Bara jag är med dej..

Jisses så fort det blir mörkt om kvällarna nu. Solen hade redan sjunkit långt bakom trädtopparna när jag gick ner till hästarna strax innan åtta. Borstade igenom bägge ordentligt samtidigt som de fick sin "burkmat", när jag var färdig fick de sitt natthö och verkade mer än nöjda. Sista natten hemma... Jag stod och mös med Lucky en stund och frågade henne om hon trodde att hon skulle trivas i nya stallet.. Då puttade hon på mej lite försiktigt innan hon la pannan mot min mage och suckade precis som att hon ville säga "bara jag är med dej matte, så är allting bra". Sötaste hästen..<3
 
 
Passade på att rasta bägge hundarna innan jag gick in igen, så nu klarar de sej till sena rundan. Nu väntar vi bara på att T ska komma hem så är familjen komplett sen. <3
 
Kram Sofia

Solen kröp fram..

Så var hästarna lunchfodrade. Solen hade krupit fram och värmde skönt, så jag tog av dem deras regntäcken. Hoppas att det blir uppehåll resten av dagen så de kan gå utan inatt. Imorgon skulle det inte regna förrens framåt eftermiddagen. Gott för dem att få lufta pälsarna så mycket som möjligt.
 
Panda har äntligen lugnat ner sej och sover gott, hon har bara lite svårt att bestämma exakt var hon vill sova någonstans. Men nu har hon faktiskt legat still i hela 2 minuter så kanske hittade hon det perfekta stället till slut.
 
Kram Sofia

Tips

http://www.paardenbijoux.com/frontriemen?sid=i3ito8rbntvnoj5njos3nq67c5&Lng=en
 
Ni som gillar snygga pannband, gå in och frossa. Kommer definitivt beställa därifrån när tillfälle ges. Just nu kan jag inte riktigt motivera ett köp då jag inte riktigt vet vilket träns jag skulle ha det till.
Och inte är de farligt dyra heller.
 
De har även hela träns, hundhalsband och en massa annat skoj. Men vet inte om jag skulle våga ha ett sånt på Panda, tror stenarna skulle ryka fortare än kvickt.
 
Kram Sofia

Lördag

Än sålänge har det varit uppehåll, men det syns att det har regnat rejält inatt. Det är sådär riktigt grådisigt ute, så man bara vill gå in och krypa upp i soffan med en kopp varmt the och inte röra sej ur fläcken förrens man måste.
T började jobba 05.30 idag och var redan borta när jag vaknade. Men han kommer hem en sväng mitt på dagen innan han måste iväg igen. Men imorgon är han ledig, då får jag ha honom för mej själv hela dagen..
 
Panda har nog knarkat eller nåt inatt, hon väckte mej halv sex och tyckte att det var en kalasbra ide att gå ut och hon gav sej inte heller. Så det var bara att ramla ur sängens i halv koma och släppa ut henne. Sen in och dö i sängen igen. Just nu jagar hon sin egen svans, eller jagar och jagar. Hon tar tag i den och snurrar sedan runt, runt, runt tills det ser ut som att hon ska trilla ihop i en enda liten luddig hög.
 
Dumle ligger i sin fotölj och slappar, slänger ett trött öga på Rallyråttan en gång ibland och suckar..
 
Kram Sofia

Skogspromenad

Jag och hundarna har varit ute i skogen en timma och letat svamp. Jag hittade massor med svamp, men inte av den sorten som jag ville ha. Hundarna däremot hittade massor som de ville ha, inkl ett ben från något dött djur som Dumle kom och släpade på. Tur att han är lydig och lämnade det när jag bad honom.
 
 
 
 
 
Nu tänker jag vila i soffan tills det är dags att gå ner till hästarna och kvällsfodra och natta. Hundarna är trötta efter att ha fart i skogen och sover som små grisar.. Imorgon är sista dagen här hemma i Axtorp för tjejerna. På söndag flyttar de till nya stallet. Både spännande och lite ledsamt, kommer sakna att ha dem här hemma. Men samtidigt kommer det bli väldigt kul med sällskap i stallet och lite avlastning när det gäller fodringar, in och utsläpp som jag annars hade fått sköta helt själv i vinter.
 
Kram Sofia

E.m

Det har varit riktigt höstrusk idag. Imorse var det nästintill klarblå himmel och solen värmde skönt. Men framåt förmiddagen började det mulna på, jag var nere vi lunchen och slängde på damerna deras täcken. Och det är jag göad för att jag gjorde nu, det öser ner och har gjort en stund. Tidigare idag har det varit skurar från och till, men nu har någon vridit på kranen rejält.
 
Det ska tydligen fortsätta regna imorgon också. Men söndag skulle bli fint igen. Skönt att slippa lasta i regn, det är ju ingen favorit.
Tror att det är dags för lite middag snart, men är supertrött. Har haft så jäkla skumma drömmar sista nätterna i ca en veckas tid nu. Och det har väl stört nattsömnen på något sätt. För känner mej inte ett dugg utvilad när jag vaknar.
 
 
Kram Sofia

Fredag

Så var då leran tillbaka, det har regnat ordentligt inatt och fältet bakom huset har förvandlats till leråker på de ställen där gräset inte täcker marken helt. Och leriga fält kan bara innebära en enda sak, supersketna hundar. Dumle lyckades hålla sej på benen och fick bara ben och tass dusch, medans Panda den lilla sketongen glatt låg och rullade i någons kvarglömda bajshög.. Så rätt in i duschen med Rallyråttan.
 
 
 
Vad är det med bajs, döda sniglar, döda grodor och annat illauktande som är så vansinnigt fashinerande för hundar. Eller, jag vet ju varför de rullar sej i det. Men det är ju så enormt äckligt! Det är ju knappast så att man längtar efter att få in en hund med något annars djurs avföring eller tarmar på sej.. Blä!
 
Hästarna var trötta idag på morgonen, det var jag också. Eftersom de lovat regn inatt så körde jag inte ner mer hö till hagen igår än att det räckte till kvällsmaten. Tråkigt med dränkta balar under natten. Jag var riktigt lat och åkte med T ner för att slippa gå, bara för att mötas av två hungriga, trötta hästar som undrade varför matte inte hade någon mat med sej. Så det var bara för mej och Panda att vända och trött vandra upp till huset igen. Lasta höbalar och vatten på trädgårdstraktorn och åka ner igen. Tog av damerna deras regntäcken de haft under natten, solen började redan värma och knappt inga moln på himlen alls. Då kanske det inte kommer mer regn idag ändå. Tycker iofs att det gärna får hålla sej till att regna under nätterna.
 
 
 
 
 
Dagsformen
 
 
Kram Sofia

Kväll

Jag hatar verkligen älgflugor, de är något av det äckligaste som finns. Och dom ger sej ju fan aldrig heller och går knappt att ha ihjäl. Häststackarn vart helt attackerad av dem idag när vi gick promenad. Tog en av våra gamla ridvägar, hon var så lycklig över att få lite ombyte och såg så himla nöjd ut, tills vi kom djupare in i skogen och älgflugorna kom.. Jag lyckades få bort de flesta från henne, men en del kryper in så långt att inte ens jag hittar dem trots hennes korta päls. Tyvärr finns det ju ingenstans för mej att promenera utan att gå utmed elleri skogen, så vi får försöka stå ut. Läste precis att vita kläder verkar avskräckande för då fattar de inte att det är ett "djur" så imorgon får hon ha sitt flugtäcke på sej när vi går, som är vitt.
 
Imorgon har de lovat regn, inga mängder.. men skurar från och till under hela dagen. Så jag passade på att ställa in de saker som inte mår bra av att blir blöta, stängde överluckan på transporten och parkerade trädgårdstraktorn i skjulet. Hästarna är nattade och dogsen har fått kvällmat. Nu fattas bara en varm dusch och lite kvällsmat för min egna del. Sen är jag nöjd med denna dagen.
 
Mamma har varit på besök nu i eftermiddag, hon hämtade avmaskningsmedlet till sin ena häst, vi brukar träckprova ihop och då blir det ju att vi även beställer avmaskningen ihop och då kommer det hit till mej. 
 
Kram Sofia

E.m

Avmaskningsmedlet kom idag, så nu har Pippsen fått sin dos och ska snart slippa de eländiga parasiterna. Passade på att slänga till dem lite tidig lunch, sen ska de få gå och beta lite gräs i eftermiddag nån timma.
 
Har packat och burit ut det sista av hästarnas prylar. En del grejer blir ju kvar här hemma tills de kommer att behövas. Känns lite onödigt att behöva släpa med en hel hög med tjocka vintertäcken när de inte kommer att använda dem på flera månader ialla fall.
 
Nu blir det vila en stund, sen promenad med Lucky och Panda i skogen. Sen är jag lite sugen på att ta en sväng i skogen och se om jag hittar lite mer svamp. I nödfall får det bli hallonplockning idag också, komma hem tomhänt tänker jag itne ialla fall. Men innan dess får det nog bli lite lunch så jag orkar med resten av dagen.
 
Kram Sofia

Torsdag

Idag borde Pippis avmaskningsmedel komma, så smidigt att få det hemskickat direkt i brevlådan. Jag beställer från Apovet, de har samarbete med Equippo, företaget som jag skickar proverna till för att kolla om de har mask.
Känns tryggt att veta att de har full koll på vad de ska ha för medel, då de kan dubbelkolla mot provresultaten. Som nu, när både Pippi och mammas ena häst ska ha för två olika sorters mask, då får de ett kombinationsmedel.
 
