitt på dagen och pyssla om hästarna (Lucky och Lilla G måste ju också få sina julklappar), om det är fint väder brukar jag alltid rida en sväng barbacka och Tobbe går med tillsammans med hunden.
.
Gud vad jag är godissugen, hmm... Får kanske leta lite i skåpen, kanske hittar nåt smaskigt innan det är dags att nana kudden...zzzZZZ
.
Kram Sofia!

Full rulle hela helgen!

Eftersom jag är supertrött och just nu bara vill lägga mej i badet får ni en snabbversion av vad som har häst de senaste dagarna.
.
Fredag 16/12
Åkte med Tobbe ut till stallet, mockade, blev ialla fall en ridtur på Lucky runt Öninge då ovädret hade bestämt sej för att hålla på sej nån dag till. Hon gick jättefint och nya sadeln är underbar! Kvällen från 16.00 tillbringades på jobbet.
Hade bl a en beställning på en exotisk planka, sånt gillar jag att göra. Lite omväxling bland alla schnitzlar och ytterfileer.
.
.
Lördag 17/12
Klockan ringde strax innan 8.00, upp och duscha och sen upp till jobbet. Började 9.00 och jobbade till strax innan 17. Hade bl a ett julbord på 12 pers kl. 15.00. Allt gick utan problem och alla var mycket nöjda och glada.
Efter jobbet vilade jag hemma en liten stund, sen ut och skulle ta in hästarna, mocka m.m.
Efter det åkte vi hem och tog kväll.
.
Idag 18/12
Åkte med Tobbe ut till stallet imorse, mockade och tog sedan in tjejerna. Går inte att lämna Lilla G ute själv alls numera, hon var även stirrig inne i boxen. Hmm... tycker synd om den lilla stackaren att hon ska vara så stressad såfort hon blir själv.
Red ialla fall iväg på Lucky, blev runt Öninge, fast istället för asfaltsvägen tillbaka efter galoppsvägen så red jag igenom Öninge Korpralsgård och tog grusvägen och travade hela den också. Sen verkade hon ganska nöjd. Hon låter så mysigt när hon får ta i och jobba, småfrustar hela tiden och verkar superlycklig, ingen latmask där inte!
Ikväll ska jag jobba från 15.00-21.30. Blir kanske ett roligare inlägg ikväll eller imorgon efter jobbet.
.
Kram Sofia!

Till minne av Sanny...

Nu är det på klockslaget 2 år sedan du försvann. Jag tänker på dej varje dag. Min vackra fuxflicka...<3
Jag vet att du har det bra nu, du förtjänar det bästa, och vid din sida springer Max och Ludde på de stora evigt gröna ängarna!
.

FAN vad jag är trött på blåsandet!

Sitter i soffan under täcket och lyssnar på den förbannade blåsten som viner runt husknuten. Är så förbannat trött på denna blåst, sedan jag flyttade vid har det nog varit hyfsat vindstilla 5 dagar sammanlagt. Visst att hösten brukar vara blåsig, men detta är ju löjligt. Inne i samhället är det väl okej, men såfort jag kommer ut på cykelvägen sätter det igång. Kommer knappt framåt för att det blåser så mycket hela tiden. Känns som om vi har klass 1 varning här minst 1-2 ggr per vecka.
.
Idag var ytterligare en dag som jag fick vända pga blåsten, hann inte långt innan jag gav upp. Kunde knappt andas, öronen stelfrysna och hästen gick på tvären, knakade oroväckande mycket från träden så i skogen vågar man ju inte va, vill ju inte ha ett träd i skallen eller ett flygande någonting i nyllet. Fältet vid stallet är dyngsurt och såpahalt så där vågar jag inte va, vill inte ha några omkullridningar eller fläkningsskador på min stjärna.
Vi har ju ridhus på nära håll och tillgång till transport, men ingen är väl så dum att de ger sej ut med hästsläp i denna blåsten, lägg till lite halka på det så kanar du snart av vägen och ligger i diket.
.
Det inte om ni ska ta det som ett hot eller ett löfte ni där nere i Småland med slutar det inte blåsa snart flyttar jag hem till Småland igen!
.
Måste ju kunna hålla igång min svarta skönhet, varken hon eller jag mår bra av att inte kunna jobba.
.
15 min i nya sadeln var allt jag fick idag, får väl göra ett nytt försök till ridning imorgon, men vänta, nej det går ju inte. De har lovat blötsnö hela dagen och möjligen klass 1 varning pga blåsten framåt dagen.. Jippie!
.
Kram Sofia!