Igår kom Luckys nya träns, ett Gold Medal Artemis.. 
 
 
 
Hon kommer bli kanonsnygg i det. Snokremmen kommer inte användas och förmodligen skär jag bort fästet på nosgrimman, tycker det är så fult när den lilla flärpen sticker ner. Valde detta tränset eftersom nosgrimman är supermjuk och formar sej fint efter nosen även om man inte spänner åt den. Lucky gillar inte tryck på huvudet så jag har alltid mina nosgrimmor ganska löst.
 
Det är betydligt svalare idag än tidigare dagar, rejält molnigt än sålänge, men det är inget jag klagar på. Hästarna slipper insekterna och verkade väldigt lugna och nöjda nere i hagen vid frukostfodringen. De slipper både huvor och täcken, vilket måste vara jätteskönt för dem.
 
 
Nu blir det strax frukost för oss människor också, T jobbar kvällspass och är hemma hela förmiddan. Panda har redan bestämt sej för att när både matte och husse är hemma har vi mysmorgon och har bäddat ner sej i täcket på mina fötter.
 
 
Kram Sofia
 

Onsdag

När jag kom ner till hästarna imorse så hade de likt två små houdinis lyckats dra in den höbal som var tänkt till frukost i hagen och ätit upp den under natten. De såg inte allt skyldiga ut eller så när jag frågade vad de hade gjort av dem. Så det fick bli reducerad frukost till att börja med.
 
Hundarna fick springa runt i trädgården en stund medans jag fixade och ordnade lite ute. Sen in för lite frukost och vila. Både för mej och dogsen. Passade på att ringa Apovet och beställa avmaskningsmedel till Pippi som ska komma imorgon. Lucky slipper för hennes prov visade negativt på allt.
 
Strax efter elva tyckte Panda att det var dags att gå ut igen, så då fick vi väl göra det då. Passade på att köra ner två nya höbalar (placerade dem långt från staketet denna gången) och två vattendunkar. Lurade också på Lucky hennes flughuva. Det är mer molnigt och blåsigt idag så insekterna håller sej hyfsat på avstånd vilket måste vara jätteskönt för hästarna.
 
Panda åker mer än gärna kärra..
 
Kram Sofia
 
 

Tisdag

Det blev en lugn morgon innan vi åkte in till Jönköping, hann besöka de affärer vi hade tänkt. Ett snabbt besök hos mamma på schenker blev det också, skickade iväg ett täcke som var förstort till Pippsen när jag köpte det.
 
Köpte ett nytt foder till Panda, James Wellbelowed, det är utfomat för att passa hundar som är allergiska mot vissa saker. Så nu får vi köra med uteslutningsmetoden. Hon har varit lite torr i huden och mjällig det sista. Tycker även att hennes päls har blivit lite tunn. På veterinärens order behandlade jag emot ohyra, utan att se något större skillnad. Badade henne med återfuktande schampoo och balsam, såg en liten förbättring. Så nu testar vi allergifoder och ser om det gör någon skillnad. Hon kliar sej inte mer än vanligt, men när man tar i henne och kliar i pälsen känns det som om hon försöker krypa ur skinnet och slå knut på sej själv för att det är så skönt och det tycker inte jag är normalt.
 
Sen blev det lite nya leksaker till dem och till hästarna fick det bli ny longerliga, vet flex bandage (superbilligt på Biltema!), två nya magic brush borstar och ludd till grimmorna.
 
När vi kom hem gav jag tjejerna i hagen lite lunch och nytt vatten innan jag och T dog i soffan en liten stund. Gick ner lite senare på kvällen tillsammans med Panda och gick promenad med Lucky. Det gick i myrtempo första biten och det kändes mer eller mindre som att jag fick släpa hästen. Sen helst plötsligt vaknade hon till och tyckte då att mitt tempo var alldeles för simpelt, hon klev på med långa sjumilakliv och lämnade med på efterkälken.. Hon har sina ideer den där lilla hästen..<3
 
Kram Sofia

Kvällen

Hästarna har fått kvällsmat och är nattade, dogsen ska få mat alldeles strax och det får nog blir lite kvällsmat till mej också. Vet inte exakt när T kommer hem och jag börjar bli hungrig redan.
 
Har städat här inne i ett par timmar nu, så tills imorgon är det bara disken kvar. Dumle som har något otalt med både dammsugaren och moppen blev förvisat till hallmattan och RallyRåttan gick snart snart dit och höll det darrande hårmonstret sällskap..
 
 
Imorgon har T ledig dag, vilket vi sett fram emot.. Vi hade från början tänkt åka över till Gränna, äta lite gott i hamnen och bara ha det gott nu när vädret ska vara fint. Men eftersom T kände att han behövde vila både hand och resten av kroppen så blir det förmodligen bara en snabb sväng in till Jönköping för lite handling, behöver bl a till Eko för att köpa hästfoder.
 
Kram Sofia

Eftermiddag

Panda vickar för blomkrukan och agerar fönsterprydnad.. Hon har haft en lång utläggning om exakt varför skatorna inte får vara i hennes trädgård. Tyvärr verkar de inte så imponerade utan fortsatte obekymrat att hoppa runt utanför fönstret till Pandas stora förtret..
 
Hade tänkt kika på ett eller två avsnitt till av Legens of the Seeker, sen tar jag med mej Panda ner till hästarna och går promenad med Lucky innan det är dags att kvällsfodra och natta. De såg slöa ut i solen när jag var nere och gav dem lunch, flugtäcket jag tog av Lucky igår fick jag slänga på igen då hon såg irriterad ut över insekterna.
 
 
Sen måste jag valla dammsugaren och moppen runt huset.. Och det finns säkert disk som vill ha lite uppmärksamhet också.
 
Kram Sofia

Måndag

Jäklar vad kallt det har varit inatt, somnade i soffan och blev väckt av T vid halv två, då visade termometern +5 grader. När jag sen släppte ut Panda vis sex-tiden visade den +1,8 grader.
 
Men när jag gick ner till hästarna strax innan nio så hade den redan stigit till +12 och solen värmde riktigt ordentligt.
Jag fick snabbt ta av mej min tunna jacka som jag fått för mej att jag behövde. Iofs vill jag inte reta min förkylning mer än nödvändigt, så hellre lite för varm än kall.
 
Damerna såg pigga ut i morgonsolen och ville mer än gärna ha frukost.
 
 
Gårdagen spenderades lugnt, busade med hundarna i trädgården, tvättade, rengjorde foderhinkar och promenerade med Lucky. Lucky var pigg och på bra humör, Panda var med i skogen och mordhotade lingonris och grankottar. RallyRåttan var till och med lite trött när vi kom hem, men så var det ganska varmt också.
 
På kvällen tog jag och T en sväng till Mullsjö, T var godisugen och jag kunde inte hålla mej borta från glassfrysen jag heller.. Kvällsfodrade och nattade hästarna och sen kröp jag upp i soffhörnet för resten av kvällen.
 
Kram Sofia

Tjoho!

Mitt bildredigeringsprogram bestämde sej för (efter en rejäl löneförhöjning och lite nya funktioner) att återvända till full tjänst. Så nu kan jag presentera lite roligare foton.
 
Har varit nere hos hästarna tillsammans med Panda, passade på att ge dem lite lunch, den var de dock inte ett dugg intresserade av.. De stod i skuggan och dåsade, det hade börjar krypa fram en hel del insekter så bägge fick flughuva och Lucky som har varit väldigt stressad över insekterna det sista fick flugtäcket också.
 
 
 
Så nu får de gå och ha det bra i hagen tills i eftermiddag, då blir det promenad för Lucky i skogen och sen lite borstning och pyssel för bägge.
 
Kram Sofia

Morgonen

Gick ner tidigt till hästarna idag, det var underbar dimma när jag rastade Panda men tyvärr hade det mesta hunnit försvinna när jag kom ner till damerna. Men fick några fina kort ialla fall.. Fast det är aldrig svårt att ta fina kort på snygga motiv..
 
Sötaste Pricken i starkt morgonljus..
 
Visar upp en rund och fin rumpa, trots pensionärslivet..
 
Min vackra stjärna..<3
 
 
Lagom road av mattes fotoförsök "ge mej hö istället!"
 
Utstrålning till tusen trots morgonfrisyr, mat i mungipan och lite glegg vid ögat..
 
Dagsformen efter 1 månads vila, lite rund om magen nertill, men är man sjukskriven så blir det lätt så.
 
Passade på att knäppa lite foton på mina andra tokdjur igår.. (klicka på foton för större format)
 
  
   
  
 
Kram Sofia
 
 
 
 
 

Gårdagen

Så var det redan söndag, ännu en vecka har gått och hösten kommer mer och mer. Men just nu känns det inte så hemskt, trots alla gula löv, kvällarna som blir allt mörkare och nätterna som blir allt kallare så känns det helt okej. Det har varit soligt och varmt på dagarna och sensommaren verkar klänga sej kvar ett tag till.
 