Dagen

Fy fan vilken huvudvärk jag börjar få. Har precis tittat på Breaking Dawn -Twilight-, längtar ju till tvåan nu.
Mycket bättre skådespeleri i denna än i föregående filmer från vissa av rollinnehavarna.
Usch, fryser som en galning trots filt oxch tjock tröja på mej, förkylning på gång kanske?
.
Idag blev det ingen längre sovmorgon, gick upp strax efter sju, var i stallet strax efter halv åtta och började direkt med att mocka och fixa i stallet. Dumle var med mej och fjantade runt. Tog in finaste svart och pysslade lite med henne, hon var jättefin i alla benen och njöt av borstningen. Ibland när man är iväg en heldag och det blir många timmar på transporten (ca 5,5 för hennes del igår) så kan de ju bli lite galliga och slöa dagen efter.
Men min lilla pärla var jättefin!
.
Var i stallet lite över 4 h, lunchade det sista jag gjorde. Sen gick vi hem. Klarade oss utan regn i princip hela tiden vi var i stallet. Men inte på hemvägen, blåste en massa och spöregnade så både jag och hunden var väldigt trötta och blöta väl hemma. Har tänkt att bada Dumle stinkfabrik ett par dagar och nu var han ändå så himla blöt att det var smidigast att ta med honom direkt in i badrummet och ta det där badet. Det är så himla skönt att jag har lyckats lära honom att hoppa i och ur badkaret själv, han är alldeles för tung för mej att lyfta nu när han har blivit så stor.
Efter badet däckade han på golvet framför balkongdörren och stensov i 1 h.
.
.
Lite bilder från idag kommer nedan:
.
.
.
Världens sötaste Lucky, jättearg på Dumle... (Konstigt nog ser hon inte så farlig ut)
.
Kram Sofia!


Vilket äventyr (skrivet 13/12-11 Kl. 21.32)

Hemkommen efter en superrolig och lärorik dag. Har precis tagit ett varmt bad och funderar på vad jag vill kika på ikväll, får väl se vad Tobbe säger när han är färdig med sitt bad. Är sugen på –Apornas planet- den senaste. Men den var seg att ladda och internet och jag är inte kompisar ikväll. Vi pratade om att köpa den på Blur ray istället, för er som inte har sett den än kan jag starkt rekommendera den, mycket välgjord film!

Vi såg den på bio när jag fyllde år.

.

Jaha, åter till idag då, det är väl bäst att vi tar allting från början.

.

Klockan ringde strax efter sex, vi gick upp ca 06.30, gjorde oss iordning och gav oss iväg ut till stallet, Dumle fick följa med, hade blivit många timmar ensam hemma annars, det hade inte gått och han älskar att åka bil.

.

Dumle hemma i hallen innan vi åkte.


.

Vi släppte ut alla de andra hästarna, Lilla G fick Teddy till hagkompis idag, de har inte gått ihop innan (bara rymt ihop, de busarna!) men de bara nosa på varandra sen var det bra med det.

Gjorde iordning Lucky, flätorna hade gjort sitt jobb och manen vad bara att borsta igenom för att få bort de enstaka halvstråna som fastnat under natten. På med täcke och transportskydd, packade in i släpet, hängde in hönät osv. Sen på med linan i grimman och ut till släpet, min duktiga stjärna gick rätt på idag tog 2 min att lasta. Sen fick hon stå och fundera på hela grejen några minuter medans vi gjorde en sista snabbkoll att allt var med.

.

Vi rullade ut från stallplan med 7 minuter till godo (planen var att vara iväg till 8.00). Lucky stod jättefint hela vägen, inga missöden förutom att vi stötte på ett vägarbete strax innan Katrineholm där vi fick stå och vänta en bra stund på en sån där lotsbil/följebil innan vi fick åka vidare. Då var hon lite arg och stod och skrapade med framhoven i släpet.

Kommer fram till Vingåker och kommer ut på en liten slingrig väg, helt plötsligt kanar hela ekipaget något åt sidan, jisses, vägen var som en stor halkbana på sina stället. Men vi tog det jättelugnt och även om jag var i halvt paniktillstånd (hatar halka+hästsläp i kombo) så gick allting fint, så himla skönt att min sambo köra otaliga turer med hästsläp, i alla väder och väglag.

.

Rullar in på Scandinavian Western ca 10.45, lastar ur stjärnan som får komma ut direkt i en rasthage. Ser att hon vill rulla, så lämar täcket på ifall att och ger henne en tuss hö och hoppas hon ska hålla sej uppe på alla fyra. Går in i butiken och känner mej som Kalle i Chokladfabriken ungefär. Himmelriket för en nyfrälst i western… Sadlar utmed en hel vägg (en låååång vägg!) och i 5 rader högt tror jag. Massor med pads, träns, bett, jeans och en massa annat. Hade kunnat göra av med hur mycket pengar som helst. Så det blir verkligen till att spara tills nästa gång vi ska dit!

.

När vi kikat runt lite går vi ut och tar ut Lucky, behöver jag säga att jag inte blev förvånad över att se att hon var helt insmetad i lera från öronspetsen och bak till svansen på ena sidan, mycket riktigt hade skrället rullat sej såfort vi vände ryggen till.

Tommy (utprovaren och butiksägaren) kikade lite på henne och bekanta sej med henne. Skrattade gott åt honom när han kom tillbaka från ”pratstunden” med henne och sa till henne ”Ja du hästen, du e lite platt”!

Han syftade alltså på hennes öltunnerygg som jag är mäkta stolt över, då har hon ändå tappat något lite muskler igen nu det sista.

Han hämtar en sadel som jag genast blir överförtjust i, den ser ut att ligga perfekt. Följer henne och hon ser mycket nöjd ut. Provar flera stycken till, men ingen ligger lika bra och är värd att provrida förutom den första.

.

Efter en första koll bjuds det på fika inne på kontoret i butiken, en uppskattad paus, så fick Lucky gå in i stallet och fundera på livet lite innan det var dags för provridning.

Sadlade henne sedan och gick upp till padocken, skrittade, travade och galopperade i bägge varven, så att han fick se hur den följde henne. Fick höra många fina ord om min lilla stjärna, han tyckte att jag hade en väldigt arbetsglad, lyhörd, trevlig häst med ett fint, jämnt steg som bara väntar på nästa kommande, nästa utmaning…

Och att någon ”riktig” westernhäst behöver jag aldrig köpa, för det har jag redan!

Behöver jag säga att jag var mäkta stolt över min lilla häst efter provridningen!

Så skönt att andra ser i henne det jag ser och känner…<3

.

När vi kände oss nöjda passade jag på att fråga ang mitt bett, vad han tyckte om det. Efter att ha kikat och grejat och känt hur det betedde sej i munnen på henne sa han nåt som jag blev väldigt glad över.

-”Din mjuka, fina hand gör bettet bättre än vad det är”.

.

Efter att ha pratat lite till och även fått med mej lite till mamma hem så var det dags att säga adjö, lasta och fara hem till Ödeshög igen. Ännu en gång strålande min lilla stjärna genom att bara gå rätt på transporten och lugnt ställa sej och käka från hönätet. Hem stod hon som en klocka, vi kunde till och med stanna på Max så att Tobbe kunde springa in och handla lite käk till oss som vi käkade i bilen och hon stod lugnt hela tiden.

.

Förutom att jag har fått en ny sadel kom jag hem och var en stor upplevelse rikare, bättre självförtroende för vad jag och min lilla fantastiska häst faktiskt klarar av och en massa ny kunskap!

Det kommer nog inte dröja länge innan vi åker tillbaka för ett nytt besök!

Fast då blir det utan häst.

.

Har lånat bilderna på mej och Lucky från deras hemsida, vi glömde i all hast att ta några foton alls när vi väl var där. Slänger också upp bilder på det övriga som handlades!

.

1.    Jag och Lucky 2. Provridning

.

Nya sadeln, Valley Head TomGus Pleasure Oak…

.

1.    Reinsman Pad (rätt modell på bilden, fast jag köpte en svart) 2. Curb 3. Sadelgjord

 

.

Kram Sofia!

 


Dagens upplevelser!

Ännu en dag avklarad, gick ut till stallet lagom så att jag hann fixa med Lucky och motionera henne innan de skulle ha lunch. Började med att mocka och fixa all maten. Packade även hönäten tills imorgon + hösilaget för morgondagen. Tog sedan in bägge flikkorna, Lilla G har kommit på ett nytt sätt att rymma. Hon nafsar mej i armen, precis innan jag hinner säga ifrån är hon supersnabb och rycker till i grimskaftet och springer ut på fältet med mej efter. Eftersom jag höll Lucky i den andra handen var det bara att släppa. Men hon fick sej en träningomgång efter det så jag tror int ehon gör om det i första taget. Men jisses så sur hon va när hon försökte göra likadant igen, men den här gången var jag beredd... Då piper hon och lägger de små ekorröronen bakåt, sen kommer hon fram till att det är inte lönt, då blir hon söt som honung och lyder perfekt. Knasponny!
.
Longerade Lucky ca 15 min i trav och lite galopp. Skrittade fram 15 min och av 15 min. Så hon verkade hyfsat nöjd efteråt. Borstade henne så noga det gick och redde ut man och svans. Flätade manen och pannluggen. Svansen lät jag va, vill inte fläta den när hon skulle ut i hagen, tycker det känns elakt att hästen ska gå med en "piska" där bak. Inte så skönt för henne om hon viftar på den och smäller till sej själv eller Lilla G. Ne, någonstans får fåfängan ta stopp!
.
.
Hade precis gjort det sista klart när jag hör grisarna "nöffa" utanför stallet. Hmm, ovanligt högljudda idag tänkte jag. Snacka om att jag blev förvånad när jag öppnar stalldörren och ser hela grisflocken utanför på gräsmattan, smaskandes äpplen. Jaha, vad göra!? Stänger av elen, tar bort eltråden, tar en hink med havre, lockar till mej grisarna som snällt följer med mej. In i grishuset, stänger in dem och sätter tillbaka eltråden, sätter på elen och släpper ut dem igen. Hör då nöffande bakom ryggen, tror ni inte att en liten grisjäkel inte kommit med in. Och den springer ju naturligtvis för glatta livet när den ser att jag upptäckt den. Lyckad till sist mota in den mot stallväggen mellan grisarnas hage och stallet. Sen ser livrädd ut och skriker i högan sky när jag närmar mej, jag skriker tillbaka och undrar vad den skriker för (upptäcker att den står med arslet mot eltråden, kan ju vara därför?) den tystnar och slinker in emellan eltrådarna och in i grishuset och ser helt vettskrämd ut. Den lille grisen rymmer nog inte fler gånger ialla fall. Stackarn, jag skrämde nog halvt ihjäl den.
.
.
Jobbade sen 15.00-22.00, var inte mycket alls att göra. Väntade oss 3 bussar mellan 17.30-18.00, men det hade blivit ett missförstånd så det kom bara en buss 18.15 istället. Mitt i alltihopa fick jag skitont över njurarna. Bäljade i mej motsvande 5 50 cl flaskor vatten och efter ett par timmar och otaliga toalettbesök släppte det äntligen. Har fortfarande lite småont, men det är ingenting om man jämför med smärtan jag hade innan.
.
Lyckades med konststycket att ta med mej en av mina arbetskamraterns mobil hem också. Vi har exakt likadana och eftersom min kan bete sej lite som det vill ibland och plocka bort min bakrundsbild så tänkte jag inte mer på det när jag kika på den och såg att den var borta för tillfället. När jag kommer hem upptäcker jag att jag har två mobiler i fickan. Bara att åka tillbaka till Dinners och lämna tillbaka "dubbelgångaren".
.
Kram Sofia!