Gårdagen blev lite annorlunda än vad jag hade tänkt mej.. T ringde mitt på dagen medans jag var nere hos hästarna, han hade skurit sej illa i tummen på vänsterhanden på jobbet och behövde åka in till ryhov. Jahopp, så det vara bara att göra sej iordning lite snabbt och ge sej iväg. Fick komma in till en sköterska ganska snabbt, de tittade på det, tyckte att den delen som var nästan avskuren kommer ju ändå dö så det är inte lönt att sy, de frågade ingenting och behandlingen av såret var under all kritik. Sen tejpade den ena ihop det väldigt dåligt och satte på ett extremt klumpigt bandage, vi hann inte mer än ut i bilen så hade det ju blött igenom direkt. Så vi stannade vid ett apotek där jag köpte lite grejer att fixa till det med. Hemma igen så tog T av bandaget, jag hade inte sett hur djupt det var innan och är fortfarande helt förundrad över att de inte sydde det. När han klämde fingret så funderade de på att sy och den skadan var bra mycket mindre än denna. De hade inte ens lagt en steril kompress mellan tejpen (som hade släppt) och bandaget.. Jag tejpade, la på kompress och lindade och det blödde inte igenom en droppe. Det är ju lustigt att jag som endast gått en 4 h kurs med sårvård lyckades få det att sluta blöda när inte tanten på sjukhuset lyckades. Under all kritik Ryhov, under all kritik! Sen var det vila för T resten av dagen.
 
Min mor kom på besök på kvällen och vi började med att ta en promenad med hundarna och Lucky, mamma fick ta "mini-ligan" och jag Lucky. Det var lyckliga ullbollar som skuttade lösa i skogen runt oss, Panda var i sitt esse eftersom hon ju var den enda av hundarna som kunde vägen och då fick visa de andra, så hon såg till att hålla sej först hela tiden och med jämna mellanrum vänta in de andra. Så söt, med världens smile!
 
Sen stack vi in till Mullsjö och köpte pizza och sallad, mumsigt.. Jag hade hunnit en del på förmiddagen och kände att nu fick det vara resten av kvällen, så jag satte mej tillrätta i soffan och tog det lugnt..
 
Kram Sofia
 
 

24/8-2013

Ännu en underbar sensommardag.. har tagit lite sen morgone idag, vaknade visserligen tidigt men har inte känt att jag är hungrig förrens nu, så strax blir det frukost. Sen ner till hästarna och ha lite kvalitetstid. igår kväll innan jag flyttade staketet så fick Pippi en timmas mys utanför hagen, lite ryggmassage medans hon gick och plockade i det höga gräset. Hon var väl inte speciellt hungrig, gick och valde ut det allra godaste, maskrosblad och klöver låg högt på listan. Men nöjd var hon, frustade och gäspade om vartannat..
 
 
 
Under tiden ägnade Lucky sej åt en av sina favoritsysselsättning, skita ner sej!
 
   
   
 
 
Kram Sofia!
 
 
 
 

Härlig eftermiddag..

Har haft två sköna timmar i solen tillsammans med hästarna. Tog först ut Lucky och lät henne beta utanför hagen i en timma.. Själv satte jag mej i gräset och tittade på min fina häst som väldigt nöjd gick i solen och noppade topparna av grässtråna. Med jämna mellanrum kom och fram till mej, blåste varm luft i mitt ansikte och buffade på mej.
 
 
När jag suttit där en timma tyckte Lucky att det var nog med mat och ville gå på sin promenad, så det gjorde vi. Väl tillbaka i hagen igen så flyttade jag staketet så de fick nytt bete. Sedan satt jag bara i hagen en lång stund och bara tittade på mina fina hästar som såg mer än nöjda ut med livet. Ikväll får Pippi komma ut på lite one-on-one time med matte utanför hagen och gå och käka i det långa gräset..
 
 
 
Ni får ursäkta att fotona är i lite dålig kvalitet och skärpa, mitt bildredigeringsprogram har gått på semester och vill inte bli stört. Bättre foton kommer när det vill börja jobba igen eller jag ger det sparken och anställer ett nytt.
 
Kram Sofia
 

23/8-2013

Här sitter vi och myser i soffan, T jobbar kväll så han är hemma hela förmiddagen. Ska strax gå ner till hästarna och flytta lite staket. Jag som hade tänkt både städa ur transporten och lite här inne igår kväll, det blev inte så mycket av det.
 
När jag väl satta mej och slappnade av efter dagen så blev jag tvärtrött och det enda jag orkade var att gå ner och flytta staketet och natta hästarna. Men idag blir det urstädning av släpet och städning inne, hästpromenad, packa ihop det sista av hästarnas utrustning och sen lite hallonplockning.. 
 
Nu är det bara lite mer än en vecka kvar tills hästarna ska flytta till nya stallet. Och förhoppningsvis får jag börja rida igång Lucky efter veterinärbesöket den 10 september.
 
Kram Sofia

Dagen hittills..

Jag vaknade strax innan sex, supertrött men kunde ändå inte somna om.. Det tog nästan en timma innan jag kunde somna till några minuter, sen vaknade och somnade jag om vartannat fram till klockan åtta, när klockan ringde.
 
Upp och släppa ut hundarna, tvinga i sej lite frukost och sen var vi redo att fixa med transporten och hämta in Lucky. Jag hade gjort iordning det mesta igår så det sista gick snabbt. När jag kom ner låg bägge damerna ner och vilade, tror knappt aldrig att jag har sett dem bägge ligga ner samtidigt innan.
 
 
Snart stod Lucky på transporten och vi var påväg. Hon fick åka brett dag och stod som ett ljus hela vägen. Väl framme fick hon komma in i en box och äta upp resten av hennes hönät, mycket nöjd med detta! När maten var slut så försökte hon hälsa på boxgrannarna genom den lilla springan som fanns längst in i boxen.
 
 
Och när det inte gick så fick hon prata med de som stundtals gick förbi utanför boxen istället.
 
Det var inte lång väntetid innan vi fick komma in till hovslagaren, så nu har hon fått lite specialskoning runt om som ska hjälpa henne lite extra. Sen var det dags för stötvågsbehandlingen. Hon stod som ett ljus första omgången, sen tyckte hon att det var nog och ville gå därifrån så det blev till att ha lite förhandling med henne. Och alla som har försökt förhandla med ett sto vet att det är ge och ta som gäller. Så jag fick stå och klia pannan på henne hela tiden, såfort jag slutade så ville hon inte vara med längre.. Behöver jag säga att jag hade lite lätt kramp i armen efteråt.
 
Snart var det dags att åka hem igen, hon var jätteduktig vid lastningen nu också. Dually grimman är hur bra som helst, rekomenderar den starkt till alla som har liknande problem som mej. Den är väldigt användbar i många samanhang, inte bara lastning!
 
Påvägen upp till kliniken så fick jag ett sms, min nya låsregel från Klippans släp hade kommit. Så det hämtade vi när vi kommit hem. Skruvade bort den gamla, men för att få dit den nya så måste det borras lite större hål, så det får vänta tills imorgon. Men jag tog lite foton så ni får se skillnaden emellan den gamla och den nya.
 
Nya till vänster, gamla till höger..
 
Gamla till vänster, nya till höger.
 
 
 
Gamla till vänster, nya till höger.. Nya kraftigare skruvar..
 
Så det som är kvar idag är, flytta staketet till hästarna, städa ur transporten och städa lite här inne. Från och med idag så blir det bara burkmat en gång om dagen för Lucky, i uppstarten med tillskotten ska hon ha två gånger per dag, sen en gång per dag och tredje veckan varannan dag. 
 
Kram Sofia
 
 
 

Tar igen mej lite..

Det blev inga stora mängder med kantareller, men lite blev det. Det blev desto mer hallon, det finns såna enorma mängder att man får lätt ihop en liten på bara några få buskar. Hade lagom fått ihop 2,5 liter när det var dags att knata hemåt för att ta in Pippsen till hovslagaren. Så nu är hon nyskodd och går nere i hagen tillsammans med Lucky igen.
 
Själv sitter jag på soffan och tar igen mej en stund innan det är dags för Luckys promenad. Men får nog bli en matbit först, börjar bli hungrig igen.. Panda är nöjd efter dagens äventyr i skogen och sover som en liten gris jämte mej, med huvudet på mitt ben..<3
 
Vi har riktigt fin skog precis runt knuten..
 
Bästa svamp letar kompisen!
 
Kram Sofia

Lite lunch

Det är inte fel med tacos till lunch såhär en vanlig onsdag.. Sitter och slöar i soffan framför tvn som visar Legend of the Seeker. Det blev en sväng med hundarna i trädgården innan, så de fick rusa av sej ordentligt så de är lugna i skogen sen. Får de göra av med den mesta energin innan så går de bara lugnt och luktar i skogen. Dumle får jag ha med lina till, med jaken i full gång vill jag inte att han ska fara runt och störa.. Panda stör ingen så hon får vara lös. 
 
Kram Sofia

Morrn!

Ser ut att bli en solig och varm dag igen, inte mej emot! T jobbar förmiddag så jag tänkte ta med mej hundarna ut i skogen och se om det har ploppat upp några gula underverk än. Har hört på flera håll att folk redan har hittat mängder med kantareller och det är något av det godaste jag vet!
 
Morgonmys med vovvarna..<3
 
Hästarna hade demolerat avdelningsstaketet när jag kom ner imorse, de är hopplösa när de går i den gamla delen. När de går i den nya så rör de inte staketet.. De fick frukost medans jag lagade staketet och sen lite puss på mularna och kli på rumpan så var de ganska nöjda. De fick inte så mycket nytt gräs, de har väl gott och käkat hela natten de tjockisarna..
 