Lastträningen igår gick super!

Strax dags att försöka käka lite frukost. Jag tillhör en av de där människorna som absolut inte kan äta det första jag göra på morgonen, helst ska jag göra nåt först, röra på mej eller så. Men idag har jag redan varit vaken i snart 2 h och nu börjar magen kurra.
.
Gårdagens inlägg skrevs ca 30 min innan vi åkte ut till stallet. Slängde till tjejerna varsin mindre tugg hö. Medans Tobbe kopplade släpet mockade jag bägge boxarna. Lucky är så vansinnigt smidig att mocka hos nu när hon står på halm. Mycket lättare än i spån. Men så lägger hon allt i en hög också, enda skillnaden är att hon inte gräver ner det när hon står på halm, till skillnad mot spån och torvmix.
Hösilaget var redan packat sedan dagen innan så det var bara att blanda ihop foder och sen var allt färdigt.
.
Hämtade Lucky från hagen och gick direkt fram till transporten, satte inte fast linan direkt (vilket jag ska göra nästa gång) så hon hann backa av en gång när hon hade gått halvvägs in. (Det är ju det hon gör, antingen vägrar hon att gå på alls, eller går hon in nästan helt, typ lämnat ett ben utanför och sen slänger hon sej ut i full panik såfort någon gör minsta lilla rörelse). Satte direkt fast linan i öglan i transporten och la tryck i grimman. Ett steg i taget, hon testade bara linan en gång idag, och endast försiktigt. Så efter MAX 5 min stod hon lugnt på släpet och mumsade hö från nätet. Vi har börjat göra så att vi väntar med att stänga/sätta dit dörrar/bom (tidigare har vi alltid skyndat så mycket som möjligt med att stänga eftersom hon oftast kommer ut fort igen). Så hon fick stå ett par minuter, med helt öppet baktill. När vi såg att hon var helt avslappnad och inte verkade bry sej stängde Tobbe försiktigt, hon kände på dörrarna med bakhovarna som hon alltid gör. Sen började hon lugnt äta igen. Vi lämnade henne ca 15 min och gick in i stallet och packade hösilage tills idag också.
Sen tog vi ut henne och släppte henne i hagen. Där hon fick resten av lunchen. Det blev varken en tur till ridhuset eller nåt direkt motion för henne igår. Jag var så himla nöjd med lastningen att jag ville inte förstöra något inför tisdag med att köra. Sen krockade motionen med lunchen, jag håller hårt på att mina hästar ska få äta i lugn och ro.
Men hon såg jättenöjd ut över att få gå direkt ut i hagen igen. Alltid när vi har lasttränat och jag släpper henne i hagen piper hon till och drar iväg i världens fart. Sen kommer hon alltid fram till mej igen och ser skitglad ut! Jag tror att hon behöver friheten efter lastträningen, eftersom det förmodligen är väldigt psykiskt jobbigt för henne. Hon vill ju göra som jag ber henne, men hon vågar inte alltid eftersom hon är så rädd för att åka transport.
Jag tror aldrig att hon kommer bli en lättlastad häst, men jag tror att lastningen kommer gå utan problem om vi gör på samma sätt hela tiden och har fasta ramar som vi håller oss inom. Då kommer hon bli trygg med det!
.
Idag blir det en promenad eller longering utan vackraste stjärnan, sen hem och göra mej iordning och åka och jobba kvällen på jobbet. Hade egentligen tänkt ta insläppet och fixa med Lucky ikväll så hon är iordning tills på tisdag. Men man vill ju inte säga nej till jobb, lönen behövs ju alltid! Och snart kommer jag ha en splirrans ny sadel att betala också (inte billigt)!
.
Kram Sofia!

Slömorgon...

Har precis kikat på Bridget Jones, ettan. Blir väl till att göra sej iordning inför stallet alldeles strax. Tänkte åka ut lagom tills det är dags att lunchfodra flikkorna. Sen blir det lastträning för Lucky, eller ska hon få käka lunch i släpet... hmm...
.
Vi pratade ju om att köra upp till ridhuset idag, men det beror på hur halt det är ute, regnade ju i gårkväll och inatt och nu har det varit minusgrader så det kan ju ev vara skridskobana ute på vägarna... Dumt att riskera att halka av vägen med häst, släp och allt.
.
Annars finns det inte så stora planer för idag. Dumle ska få sej en långpromenad i det fina vädret, runt Öninge kanske? Ska motionera snabeldraken en snabbis och om jag orkar även bada hundskrället, han luktar som en återvinnningsstation. Knasen rullar sej ju i allt som han anser luktar smaskens (läs, döda djur, fågelskit, bananskal, trasiga soppåsar m.m.)
.
Kram Sofia!

Dagens sista inlägg...

Sitter och väntar på att Tobbe ska bli klar i duschen, sen tänkte jag att vi skulle mysa ner oss i soffan och kika på en film. Blir väl nån dvd, internet är inte på humör ikväll, antar att det är pga vädret. Har börjat blåsa på nu ikväll. Ska bli helt underbart när bredbandet kommer, vi har haft det här trådlösa länge nu.
.
Det slutade med att jag åkte ut till stallet ca 17.00, fjäskade till mej skjuts av bästaste sambon. Ruggigt väder att gå i med lite duggregn..isch... Mockade och fixade i stallet. Gick först ut och skulle ta in det större gänget hästar, den hästen som ska ledas in i grimma (Sessan) ville inte komma (de andra går lösa), försökte en liten stund men icke! Gav upp för stunden och gick och hämtade mina flikkor istället. De verkade inte ledsna över att få gå in redan kl 18.00. Lilla G är så himla söt när hon kommer in och det inte ligger nåt kraftfoder i krubban, hon ser helt förtvivlad ut precis som om nåt hemskt har hänt och hon inte kommer överleva... Gjorde sen ett nytt försök att fånga Sessan, ingen lycka denna gången heller. Men det löste sej, gick in till ägaren som tog fast henne... Så snart var alla intagna från busvädret. Masserade Lucky och pysslade med henne innan det var dags att åka hem.
.
Min katt e det nog nåt fel på, han käkar tomater som om det vore kattgodis. Står en skål kvar på bordet med tomatbitar (vi käkade tacos innan idag), han plockar en och en och smäller i sej. Är väl upp i en 5-6 stycken nu skulle jag tro. Andra favoriten för våran lite...hrmmm... "speciella" kisse är korvbröd. Antingen är det fel på hans smaklökar gentemot andra katter eller har han väl upptäckt att det finns andra kulinariska läckerheter annat är torr kattmat eller slemmig burkmat...(ryyyys).
Just det ja, öl är en annan storfavorit... fråga mej inte hur jag vet det...
.
Har äntligen blivit sams med min gamla mobil och lyckats skicka över bilderna till datorn. Bättre sent än aldrig.
Tyvärr upptäckte jag att nästan alla var väldigt dålig skärpa i så det blir endast 3 som läggs upp här.
.
Dumle 30/11-2011 Lucky 2/12-2011
.
Sen en liten rolig jämförelse!
.
Till vänster: 30/11-2010 Till höger: 30/11-2011

.
Filmdax!
.
Kram Sofia!

Scandinavian Western!

Hit är det vi ska om det är någon som är nyfiken.
.
http://www.scandinavianwestern.com/
.
Kram Sofia!

Omplanering, omplanering...

Sitter i soffan och latar mej. Lyssnar på vinden utanför fönstret. Har precis börjat sortera bland alla mina foton, vi ska beställa utskrifter och förstoringar på en del av dem. Dags att få upp lite bilder på väggarna. Behöver jag säga att det överhängande kommer bli foton på djuren. Ska beställa en minnestavla med bara bilder på Ludde också hade jag tänkt.
.
Det blev ingen resa till Scandinavian Western som planerat idag, omständigheterna behöver vi inte gå in på. Men tack vare en underbar sambo och ett inställt flyg behöver jag bara vänta tills på tisdag. Så ca 8.00 lämnar vi stallet tisdag morgon. Vi har planerat in en lastträning till tills imorgon, kanske kör vi en sväng till ridhuset om väglaget tillåter och om släpet är ledigt så vi får köra iväg en stund med det...=) Tur jag har en sån snäll stallägare som lånar ut sitt släp till mej, en kanonfin Boj som hon kan åka brett i med dörrar och step up/ramp. Vi är ju definitivt övertygade om att det är ett sådant vi ska ha när vi skaffar eget igen. Vilket Tobbe har lovat att vi ska göra när Lucky blir lättlastad...(alltså tränar jag som en blå nu)...=P
.
Så hästarna fick gå ut tidigt idag istället. Vi var hemma igen redan 06.30 då var alla ute sedan en bra stund tillbaka.
Men jag tror inte de klagar, även om det blåste lite på morgonen. Lucky var jättegosig och ville knappt inte gå ut, hon hade nog gärna stått inne och myst hela förmiddan, bara någon grejar med henne. Tror hon ska börja brunsta när som det lilla skrället, därför hon är så övergosig. Såg så ut på Primmens reaktion, flemade som en tok efter henne när hon stod i gången. Underbart att ha ett sto som inte blir som en eldsprutande drake när hon brunstar utan istället blir som en kattunge... Enda är att hon kan vara lite känslig i magen just när man ger galoppskänkel.
.
Får försöka ta med kameran och fota lite i stallet idag. Längesen jag la upp några bilder på damerna här i bloggen nu. Har ju en del i min mobil, men eftersom den är lite egen av sej och jag har Tobbes gamla för tillfället så ligger de där de ligger. Men ska försöka ta tag i det idag.
.
Kram Sofia!

Tar en paus i städandet...