 
 
 
Idag kommer hovis och fixar Pippsens fossingar.. Men han kommer inte förrens halv tre, så det är många timmar dit. Hade tänkt promenera med finaste svart först och sen ska Pippi få en rejäl rengöring, är det tillräckligt varmt blir det bad. Hon är verkligen expert på att skita ner sej den lilla busen..<3 Oftast är hon mer grön, brun och gul än vit..
 
Igår tog vi en tur till Jönköping, hoppade in på Hööks och spanade in deras slutrea. Och jag hittade lite grejer. Pippi fick en ny reflexgrimma, Panda en tröja och Dumle ett täcke och en sele (tyvärr var selen lite för stor).. Kändes ju lite konstigt att behöva köpa ett täcke till Dumle, med tanke på hur mycket päls han har, men det kommer hjälpa honom att inte bli stel i vinter och i höst när det regnar och man är ute. Allt för att hans höfter ska må bra!
 
 
  
Kram Sofia
 
 
 
 
 
 

20/8-2013

Jag trodde att Rallyråttan skulle sova till åtminstone halv nio eftersom jag var ute med henne mitt i natten. Men icke, hon ansåg att senare än halv åtta var inte tänkbart, inte ens lönt att diskutera med henne.. Men jag gjorde vad varje morgontrött människa hade gjort, jag petade på T och frågade lite snällt om han kunde gå ut med henne.. Jag la huvudet på kudden igen och slöt ögonen och såg fram emot en timmas extra sömn. Tror ni att jag kunde sova? Nee! 
 
Så upp med datorn och här sitter jag och funderar på om jag ska gå och hämta lite frukost eller om jag ska vänta tills jag har varit nere hos hästarna vid nio. Panda har sedan länge krupit ner jämte och sover som en liten gris. Skönt att någon kan sova (mutter, mummel)..
 
Kram Sofia

Soffmys

Sitter nerbäddad i soffan och kollar på Troja, en av favoritfilmerna.. Tror det får bli kudden direkt när den är slut. Är jättetrött, imorgon blir det bara ut med hundarna, ner och morgonfodra och sen in i sängen igen och sova tills jag vaknar av mej själv.
 
Eftermiddagen här hemma har varit lugn, pysslade lite i lillhuset en stund, annars har vi mest slappat framför tvn, T har varit supertrött, inte så konstigt eftersom han jobbat 12 dagar i sträck nu det sista. Förhoppningsvis har han vilat upp sej lite tills imorgon, då blir det rensning i lillhuset och sen en sväng till tippen.
 
Vi tog en tur in till Mullsjö och handlade lite käk och gottis vid åtta-tiden. När vi kom tillbaka stack vi ner till hästarna direkt och fixade så att de nu går i gamla delen, gräset har växt upp bra där, kommer förmodligen få flytta staketet två gånger om dagen, men det gör inget. Bara tre enstaka pinnat på varje sida som ska flyttas, det går betydligt fortare än att flytta tio stolpar som sitter i en halvmåneform. De såg väldigt nöjda ut över att gå i den delen igen. 
 
Det ska bli fint väder nu minst en vecka framåt, det gör mej ingenting. Bara skönt med lite mer sol och värme. Jag tycker att det har regnat tillräckligt för ett tag framöver nu. Jag tror marken är ganska mättad på vatten ialla fall för ett par dagar.
 
Kram Sofia
 
 
 

Funderingar inför nästa lastning..

Lastträningen gick fint, men vi måste köra henne brett. Hon var svettig efter bara en kort sväng i släpet. Så vi får antingen hoppas att det nya staget hinner komma eller att det går bra att köra med den som den är nu. Jag vill inte utsätta henne för att åka smalt en gång till när hon så tydligt visar att det är inget hon är road av.. Men hon var superduktig under lastningen och gick på lugnt, lite brått av, men inget farligt. Nu får hon vila från lastträning fram till torsdag, då blir det ett nytt besök hos kliniken. Skoning och stötvågsbehandling.
 
Här sitter vi och är lite halvsega bägge två, men det är väl dags för lite middag snart. Fick ställa Panda i duschen för en liten stund sedan, hon hade minsann hittat djurbajs av okänt ursprung i trädgården som hon omsorgsfullt kletat in i pälsen, lite extra mycket i öronluddet. Så det blev dubbla schamponeringar och balsam efter det för att få henne att sluta lukta som en hel kompost. Nu hämnas hon så gott hon kan genom att gå och stryka sej emot oss med sin blöta päls, ställa sej så nära hon kan och skaka för att få ut sen allra sista fukten ur pälsen rätt i våra ansikten.. Hon är söt det lilla livet..<3
 
Det är inge kul att vara blöt..
 
Kram Sofia

19/8-2013

Panda väckte mej strax efter sju, då var det dags att gå ut enligt henne. Tog med Dumle och lät dem göra sitt medans jag gick i ett drömliknande tillstånd i morgonsolen. Sen in och slängde på ett avsnitt av den nya serien jag har börjat på, men hann inte med mer än ett avsnitt innan jag kände ögonlocken började bli alldeles för tunga..
 
Så nu blir det lite frukost, sen står lastträning på schemat.. tanken är att lasta och sen köra en liten sväng, får se vad damen anser om detta..
Det blir mycket körande nu framåt, på torsdag ska vi till veterinären och den 31 ska de åka till nya stallet och sen veterinären igen den 10 september.
 
I väntan på husse i Mullsjö igår..
 
 
Kram Sofia

Fortfarande ostadigt..

Hade hoppats på att vädret skulle stabilisera sej lite innan det var dags för mej och Panda att bege oss ner till stationen, men det verkar inte bli så. Så det blir till att ta med paraply till mej och regntäcke till Rallyråttan..
 
Kram Sofia

Lata soffhundar..

 
 
 
 
 
 
 

18/8-2013

Trodde på fullaste allvar att jag hade varit ute och vältrat mej i alkoholhaltiga drycker hela natten och sen glömt det när jag vaknade. Men insåg snart att inget sådant hade hänt, dock har jag sovit skitdåligt inatt, T har förmodligen sovit dåligt råkat väcka mej varje gång han har vänt och vridit på sej. Störd nattsömn gör mej och min kropp segare än kola.
 
Men nu ar jag varit igång ett par timmar och känner mej ganska pigg igen. Har varit nere och flyttat hästarnas staket och kört ner vatten. Det blåser rejält ute idag och de har gått ut med varning om att det kan förekomma kraftiga vindbyar under dagen. Lite regn kunde det visst komma också, men med 18+ så fick de gå utan täckena nu på dagen.
 
Igår var jag med på en catering till vackra Hjällö slott, ett medelstort bröllop.. Det blev ganska sent och vi var trötta bägge två när vi väl kom hem och möttes av två väldigt glada hundar. Eftersom det var beckmörkt så fick hästarna en kompromiss igår, de fick hö. Men de såg inte alltför ledsna ut, de mumsade och såg nöjda ut när vi lämnade dem för natten.
 
Jag sparar Luckys promenad tills ikväll, jag vill vila lite nu på dan och sen hoppas jag att blåsten ska ha avtagit lite tills senare idag. Klockan fyra tar jag med mej Panda och går ner till stationen, vi ska möta upp T i Mullsjö.
 
Kram Sofia

Dagens enda inlägg..

Jaha, borde väl alldeles strax klä på mej lite och sen gå ner till hagen, ge Lucky lite frukost och sen ta en promenad med henne och Panda. Måste gå hemifrån vid ett eller strax efter sen så det är lika bra att få promenerandet överstökat redan nu på morgonen.
 
Det var en gråmulen morgon jag vaknade till och jag hoppas att regnet har vett att hålla sej borta.
Kommer förmodligen vara så trött när jag kommer hem ikväll så räkna med att detta blir dagens enda inlägg. Imorgon hade vi planerat lastträning, men eftersom T fick ledigt måndag så kör vi den då istället. Han jobbar imorgon förmiddag/dag sen åker vi till Vetlanda en sväng, förmodligen kommer vi komma hem så sent att det nästan hinner mörka och sen är det bra om det finns lite ork kvar i kroppen när man ska lastträna också.
 
Ikväll blir det bara myskväll av det som blir kvar av dagen, jag kommer förmodligen vara helt slut då det var ett bra tag sedan jag jobbade och inom yrket får man ju stå och gå väldigt mycket, vilket drar ur krafterna ganska kvickt. Men roligt ska det bli!
 
Kram Sofia

Go kväll!

Då har jag krypit ner i soffan med rallyråttan på benen och har precis börjat kolla på en deckare. Men det blir nog till att stänga de blå tidigt ikväll, är jättetrött och känner redan nu att det börjar bli kämpigt att hålla ögonen öppna. Det tog på de sista krafterna att flytta staketet till hästarna, som tur va så var T snäll och hjälpte mej, så han matade Lucky först medans jag satte upp det första och sedan hjälptes vi åt att dra den sista tråden.
 
Nu har vi äntligen varit iväg och skrivit på hyreskontraktet för nya stallet. Gillade stället och människorna första gången jag var där och är ännu mer övertygad nu efter andra besöket. Tror att både jag och hästarna ska trivas fint där (och Panda med förstås!)..
 
Imorgon får jag fixa allt som ska hinnas på förmiddan, för sen ska jag in till Mullsjö. Ska åka med på en catering och servera, det var ett tag sedan jag jobbade med något sådant nu, men det ska bli jättekul.
 