Nu har jag hålliit på en liten stund så nu dimper jag ner i soffan och hämtar lite nya krafter. Men jäklar vad fint det blir, är så himla nöjd med nya grejerna vi köpte på IKEA i onsdags. Mina grabbar här hemma verkar också nöjda, Dumle älskar "sin" nya matta som ligger under matsalsbordet. Kissen ligger och trynar i soffan och älskar allt just nu verkar det som...(ja, förutom Dumle då kanske)...
.
Blåser ordentligt ute just nu, men de har lovat att det ska lugna ner sej inatt, framåt tidiga morgonen. Det har regnat och hållt på nästan hela dagen utan några längre avbrott, kommer få in 6 blöta pållar ikväll. Tack och lov har 4 av dem täcke på sej. Bara Lilla G och Primmen som går utan. Men de är ju behårade som jättemammutar också.
.
Tror att jag fjäskar lite för min kära sambo så kanske han kör ut mej till stallet lite tidigare ikväll. Känns som om jag vill ha in hästarna i vetig tid med tanke på blåsten.
.
Kram Sofia!

Över nollan...

Jippie, ingen snö och temperaturen ska hålla sej över nollan hela dagen och imorgon. Om man bara kunde få önska lite mindre blåst så vore jag väldigt nöjd...Tack!
.
Klockan ringde strax efter sen, trodde på allvar att någon skämtade med mej. Ville verkligen inte gå upp. Ville ligga kvar i den varma sängen och tryna fram tills mitt på dan. Men måste man upp, så måste man... Upp och klädde på mej och beredde mej på att möta det omtalade snöovädret som det pratats om ett par dagar nu. Blev både glad och förvånad när jag öppna dörrn till lägenhetshuset och det var uppehåll, plusgrader och den snö som kom i förrgår hade smält under natten. Fick mej en ganska behaglig promenad ut på morgonen. Släppte ut allihopa och mockade. Började ordna med en del som ska göras inför imorgon. Men sen sprang min energi ifrån mej och allt tog tre gånger så lång tid som vanligt. Så jag gav upp och började knata hemåt istället. Då började det naturligtvis både blåsa och regna. Så jag var lagom blöt och nerkyld när jag närmade mej Ödeshög. Tog mej dock i kragen och tog svängen förbi Ica och Apoteket. Så nu är det gjort. Ringer strålande glad och berättar att jag minsann varit duktig och handlat så Tobbe slipper det sen. Då frågar han om jag kom ihåg att köpa toapapper... suck... det hade jag ju naturligtvis inte gjort...
.
Nu ska jag slappa en stund framför tvn. Sen städa lite och plocka in tvätten. Se får vi se om jag sticker ut till stallet och gör det sista innan mamma kommer eller om jag åker med henne ut. Tänkte massera Lucky ikväll också.
.
Kram Sofia!

Vintern försvann igen... (7/12-2011)

Håller på att möblera om lite här hemma i vardagsrummet. Har varit på IKEA idag och handlat lite inredningsgrejer.
Bl a ny tv-hylla, mattor, lampa och lite andra småsaker. Kanske fotar lite här hemma imorgon om jag hittar laddaren till kameran (den har gått och gömt sej igen).
.
Idag åkte jag med Tobbe ut till stallet till 8.00. Tack och lov var det än en gång höst ute när vi kom ut till stallet. Gröna gräsmattor och plusgrader. Missförstå mej rätt, jag gillar vintern och tycker snö är väldigt vackert och mysigt. Men det kan väl hålla sej till tåls tills vi har varit på Scandinavian Western på lördag.
Mockade och fixade maten, tog sen in Lucky och Lilla G. Bytte täcke på Lucky och tog sedan en långpromenad runt Öninge på 1h och 15 min. Hon var mer än pigg det lilla skrället och for runt och pep ett par gånger.
.
Imorgon åker Tobbe och jag ut tidigt och släpper ut pållarna. Lucky får vara kvar inne, vi ska lastträna.
Sen blir det jobbet 15.30-22.00. Däremellan ska det hinnas städas och diskas här hemma.
.
Kram Sofia!

Vem FAN beställde snö!?

Tack och lov hör jag dropp, dropp, dropp utanför fönstret... Åkte med Tobbe ut till stallet imorse strax innan 8.00. Blir ganska chockad när jag kommer ut och det ligger ca 2 cm snö på marken. Tack och lov verkar det bli plusgrader idag och solen lyser klart så jag tror skiten är borta tills ikväll. Nu kan det hålla sej med barmark och plusgrader (eller minus och torra vägar) tills på lördag kväll. Men med min vanliga tur blir det säkert snöstorm på fredag eller lördag.
.
Efter många bud fram och tillbaka blev det bestämt på mötet igår att jag ska jobba idag och torsdag kväll. Så det blir att planera om lite granna i veckan. Men det gick ihop sej ganska bra ändå. Idag hade jag tänkt gå en långpromenad med Lucky, men eftersom det snöade och blåste halv storm när jag var ute i stallet imorse så skippade jag det, tog in henne och slängde på ett varmare täcke och släppte ut igen. Sen knatade jag hemåt när jag var klar med stallet.
Så det får bli imorgon istället. Tobbe ska ju hjälpa mej att lastträna på e.m. Så jag åker med honom ut på morgonen och promenerar henne då, sen går jag hem och vila över dan och sen åker vi ut tillsammans på e.m. igen. Kan nog vara bra om hon får jobba lite på morgonen, är hon lite trött tills lastningen på e.m.
.
Igår var jag hos mina massage-hästar i Gränna. Först Mars som förmodligen hittat på nåt i hagen och sen Lisen som var jättefin i kroppen denna gången. Så skönt att se att det blev bättre efter förra behandlingen trots att det gårr lite lång tid emellan. Så nu får hon se till att hålla sej kry den lilla gulingen...=) Mars blir det till att försöka få ett återbesök på nästa vecka redan.
.
Kan ni tänka er att jag red i en engelsk sadel igår, lånade Ullis hoppsadel då den ligger acceptabelt på Lucky. Men isch var konstigt det kändes, efter 200 m fick jag ta ut fötterna ur stigbyglarna för att sträcka på benen, knäna gjorde så förbaskat ont. Så det blev bara 40 min jobb och 15 min av dem var trav och galopp. Så det är verkligen ingen risk att jag går tillbaka till engelsk ridning och den sortens sadlar igen... Då tror jag min stackars kropp går i strejk!
.
Kram Sofia!