Kram Sofia

Funkar perfekt!

Just nu är jag väldigt glad över att jag slängde på hästarna deras regntäcken efter Luckys promenad, för det vräker ner och har gjort det en stund. Det ska tydligen regna från och till hela natten, sen skulle det bli lite bättre imorgon framåt dagen.
 
Lucky och jag har invigt den nya Dually grimman och det tog inte många minuter innan min kloka lilla häst förstod precis vad hon skulle göra. Sen blev hon nästan för lydig där ett tag, fick tala om för henne att hon inte behövde gå 2,5 meter bakom mej utan gärna fick gå med huvudet vid min axel. Då såg hon väldigt nöjd ut..
 
Såhär ser grimman ut på Lucky..
 
 
Jag som har ormfobi hittade den här lilla gynnaren på vägen till hagen, som ni säkert gissat är den alltså död, annars hade jag aldrig stått så nära för att kunna ta kortet. Tror det är den första huggormen jag ser iår, har bara sett levande snok innan..
 
Så nu har jag bara flyttning av hage och mata lite kvällsburkmat kvar ikväll. Som ni säkert räknat ut vid det här laget så blev det ingen tur till Vetlanda, utan det blir bara en snabbis upp till nya stallet och skriva på hyreskontrakten. Sen tar jag, T och alla djuren fredagskväll..
 
Kram Sofia

Dags att testa Duallyn!

Ska ta en sväng med Lucky och börja träna in Duallyn ordentligt. Har kikat på alla fyra instruktionsvideorna nu precis, sen har jag jobbat med metoden innan, men kände att lite mer info och uppdaterad info är alltid bra!
 
Kram Sofia
 

16/8-2013

Idag råkade jag visst ta sovmorgon, vaknade inte förrens halv tio. Men hundarna sov gott jämte och Lucky var inte extremt arg över den lite sena frukosten. Det är fördelen med att de går på gräs, de har käk hela tiden.. Men ibland tror jag att hon kan klockan den lilla hästen och hon är van vid att få burkmat vid nio på morgonen och nio på kvällen.
 
Frukost!
 
Enligt Pippi är maten i Luckys hink godare..
 
Morgonrufs!
 
Sötaste pricken..<3
 
Hon är lite halvt hopplös att ta kort på, då hon helst ska sitta i knät på en..<3
 
Stilstudie i rumpklining mot litet träd..
  
 
Nu blir det slappa i soffan en stund innan Lucky ska få sin promenad. Sen åker Panda och jag tåg till Mullsjö och möter upp T. Dumle får vara hemma och vakta huset. Panda funkar visserligen väldigt bra som alarmsystem men som avskräckare är hon inte så effektiv.. Det skulle väl vara om personen som försöker bryta sej in dör i ett skrattanfall..
 
Kram Sofia
 
 

Mitt i natten

Så var det reda fredag, börjar bli rejält trött. Så det får nog bli till att släpa sej till toaletten och borsta tänderna innan jag kryper ner under täcket i sängen.
 
Det var en rejält pigg Lucky i andra änden av grimskaftet idag på promenaden, hon börjar tycka att skritt är ett väldigt simpelt tempo, fick påminna henne flera gånger om att hon faktiskt fortfarande är sjukskriver och ska ta det lugnt. Hon anser dock att hon är fullt frisk och att matte minsann ska sluta fjantra och ta ut henne på en lång tur i skogen i betydligt högre tempo än skritt. Panda skuttade med och var lika lycklig som vanligt över att få vara ute på riktig promenad med matte och hästen.
 
Sen flyttade jag staketet till ett nytt ställe, vilket hästarna inte alls klagade på. T fick hjälpa mej med vattenbaljan när han kom hem, mina klena armmusker orkade inte släpa den hela vägen till nya minihagen idag.
 
Imorgon blir det förmodligen en sväng till Vetlanda och sen upp till nya stallet för att skriva på kontrakten på stallplatserna.
 
Kram Sofia

Kanon!

Har haft lite besök här ett par timmar, alltid trevligt att sitta och snacka lite skit över en fika..
 
Har snackat med dem nere på Klippans Släp och de är verkligen helt fantastiska att ha och göra med. Lucky lyckades ju böja "låsklykan" när vi lasttränade och det var tydligen inget ovanligt att det kunde hända. Så nu ska de konstruera en kraftigare konstruktion till mej, de gör en helt ny låsbom. De skickar den när den är färdig så får vi skruva på den själva.
Kommer bli kanon! Är så nöjd att jag valde dem som släpvagnsleverantör, de ställer verkligen upp och har massor av bra ideer och lösningar! Ser fram emot att få hem den nya låsanordningen!
 
Inte mitt släp på bilden, men det är alltså den övre låsgrejer som jag menar. Hon har böjt den högra "låsklykan"..
 
Nu ska jag kika på filmerna om Dually grimman från Monty Roberts. Sen blir det lite övningar med Lucky i eftermiddag.
 
Kram Sofia!

Kolla!

Var ute och hämtade posten alldeles nyss och idag hade detta landat i brevlådan!
 
 
Yes, det är nya Dually grimman, ska testa den lite redan idag!
 
Kram Sofia!

15/5-2013

Hösten är verkligen här, även om temperaturen i solen kan komma upp i ganska imponerande grader så märks det så himla väl att nu är hösten här på riktigt. Dimman ligger tjock varje morgon och det är riktigt kyligt på kvällar och tidigt på morgonen. Gräset växer inte med samma kraft längre och jag har sett mitt första gulnande löv.
 
Jag och Panda har soffmys och Dumle ligger med tassarna i vädret på golvet. Jag mår tusen gånger bättre idag, endast lite tung i huvudet, lite tryck över bihålorna och naturligtvis är halsen inte riktigt på min sida än. Men energin är tillbaka och jag känner att idag får det bli till att fixa lite här hemma och ute.
 
Jag och Panda har varit nere hos hästarna tidigt, det var nästan lite magiskt ute med den täta dimman och de sneda solstrålarna som kämpade för att komma igenom. Lucky stod vid grinden och väntade på mej, gnäggade när hon såg mej komma gåendes på vägen. Hon är så go, när hon fått sin frukost vill hon alltid ha lite gos innan hon tar en tupplur. Hon lägger pannan emot magen på mej och vill att jag ska klia runt öronen. Oftast kommer då Pippsen och vill vara med och gosa. Så oftast står jag med stå huvuden mot kroppen som vill ha kli. Mina underbara ponnyflickor..<3
 
Igår kväll hade vi riktigt tv-mys med tacos. Vi började på en ny serie som visade sej vara riktigt bra, The Unit. Har hunnit kolla 3,5 avsnitt hittills och de fastnade direkt. Ibland behöver man ju ett par avsnitt för att komma in ordentligt, men inte med denna. Och det fanns nästan 70 avsnitt så det kommer räcka ett bra tag!
 
 
Kram Sofia

Lite mat nertryckt

Lyckades trycka ner lite frukost i min svullna hals.. Trodde jag skulle få ta fram skohornet där en stund. Men känner mej lite piggare nu när jag fått i mej lite mat. Tänkte ta med Panda och gå en promenad med Lucky snart, känns lite mer nu när jag får gå 35 min med henne, det blir ju ialla fall runt "lilla rundan". Efter nästa återbesök fick vi gå 40-45 min, det är ju nästan som en vanlig skogstur i skritt, skillnaden är ju att jag går jämte och inte sitter på.
Börjar få riktig ridabstinens och jag tror Lucky undrar lika mycket när matte ska plocka fram sadeln så vi kan ta en sväng i skogen.. 
 
Jag trodde provsvaren från Equippo skulle komma idag, det brukar komma ganska tidigt dagen efter. Iofs är det nog många som skickar in nu och dagen är ju inte slut än så det kanske hinner komma. Jag vill gärna att de hinner ta blodmaskodlingen innan jag ska flytta dem till vinterstallet om det behövs. Odlingen brukar ta 14 dagar, sen ska jag hinna beställa avmaskningsmedel också och ge dem. Jag brukar räkna 3 dagar sen har de släppt all mask.
 
Kram Sofia

Jäkla förkylning!

Den vill inte ge med sej, fast idag var jag inte lika snorig som igår. Men halsen är helt igensvullen och gör skitont. Lycka till att käka frukost när man mår så! Men bara juice till frukost är ju gott det med..(mutter, mummel)
 
Har varit nere hos damerna i hagen tillsammans med Panda, Lucky klagar inte alls över att få burkmat två gånger om dagen. Jag tänkte att om jag talar om att det är på veterinärens order kanske hon blir mer villig att åka i åklådan dit nästa gång.
 
Det har varit riktigt kallt inatt och termometern visade knappa +10,5 grader när jag vaknade imorse, det märks verkligen att det går emot riktig höst nu. Men jag har inte sett några gula löv på träden ännu och jag blir glad om det håller på sej ialla fall ett litet tag till.
 
 
I eftermiddag tar jag tåget till Mullsjö och möter upp T, blir en sväng till Jönköping. Han har ju jobbat heldagar nu måndag-tisdag och idag jobbar han bara till 16.30 så ikväll blir det hemmakväll med lite tacos och filmmys. Det har inte varit mycket av den varan när han har jobbat så mycket och kvällstid har vi spenderat åt att lastträna.
 
Idag borde min Dually grimma landa hos posten. Hämtar ut den påvägen till stationen i eftermiddag. Ska bli mycket spännande att testa den imorgon. Ska kolla på videon som medföljer först och göra markövningarna med henne och sen tänkte jag lastträna på söndag.
 
Kram Sofia

På riktig promenad med Lucky och Panda!

Det klarnade upp framåt dagen så jag passade på att ta med mej Panda och gå ner och hämta Lucky. Vi har efter återbesöket igår fått utöka våra promenader till 35 minuter om dagen. Innan vi gick fick hon lite lucern med nya fodertillskottet i (för lederna).. Det luktade riktigt smarrigt, ungefär som kola när jag öppnade burken. Och det gick hem hos damen också, hon smaskade i sej och verkade tycka att det var supergott! Vilket känns superskönt då hon behöver tillskottet och det var inte billigt heller.. 
 
Lucky såg uppriktigt förvånad ut när vi svängde in på gräsvägen istället för att följa grusvägen och vända vid mötesplatsen, när hon upptäckte att vi skulle gå hela "lilla rundan" så blev hon superlycklig och gick på med så långa kliv att jag nästan fick småspringa jämte henne för att hinna med. Panda sprang som en tok mellan granarna och tyckte det var superlivat att få följa med matte och hästen i skogen på en riktig promenad. RallyRåttan anser inte att gå och vända på en grusväg är en riktig promenad. Så nu var hon mer än nöjd. Lucky tittade på Panda och verkade mest tycka att hon betedde sej som en komplett idiot.
 
Det blev lite vattenkörning ner till hästarna innan jag gick in för att kurera min förkylning en stund, passade på att slänga på bägge damerna deras flughuvor, Pippi vill gärna ha sin, Lucky får man lura. Hon är inget stort fan av varken flughuvan eller flugtäcket. Men måste man ha dem så måste man. Sen fick Pippsens lilla rosa mule en omgång med mjukgörande solskydd. Hon bränner sej väldigt lätt om man inte passar henne. Hon brukar tycka att det är skönt precis när man smörjer på det, men sen tycker hon uppenbarligen att det blir lite kladdigt för hon går och drar snoken i gräset en lång stund. Ser skitkul ut, man får passa sej för kommer hon åt så kladdar hon gärna av sej på en.
 
Slängde ett öga in i transporten innan, städade och skrubbade ur den igår. Men det är svårt att se hur det blir när det är lite blöt fortfarande iom att en del av väggarna är mörka. Men den såg jättefin ut, skönt med en så lättstädad transport.
 
Kram Sofia!

Beställt!

Efter att jag fick hjälp med lastningen av en supersnäll tjej igår har jag beställt den specialgrimma som hon lånade mej att använda på Lucky. Lucky svarade väldigt fint på den, även om hon i början inte alls ville göra det jag ville så förstod hon snabbt att lyssnade hon så släppte trycket över näsan. Ett ställe där hon är väldigt känslig.
 
Här är lite info om grimman för er som vill läsa.
 
http://www.montyroberts.com/shop/equipment/dually-halter-medium-with-dvd/
 
 
Kram Sofia

Regn igen..

Tänkte att jag skulle gå ner och se till mina pälsklingar i hagen innan jag käkade frukost. Sagt och gjort, jag och Panda gick ner till hagen sida vid sida, jag hade precis kikat på väderprognosen som lovade ostadigt väder med en massa regn idag så jag tog med regntäckena ner till hagen. Hade precis hunnit lägga på dem deras täcken och stod och gosade med Lucky bär himlen öppnade sej. Jag och Panda hann trots att vi bara har ca 400 meter hem bli totalt dränkta. Panda som inte gillar regn hade fällt ner öronen åt sidorna och såg helt olycklig ut. 
 
Jag som hade tänkt packa det sista av hästarnas utrustning fick tänka om och fick istället lite snabbt slänga in de saker som låg utanför lillhuset och sen göra iordning Luckys foder för att sedan skynda mej in. Panda hade tagit skydd i hästtransporten under tiden och var inte alls ledsen när jag sa att "nu går vi in"..
 
Så nu käkar jag lite frukost och torkar till innan vi vågar oss ut igen. Jag tycker inte att genomblöt och vara ute är någon bra ide i vanliga fall och särskilt inte nu när jag redan är förkyld. Passar jag mej inte lär jag väl inte bli frisk förrens till jul.
 
Kram Sofia

Sjukling

Vaknade idag och är helt igentäppt, nyser som en galning. Så det var till att rasta hundarna och sedan krypa ner under täcket i soffan direkt, känner mej som en överkörd grävling ungefär. Ska strax ta en promenad ner till hästarna och se till dem, sen blir det en varm kopp the och försöka få i sej lite frukost
 
Typiskt att T jobbar heldag idag, hade gärna haft honom hemma idag.. Men hundarna tröstar ganska bra, iall fall lill-Panda som vägrar lämna min sida när jag är sjuk. Just nu ligger hon på min arm och sover. Men varje gång jag nyser eller hostar till så ska hon pussas och trösta.. Sötnosen.. <3
 
 
Kram Sofia
 

Hemma från veterinären..

Så då har jag äntligen landat lite i soffan här hemma. Lucky går nere i hagen tillsammans med Pippi och såg himla nöjd ut över att vara hemma igen när hon såg att hon kommit hem. Jag ska strax gå ner och flytta deras staket så de får mer att käka på.
 
Klinikbesöket gick väldigt bra och allt ser jättefint ut. Nu ska vi tillbaka den 22:a för skoning och stötvågsbehandling och sen efter ytterligare två veckor för en hältkontroll och stötvågsbehandling. Och sen får jag förhoppningsvis börja sätta igång henne.
 
Lastningen var ett kapitel för mej, dit gick det jättefint och tog inte ens fem minuter. Hem var hon inte pigg på att åka någonstans, men till sist kom vi ju  hem ialla fall.. Men det är bara att fortsätta med lastträningen. Nu får hon dock lite ledigt ett par dagar först innan vi sätter igång igen.
 
Kram Sofia

Lördag

Underbart med ännu en fin dag och alldeles lagom varmt. Sitter just nu och kollar på Stardust innan det är dags att ta en sväng med hundarna. Efter det är det en promenad med Lucky som gäller och sen lite lastträning.
 
Idag står städning på schemat, inte det roligaste som finns, men det måste göras. Men ibland funderar jag allvarligt på om Dumle producerar dubbelt så mycket päls mot vad andra hundar gör. Att han inte är helnaken vid det här laget som han fäller är för mej en gåta.
 
Igår kom ett litet paket från Equippo hem, så imorgon blir det bajsletar jakt. För er som inte håller på med hästar låter det nog som totalt dårskap att gå och samla ihop utav hästarnas skit, stoppa i små påsar och skicka på posten för att bli analyserat efter mask. Men det är viktigt att man gör det, jag vill verkligen inte avmaska bara för att, utan jag vill veta vad jag ska avmaska mot, alla medel tar inte allt. Förra året var Lucky helt ren från mask, Pippsen däremot hade både blodmask och bandmask om jag inte minns fel, rejält av bägge. Så nu får vi se iår hur det ser ut. De har varit i ett nytt stall emellan, dock vintertid, men de åt ju lite gräs precis när vi flyttade dit i höstas.
Här får de släppa masken innan de flyttar till vinterstallet, så tar de inte med sej någonting till någon annans mark ialla fall.. :)
 
För er som är intresserade att läsa mer, ,eller kanske beställa så kommer hemsidan här. Tycker priserna är vettiga och de är supersnabba. Jag har nästan alltid fått svar dagen efter det att jag har skickat in och de skickar svaret via mejl vilket går snabbt och är enkelt. http://maskkontroll.se/
 
Kram Sofia

Lastträning hela dagarna..

Strax dags att lägga huvudet på kudden och sova ett par timmar.. Men först, en dusch!
 
Har hunnint med tre träningar med Lucky idag, först en gång på förmiddane, en gång mitt på dagen och sen på sena eftermiddagen med T som hjälp. Vi kommer fortfarande inte så långt att det går att stänga, men hon går på, både följer mej in och jag kan skicka på henne. Men såfort man ger minsta lilla vink om att man ska röra dörrarna så backar hon av. Men hon är lugn hela tiden och stannar längre och längre tid på transporten för varje gång. Så det ska väl ge sej det med. För er som undrar så har vi börjat lastträna på ett nytt sätt mot så som vi har gjort innan. Tidigare har vi jobbat med tryck och släpp metoden och det har gått att lasta henne, men hon går ju knappast på frivilligt utan det har varit milt tvång.. Dock inget som skadar henne, men jag anser att det finns trevligare sätt att lasta en häst på.
 
Imorgon kommer Veronica och hjälper mej en sväng på kvällen då T jobbar morgon till kväll och jag vill helst inte missa en hel dag med lastträning, en hel del kan jag ju göra själv, men långt ifrån allt. Och sen behöver hon ju vänja sej vid att vi är två och att det faktiskt står en person bak vid transporten hela tiden.
 
Kraam Sofia

The dog that coulden´t howl!

Men han försöker ju ialla fall..
 
Och försöker..
 
Sen finns det ingen sötare än Dumle när han hör konstiga ljud, i det här fallet en pip-boll..
 
 

Pissblött!