Sov lite längre än vad jag räknat med...

Ska alldeles strax gå ut till stallet. Känner att jag måste vakna ordentligt först och Dumle ska få gå ut och göra sitt.
Tänkte rida igenom Lucky idag så hon får arbeta av lite överskottsenergi, inget långt pass, lite kortare men mer intensivt. Får vi se om min rygg överlever att sitta i en hoppsadel. Ullis är så snäll och lånar ut sin nu tills jag får hem en ny. Vill inte rida i den andra då hon tydligt talar om att hon inte vill ha den på ryggen.
.
Sov lite längre än vad jag hade räknat med idag, iofs var det väldigt skönt att få sova ut lite och vakna och känna att man är ledig. Fast det finns att göra idag också. Köksmöte 15.30 och sen ner till Gränna, har en häst ca 17.00 och nästa ca 18/18.30. Så vi åker ner direkt efter mötet.
.
Vädret är underbart soligt idag, har inte varit ute ännu så vet inte om det blåser halv storm. Men det ser ganska lugnt ut när man kikar genom fönstret ialla fall. +1 visade termometern så det har varit kallt inatt.
.
Kram Sofia!

Söndag kväll...

Sitter hemma under dubbla täcken och försöker hitta på saker att göra för att hålla mej vaken. Ingen sympati får man från djuren heller, Knodden stensover i sin dvala och Dumle bara gäspar och ser allmänt trött ut han också.
Men vill hålla mej vaken tills Tobbe kommer hem ialla fall... Så himla tråkigt om jag somnar innan han kommer, iom att han jobbar morgon imon så går han upp så mycket tidigare än vad jag vaknar så då kommer jag inte se honom förrens imorgon e.m. när han slutar jobbet.
.
Lördags var en lugn dag på jobbet, rullade in lite kunder då och då, 2 eller 3 bussar hade vi på kvällen. Idag har varit lite mer att göra, fullt ös medvetslös från kl 12.00 när jag började till 18.00 när jag gick hem. Stackars Tobbe fick ta delat pass idag, först öppna och sen hem och sen tillbaka igen och stänga. Hade en tjej som skulle komma och kolla på jeepen idag, så nu är del såld. Och hon kom mitt på dagen så det lev lite dumt med arbetstiderna. Men det löste vi ju fint ändå!
.
Lucky fick vila idag, igår lasttränade jag. Slutade med att en cool lugn häst stod på släpet och åt halva sin lunch, med dörrar och baklucka stängd. Hon var på flera gånger, problemet var ju att jag tränade själv så jag hade inget som kunde stänga och när jag skulle smyga bak och stänga så backade hon ju naturligtvis ut lika kvickt igen. Jag vågade inte sätta fast henne ifall hon skulle få panik och kasta sej när det inte var stängt bak innan jag hunnit runt släpet. Men till slut stod hon så lugnt att jag lät linan löpa genom en ring längst fram i släpet medans jag kröp bak och stängde dörrar och baklucka. Sen fick hon stå där 25 min.
.
Imorgon tänkte jag rida igenom henne så hon får göra av med lite energi. Hon har varit ganska piggelin nu det sista. Tisdag blir det en långpromenad, onsdag lastträning (med Tobbe som dörrstängare), torsdag massage och ev lastträning beroende på hur onsdagen går. Fredag får hon vila och lördag åker vi till Scandinavian Western.
Söndag blir det antingen en lugn skrittur i ny sadel eller en promenad om det blev en specialbeställd sade eller ev. en barbackatur. Fast denna gången tror jag vi skippar flygturen ut på den plöjda åkern...
.
Kram Sofia!

Lördag morgon...

Usch och fy.. regnar och blåser idag igen... Helst vill jag bara dra täcket över huvudet och ligga kvar i sängen hela dagen. Men jag måste ut till stallet och mocka och fixa mat till mina tjejor, och allra helst motionera Lucky också. Men spöregnar det får hon vila idag också. Ett ridhus hade ju inte varit fel för såna här dagar, annars är varken jag eller Lucky några stora fan av just ridhus, men när det regnar och blåser halv storm är det skönt att kunna springa in och jobba där istället.
.
Hur resten av denna helgen ser ut vet ni ju redan. stall + jobb och lite mer stall + jobb. Men hur ser nästa vecka ut då?
.
Lite nytt för nästa vecka är att vi ska börja stänga köket 21.00, vilket betyder att jag slutar 21.30 istället för 22.30. Tror att jag ska börja samma tid som jag har gjort innan. Det blir säkert reda med det på måndag, vi har köksmöte 15.30. Efter det åker jag direkt till Gränna och masserar lite häst.
Tisdag vet jag inte säkert om jag ska jobba än eller inte, men ska jag det blir det kvällspasset.
Onsdag jobbar jag kvällen. Torsdag-Fredag är jag ledig. Fredag kväll kommer mamma upp hit efter jobbet och intar vår bäddsoffa natten till lördag eftersom vi ska upp så tidigt på lördan.
Lördag ska vi till Schandinavian Western utanför Vingåker, blir en tur på ca 17 mil och lite över 2 h körande. Hoppas Lucky åker fint hela vägen, men transporten vi ska låna kan hon åka brett i så det kommer ju göra sitt.
Söndag är ledig dag igen, förhoppningsvis blir det premiärtur i ny sadel på "hemma mark", beroende på om det finns nån där som passar eller om de får beställa en gjord efter hennes rygg.
.
Kram Sofia!

En trött tjej här idag...

Sitter här och småfryser med täcket virat omkring mej... Är det dags att bli sjuk kanske. I så fall vill jag avboka den förkylningen..Tack!
.
Snart kommer Tobbe hem från jobbet, han hade kvällspasset idag och slutade just i skrivande stund. Så det borde inte dröja länge nu. För min egna del slutade arbetsdagen 13.30, började 9.00... Så 4,5 h, lite mer än jag först räknat med, men inte kan man gå hem när det finns saker att göra. Nu är det bara helgen kvar sedan är jag ledig måndag. Om man inte räknar hästmassager som jobb, men eftersom jag får tillfälle att träffa kompisar och snacka lite skit så ser jag det mer som ett nöje än ett arbete!
.
Lucky fick en promenad runt Öninge, fast en förkortad variation, hon var väldigt pigg och vaken och behöver nog en liten genomkörare imorgon skulle jag tro. Har hört en häst både frusta och gnägga samtidigt idag också, Lucky lyckad med allt... Finaste tjejen...<3
Tog lite kort på henne under promenaden, men jag orkar inte bråka med min mobil just ikväll... Så nu får ta er till tåls och vänta på de bilderna nån dag eller två.
.
Imorgon tänker jag sova till kl. 9.00.. Sen blir det stallet, förmodligen longera Lucky och pyssla med Lilla G. Sen hem och göra mej iordning och upp till jobbet. Börjar kl. 15.00 imorgon istället för 15.30.
Så får man inte säga egentligen, men jag hoppas nästan på en lugn helg på jobbet, eller ialla fall en helg som bara flyter på utan några vägbulor. Kommer nog vara gott trött på söndag kväll. Men skönt att veta att jag endast har 2 arbetsdagar nästa vecka.
.
Kram Sofia!

Veckan har varit lite fullbokad....

Nu var det ett par dagar sedan jag sist skrev nåt i bloggen. Men veckan har varit ganska fullbokad än sålänge och ser väl ut att fortsätta vara det. I måndags blev det lite träning hemma på fältet, fick hjälp med träningen och en hel del massa nya aha-upplevelser och beröm för min lilla häst. Sen var det jobb 15.30-22.30.
.
I tisdags red jag ut tillsammans med Ullis, red barbacka, vilket jag inte gör överdrivet ofta. Naturligtvis blir min lilla pärla rädd för ett rådjur (hon bryr sej aldrig annars) och släpper mej på rygg ute på närmaste upplöjda åker.
Slog mej inte som tur va och hade efteråt en Lucky som skämdes ganska ordentligt... Även att det inte var hennes fel.
Sen var det åter till jobbet 15.30-22.30.
.
Foton från i tisdags...
.
Eftersom det blåste halv storm och småregnade så fick Dumle följa med till stallet och luncha hästarna så skippade jag ridningen. Mockade och fixade käk till dem och gick sen hem igen. Hoppade in för Tobbe på jobbet 15.30-22.30.
.
Idag ringde klockan 06.30, upp och klä på sej... Kockrocken hade inte ens hunnit torka efter gårdagen tvätt. Det hade blivit ett litet missförstånd med personalen så jag fick hoppa in och jobba morgonpasset från 7.30. Min första morgon, men allt flöt på bra... Bara ett mindre öde med glömda bakpotatis, men det ordnade ju sej det också. Min fiskgratäng var uppskattad och alla fyra blecken tog slut. Dagen avslutades med att jag och Tobbe (inte min Tobbe, vi har två på jobbet) plockade ihop en exotisk planka för 14 personer. Tycker det blev riktigt bra och är speciellt nöjd med kycklingen som blev perfekt. Klockan visade 16.00 när jag bytte om och lämnade Dinners.
Åkte direkt ut till mina fina tjejer, mockade och fixade maten till dem. Gosade lite med dem, Lucky puttade på mej och grejade hela tiden, hon undrar nog varför hon inte blivit riden på två dagar. Men imorgon så!
.
Imorgon blir det ytterligare ett inhopp på jobbet, men ett kortare sådant. Från 9.00 och några timmar framåt, bara för att hjälpa till att preppa upp inför dagen och helgen. Sen blir det ut till mina svarta skönheter och gå en långpromenad med Lucky. Hinner ju träffa dem på morgonen också, ska upp och släppa ut 07.00 så klockan ringer 06.00!
.
Natti Natti!
.
Kram Fia!

RSS 2.0