Har precis börjat torka till efter lastträningen och flyttning av staket. Det småduggade bara lite, lite grann när jag gick ut och tänkte, jamen det här är ju inte så farligt. Under hela lastträningen småduggade det bara, Lucky var för övrigt var superduktig, gick rätt in idag och stod kvar.. Mitt duktiga hjärta <3 Men när vi var färdiga och jag skulle gå ner med henne öppnade sej himlen och det började vräka ner. Jag var ju tvungen att flytta staketet en bit så det vara bara att se glad ut och göra det också. I ösregnet, mitt bland en massa halvhöga småträd.. Om vi säger såhär, jag hade inte varit mer blöt om jag just klivit ur duschen.. 
 
Så nu sitter jag nerbäddad i soffan tillsammans med Panda och myser, när T kommer hem ska vi först käka lite och sen blir det lastträning med Lucky igen, hittills har jag varit själv och hon märker när man ändrar saker, så nu är det dags att börja träna att vi är två (så jag får lite hjälp att stänga).. Och är hon helt lugn och verkar ta lastningen med ro så åker vi en sväng också!
 
Kram Sofia
 
 
 

Regn!?

Och så skulle det till och regna idag, typiskt! Jag som ska lastträna.. Enligt prognosen ska det regna hela dan, men kanske har jag tur att det blir lite uppehåll. Iofs bli ju inte jag blöt som står i släpet hela tiden och inte hästen heller om hon gör som jag vill..;)
 
Tanken var att träna en gång nu på morgonen/förmiddan och sen en gång till i eftermiddag med hjälp av T och då även köra en liten sväng. Vill testa att köra henne helt utan mellanvägg och se om hon åker bättre så.
 
 
Kram Sofia

Upprepning, upprepning, upprepning!

Sitter och jobbar på att smälta middagen som bestod av fisk tillagad i ugnen med creme fraiche, tomater och lite lime (+ kryddor då förstås) till det käkade jag broccoli. Det blev riktigt mumsigt, Panda som fick resterna klagade inte alltför mycket, klagade inte alls faktiskt..
 
Jag sitter fortfarande och funderar på om jag ska hämta Lucky och köra ett pass till med lastträningen ikväll. Hon var ju kanonduktig innan idag och jag känner att upprepning är det bästa för henne, göra det till rutin.
 
Panda roar sej med att trycka ner nosen i sin matskål, putta ut alla matbitarna överallt och sen skälla på dem.. Har inte riktigt förstått syftet med detta ännu, men det finns säkert ett.. Ett väldigt bra sådant enligt Panda, hon vägrar bara att tala om det för mej..
 
Kram Sofia
 
 

Vilar lite

Sitter och vilar lite i soffan med solen i ryggen, funderar på vad jag ska fixa iordning till middag idag. T jobbar dubbelt idag, åkte tidigt imorse och kommer hem sent ikväll. Panda och Dumle ligger i högar runt omkring och stensover, vi har varit ute ett par timmar och härjat runt så nu är de trötta.
 
Har lasttränat Lucky, hon fick äta sin "burkmat" i släpet, hon skötte sej jättefint och gick på flera gång och står kvar snällt. Sen tog vi den dagliga promenaden, på ett ställe höll de på att skrammla med nån maskin som lät rejält högt, men hon brydde sej inte alls utan gick lugnt vidare. Sen blev hon lite busig på grusvägen och tyckte att hon skulle trava, men hon lugnade snabbt ner sej och skrittade snällt resten av vägen..
 
Sen har jag gått igenom och packat lite utrustning, mycket var redan lagt i lådor så det var ett nätt jobb..
 
Kram Sofia
 

7/8-2013

Morrn på er! Här sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på idag.. Lastträning står på schemat, likaså medicinering och promenad med den vackraste.. Funderar på om jag skulle börja packa ner den utrustning som jag vet inte kommer användas innan vi flyttar till vinterstallet, vore ganska skönt att gå igenom allt och se om det är något som behöver tvättas, putsas, bytas ut m.m
 
Från lastträningen igår..
 
 
Ska testa om min ide funkar också. Vintertäcken är ju som alla vet väldigt stora och bygsiga och tar enorm plats! Och jag lät ju inte använda dem på flera månader än. Så min tanke är att använda vakuumpåsar till dem. De kommer ju absolut ta mycket mindre plats. Har två påsar här inne som blivit över så början med att testa med dem, så köper jag fler sen om det funkar bra. de ofodrade täckena känns inte mycket lönt att vakuumpacka, då de inte innehåller någonting som kan tryckas ihop. Men alla med någon typ av fluffigt foder borde ju funka bra!
 
Men nu, allra först innan jag gör någonting annat så bllir det frukost framför tvn och slappa med min hundar nån timma innan jag startar dagen på riktigt.
 
Kram Sofia

Varit i Skåne och vänt..

Ca halv elva imorse styrde vi bilen mot Klippan i Skåne, hade fint väder hela vägen ner och även om vägen är skittrist så går den ialla fall fort att köra eftersom det är motorväg hela vägen. Anlände hos Klippans Släp strax innan klockan ett och innan vi hade hunnit räkna till tio kontraktet påskrivet och det nya släpet kopplat bakom bilen.
 
Den här utsikten hade jag i sidospegeln hela vägen hem..
 
Vi stannade till hos mamma och Stefen i Fredrikdal där det bjöds på lite grillat innan vi fortsatte hem till Sandhem. Panda har varit med oss hela dagen, men Dumle fick vara hemma i lugn och ro. Panda sov i princip hela vägen i sin bilbur och verkade ganska nöjd.
 
Släpet hemma i Sandhem..
 
Det blev en Boj Bravo EH från 2011 (sista årsmodellen som gjordes), totalvikt 1500kg, hel stolpe fram så man kan köra helt utan mellanvägg och ändå ha bommarna i fram. Valde en utan sadelkammare för att få lite högre lastvikt. Detta är en av de största släpen i den modellserien och vi är supernöjda med det. Lucky har fått kika på det nu ikväll och ha varit på flera gånger. Imorgon fortsätter jag med lastträningen.
 
Kan knappt beskriva hur skönt det är med eget släp igen, är helförtjust i den redan och den är super att dra, går jättejämnt efter bilen och känns knappt.
 
Kram Sofia
 

En del gjort, en del kvar..

Har dammsugit, torkat golv, diskat och tvättat. Det som finns kvar på listan är: fixa iordning Pandas bilbur, bada RallyRåttan då hon luktar träsktroll. Promenera, medicinera och mata den lilla svarta + mata den ännu mindre prickiga och fylla på vatten i hagen.. Så här har inte jag tid att sitta, upp igen!
 
Kram Sofia

Utflykt imorgon!

Yes, imorgon styr vi mot Klippan, som ligger i skåne. Så det blir en liten nätt resa på över 2 timmar. Vi ska åka ner till Klippans släp och kika på hästtransport, så får vi väl se vad som följer med hem.. ;)
 
Det är något som vi har funderat länge på och ända sedan vi sålde våran Trane så har jag velat ha en ny. Och nu har vi möjlighet att skaffa en ny igen och mitt förstahandsval var naturligtvis Boj, mycket på grund utav att jag dels tycker att de är bra byggda och har bra lösningar, men den största anledningen är faktiskt att Lucky föredrar Boj släpen framför andra transporter.
 
Modellen vi ska ner och kika på är en Boj Bravo EH, en 1500kg vagn som jag tror blir alldeles lagom stor för oss.
Ser fram emot att åka ner och få kika på de nya Forzab transporterna, vilka jag tror är efterträdaren till Boj som las ner efter att de gick i konkurs för ett par år sedan. Sedan en tid tillbaka har Thule i Jönköping reservdelar till Boj, vilket är kanon, förr fick man åka till Göteborg eller beställa. Men nu finns det alltså sånt på närmare håll.
 
Så just nu och förmodligen hela morgondagen kommer jag känna mej som ett barn på julafton.
 
Kram Sofia!

Showmaster Boots..

Yes, Luckys nya Showmaster boots kom med posten idag.. Köpte vita, tänkte att det kan bli snyggt som ett litet avbrott till all den mörka utrustningen jag har. Nu lär vi får vänta ett tag innan vi kan använda dem, men de finns ialla fall här när det är dags att klättra upp i sadeln igen.. =)
 
 
Kram Sofia
 

Hästbad

Vart blev gårdagen av? Det är en utmärkt fråga! I lördags pysslade jag lite inomhus och sen rastade jag av hundarna riktigt ordentligt mitt på dagen då de hade lovat oväder på e.m/kvällen. När det började mörkna på och mullra på avstånd gick jag ner till hästarna, gick promenad med Lucky och sen fick hon medicin och mat.
Hann lagom plocka in tvätt och dynorna till trädgårdsmöblerna när första rejäla åskknallen hördes nästan precis ovanför. Sen följde ett riktigt skådespel med en massa torrblixtrar ca 30 minuter innan regnet började falla och det verkligen hällde ner, var som om någon öppnat en kran.. Jag gjorde som jag brukar när det är såna sommaroväder, jag öppnade fönstret närmast soffan lite och kröp upp i soffan under en filt tillsammans med hundarna och det dröjde inte länge innan vi stensov allihopa, i 2,5 h sov vi som små grisar. Helt underbart, när jag vaknade så hade regnet nästan upphört helt och det mullrade endast på avstånd. Man kunde redan se att det höll på att klarna upp.
 
Igår vaknade jag alldeles för tidigt, eller rättare sagt, Panda väckte mej alldeles för tidigt. Så det var bara att masa sej upp, gå ut med henne och Dumle och sen krypa ner i sängen igen. Sov till halv tio, jätteskönt! Efter frukost tog vi hundarna och gick ner till hagen, jag hämtade Lucky och T gick med Dumle och Panda.. Efter medicin och mat blev det en dusch och sen en sväng in till Mullsjö för att handla lite. 
 
Efter käk och hundbus började jag plocka fram grejor till hästarnas bad. Pippi var först ut och hon var verkligen skitig, spelar ingen roll hur mycket man borstar på henne, skiten har verkligen en förmåga att krypa ner djupt i hennes päls, sen har hon ju tjockare päls än Lucky också så den är svårare att verkligen borsta ren. Hon ser ju ren och fin ut på ytan, men börjar man gno mer i pälsen så kommer massa skit fram. Lucky däremot har ju väldigt kort päls (det är därför hon är en riktigt skavhäst) så hon är mycket lättare att hålla riktigt ren.
 
FÖRE
 
 
EFTER
  
 
Vet inte om hon blev så mycket renare trots rejäl skrubbning och det hon faktiskt blev renare ordnade hon till så det blev snyggt brunt igen såfort hon kom ner till hagen.. Skrutthäst! <3 Men det är ju tanken som räknas..
 
Sen var det Luckys tur, Lucky är världens snällaste häst att bada, på ett villkor.. att man använder varmvatten. Som tur är så tycker jag att det är fruktansvärt elakt att helbada en häst i kallvatten så mina får bada i varmt.
Så hon stod som en klocka och tyckte det var jätteskönt, men det är minsann lite otäckt när det rinner vatten ner på benen, då måste man stampa lite.
 
FÖRE
 
Sommarrunda Lucky som helt plötsligt fick en jäääättelång hals när matte satte på vattnet och slangen låg runt hörnet och gjorde konstiga ljud (luft i slangen så det pyste, puffade och fräste från den).. 
 
Kram Sofia
 
 
 

3/8-2013

Morrn på er! Antar att för de flesta är det fortfarande morgon med tanke på att det är lördag idag. Själv blev jag väckt 06.30 av Panda som tyckte att det var mer än dags att gå upp och gå ut. Så det var bara att släpa sej ur sängen och gå ut med bägge hundarna. Sen däckade jag i sängen en stund till.. Vilket inte var alls dumt!
 
Upp igen strax efter nio, lite frukost och sen ner till hästarna tillsammns med Panda, de stod och dåsade under björkarna och såg ganska nöjda ut. Det blev lite kliande innan jag flyttade staketet en liten bit till då de fick lite nytt att gnaga på.
 
I eftermiddag har de lovat torråska, inte min favorit direkt. Mullret är lite mysigt, men blixtrar hade jag ju gärna klarat mej undan. Blir alltid lite nojig och tänker på hästarna när det blixtrar, men jag vet ju att de har det bra nere i hagen, finns mycket höga träd runt omkring en bit bort. Imorgon skulle det bli fint väder igen, tror att jag ska ge mina damer varsitt bad, det är välbehövligt, särskilt för Pippsens del. Iofs lär hon väl vara lika skitig igen såfort hon kommer ut i hagen. Men hon får ju vara ren en liten stund ialla fall..
 
Kram Sofia
 
 

Efter en stund i solen..

Blir man så jäkla trött att man måste vila huvudet mot nasse och sova en stund..
 
Hälsningar RallyRåttan!
 
 

Så satans varmt!

Helt underbart sommarväder idag.. Har varit ute flera omgångar med hundarna och busat och tränat i trädgården.
Passade på att gå ner mitt på dan och fixa med Luckys promenad och medicinering + att jag flyttade staketet en bit så de fick lite nytt att tugga på. De äter ganska slarvigt, lämnar mycket, men de har väl vant sej vid att de får nytt varje kväll, så därför kommer jag försöka flytta lite i flera omgångar förlagt över dan istället.. Så kanske de inte trampar ner lika mycket.
 
Panda fick gå med när jag gick med Lucky, hon tyckte det var varmt med knatade med utan att klaga hela vägen..
Jag fick slänga på flugtäckena och huva/flugpannband på hästarna, insekterna och framför allt blinningarna var hemska.. Luckys ben ser extremt fina ut, jag behandlar med arnika gel för att hjälpa läkningen lite extra. Även om det bara gör benet 5% bättre så är det ju alltid något. I övrigt så håller hon modet uppe, börjar bli lite tittig när man går med henne, men det är ju fullt förståeligt med tanke på att hon inte direkt gör av med någon energi när hon går i sjukhagen. Nu är det inte ens 1,5 vecka kvar tills nästa besök, ser fram emot det faktiskt! Håller tummarna att hon är mycket bättre!
 
Panda säger: De e så satans varmt!
 
Kram Sofia
 

Kväll

Har varit ute med Lucky, först promenad och sen medicinering och burkmat. När hon var nöjd och tillbaka stoppad i hagen så började jag sätta upp stolpar för att kunna släppa över den i en ny sjukhage. Lyckades lösa det riktigt smidigt om jag får säga det själv, så nu går de mellan de stora björkarna mitt i hagen och är väldigt nöjda.
 
Panda fick gå med idag också. Sen blev det en stunds lek och träning hemma på gräsmattan med bägge hundarna. Dumle var hyper till en början men blev trött ganska fort ändå tycker jag. Panda strejkade efter en liten stund och gick och la sej i skuggan. Dock fanns det en hel del energi kvar i det lilla trollet, det märkte jag när vi kom in igen sen och hon for som en skållad råtta genom hela huset.
 
Hon gör verkligen allt till 150% den där lilla hunden. Tidigare idag var hon helt utslagen och sov som en gris när vi hade varit ute en sväng. Tyvärr blir det inte så många kort på henne när hon är 150% busig, främst för att de flesta korten blir väldigt suddiga då hon inte är still en endaste sekund.
 
 
 
Kram Sofia

Tidigarelägger promenaden idag..

Hade tänkt gå med Lucky lite tidigare idag, anser att trots att det är ganska varmt så går vi ju så löjligt kort bit att ingen av oss ska ha ont av värmen den lilla stunden. Men först blir det lite käk, har kyckling i ugnen (jaja, jag vet.. igen!).. Men det är ju så gott!
 
Nu ser jag verkligen fram emot måndag. Har en sak på gång som jag inte har delat med mej här i bloggen än och ni får allt vänta lite till innan ni får veta mer. Men om det blir som jag hoppas kommer det underlätta nåt enormt för oss och särskilt för mej och mitt "hästeri"!
 
En annan nyhet är att jag har bestämt mej för att sälja westernsadeln, kommer köpa en dressyrsadel när hon väl är igång igen efter den här skadan. Det har sina anledningar och jag kommer sakna den enormt! Men det blir det bästa för oss båda tror jag.
 
Kram Sofia

Panda säger!

Jag döda grisen!!
 
Snälla matte, en liten bit kyckling?
 
Matte, du vet den där leksaken de hade på Hööks sist?
 
Tokig! Lek med mej!
 
Matte, vi måste prata..
 
Lite ledsen..
 
Matte, jag ligger här och håller dej sällskap när du är sjuk..
 
Arg och gnällig!
 
Kram Sofia

1 Augusti

Vaknade ca halv åtta idag, gick ut med hundarna och lät dem göra sitt. Tog sen en promenad och gick förbi hästarna tillsammans med Panda. De stod och blinkade i morgonsolen och såg ganska trötta ut. Men Lucky hälsade mej med en liten gnäggning och kom fram och ville ha lite gos. Pippi var inte sen att hänga på och vill hemskt gärna ha lite kli på undersidan av halsen, hennes favoritställe.
 
Det var skönt att komma ut i den friska morgonluften, det behövdes idag. Mådde för bedrövligt när jag vaknade, huvudvärk och sen fick jag ett blodtrycksfall när jag skulle resa på mej ur sängen och sen mådde jag illa som jag alltid gör när jag får blodtrycksfall. Men det känns bättre nu, dock hänger både huvudvärken och illamåendet i, så har jag otur är det migrän på gång. Jag får det inte alls ofta nu när jag är äldre, när jag gick i skolan så hade jag jätteproblem med det. Men det liksom försvann, vilket jag verkligen inte klagar på. Nu får jag det oftast i samband med att bihålorna krånglar när jag är förkyld (som nu).. ska försöka med lite frukost om någon timma och vila resten av morgonen så blir det säkert bättre! Jag skulle lugnt vilja påstå att jag älskar vår luftvärmepump just nu, den pumpar in lagom kyld luft och håller huset med en stadig ström av nytt syre, vilket gör under när man mår såhär.
 
Jag tog min vanliga promenad med Lucky lagom till kvällen igår, tog faktiskt med Panda. Annars har jag ju inte tyckt att det har varit lönt då vi bara går i 15 min och jag måste ha på henne sele och koppel då vi går över stora vägen, man vill ju inte gärna ha en platt hund även om hon brukar vara väldigt lydig uppe vid vägen så kan ju vad osm helst hända. Lucky verkar väldigt pigg och på bra humör, tror inte hon blir så lätt uttråkad iom att hon har lite gräs att pilla med hela tiden plus Pippsen som sällskap. Annars är det ju inte hennes favorit direkt, att gå i sjukhage..
 
Kram Sofia

RSS 2.0