Tisdag....

Vill börja dagens inlägg med att säga att anonyma kommentarer är helt onödiga, eftersom jag väldigt enkelt kan kolla vart de kommer ifrån ändå. Då det finns nåt som heter IP-nummer. Sen kan jag känna att kan man inte stå för vad man tycker behöver man kanske inte säga nåt alls... Eller?
.
Nog om det, åter till dagen!
Har varit en piss-lugn dag på jobbet. Hunnit göra lite salladsdressingar och annat. Blev hämtad av Tobbe efter jobbet, blev en sväng till Ikea och shoppa lite grejor till nya huset...=)
Så med fullastad bil (Tobbe hade hämtat ett lass i Ödeshög också) tuffade vi ut mot Mullsjö med lilla Saaben.
Efter att ha lastat ut och in allt så pinnade jag ner till privatstallet och träffade bl a på henne som äger stället.
De två sista hästarna kommer helgen efter det att jag flyttat dit Lucky. Sen skulle det komma ytterligare en liten häst, en shettis... Var tjejens om äger travarna som hade den. Så sen är det fullt i stallet...=)
.
Längtar tills det är dags att flytta in på riktigt, sova där första natten. Kunna gå ner till Lucky på morgonen, hinner knappt få på sej jackan innan man är vid stalldörrn... Helt underbart att få ha det så igen!
Och träningsmöjligheterna sen, 2 ridhus och en stor utebana! Och en massa ridvägar, paradiset jue!
.
För er som undrar vad kvällsprojektet igår var så har jag tyvärr inga bilder på det, har förlagt laddaren till kamerabatteriet så ni får ge er till tåls. Mobilen tar ju inga skojiga bilder direkt.
Men nu är man korthårig igen ialla fall, underbart skönt. Bara att dra handen igenom det med lite vax så är det färdigt, hade ju tänkt spara ut det till långt igen. Men eftersom jag behöver använda plattång varje dag för att tämja mina lockar så blir håret så vansinnigt slitet snabbt, trots bra produkter och en väldigt snäll tång.
Så jag fick inse att det får vara kort helt enkelt... Ser ju lite äldre ut i det också, trevligt att folk tror att jag är lite äldre än 18-19... (får fortfarande visa leg när jag ska köpa hostmedicin på Ica.. mummel, mutter)
.
Nehe, dags att se om äppelpajen är färdig. Det ryktades om att den skulle vara färdig ca kl...........NU!
.
Kram Sofia!

Dagen...

Go kväll!
.
Sitter här i sängen och snorar. Ska strax ner och försöka trycka i mej lite kvällis innan det är dags att ta itu med kvällens projekt. Vad det är får ni se senare...=P Om jag vågar visa bilder på det vill säga...
.
Jisses vad kallt det har varit idag, här hemma var det ca -6 på morgonen, men när vi åkte in i Jönköping runt 07.30 visade bilen -10. Alldeles för kallt för min smak. Fast det har varit en fin dag med sol större delen.
På jobbet har vi en extra kyl som står utanför restaurangen (alltså ett stort kylrum). Lite kul när man ska gå ut till den och tycker att det känns som att komma in i rumstemperatur (den håller ca +4) när man kommer utifrån kylan och ska in i den. I vanliga fall tycker man att den är superkall...
.
Dagen på jobbet var ganska lugn, portionerade upp min salladsdressing som jag gjorde i lördags (sweet chili/smoked paprica)... Mumsig blev den! Annars flöt det på som vanligt, inga större överaskningar.
.
Jag hann lagom äta innan Tobbe kom från jobbet och hämtade mej. Vi tog en sväng på Ikea och skrev inköpslista, imorgon blir det en ny sväng dit och inhandla det vi tittat ut, fast då behöver vi ha släp med oss.
.
Blev ingenting gjort med Lucky idag, fick sån jäkla huvudvärk påvägen hem och den ville inte ge med sej, lättade något i stallet, men sitter i fortfarande. Hade tänkt mej en promenad i mörkret, men det skjuter vi på tills imorgon istället.
.
Nehe, om jag skulle ta och gå och försöka få i mej den där kvällsmaten så jag kan sätta fart sen kanske!
.
Kram Sofia!

Dagen i bilder...

Eftersom knoppen och kroppen är ungefär lika trötta just nu så blir det ett inlägg med mestadels foton i såhär på kvällskvisten. Ska strax upp och släppa in Lucky och de andra hästarna och sen hem och ha lite mys framför Fringe.
Så håll tillgodo!
.
1. Garaget under tömning. 2. Tomt! 3. Köket (lgh) 4. Vardagsrum (lgh)
.
Dumle har väldigt egen stil när det gäller sovställningar i bilen...
.
Gården
.
1. Luckys blivande box 2. Gården (vårt hus till vänster) 3-4. Hagar
.
1-2. Köket 3. Kontoret 4. Sovrummet (minnestavlor)
.
1. Dumle testar Mullsjös vatten 2. Toalettdörren =P 3. Hall 4. Mullsjös minsta rondell...=P
.
Kram Sofia!

Påväg med full last...

Kör alldeles strax in i Gränna...
Fullastat släp och bil, vi har hunnit tömma hela garaget och packat en del i lägenheten + dammsugat av en snabbis överallt. Så nu känner vi oss rätt nöjda, nu ska allt bara av i Mullsjö också! Någonstans på vägen blir det ett stopp för lite lunch, antingen Max, Ekhagen eller testar vi nån av pizzeriorna i Mullsjö...
.
Kram Sofia!

I bilen...

Sitter i bilen påväg till Ödeshög. Har väl ca 10-15 minuters körning kvar.
Planen är att tömma garaget det första vi gör, sen upp i lägenheten och packa. Ska hinnas med lite lunch däremellan också. Skönt att komma iväg tidigt hemifrån, vi släppte ut alla hästarna innan vi begav oss.
Lucky var tröttis idag när vi kom upp, men blev mycket nöjd när hon fick komma ut.
.
Kram Sofia!

Lördag kväll...

Ska alldeles strax åka upp till stallet och mocka och gå en liten promenad med finaste hästen.
Verkar som att det ska börja snöa ute så får väl se hur långt vi vågar oss i mörkret om det börjar vräka ner. Är så glad över min nya pannlampa. Den funkar super och lyser upp väldigt bra. Nästa blir nog en "proffslampa" som lyser upp till 45 meter, men då måste jag lösa problemet med att de inte går att ställa först bara. De sitter i ett enda läge hela tiden, jag behöver ju kunna vinkla den neråt, vilket går att göra med min nuvarande. Men de ska kluras på lite till så till nästa säsong blir det nog den ännu starkare varianten. Så gott med lite vitt på marken, det gör att man ser mycket bättre ute i mörkret på kvällarna.
.
Har varit en väldigt lugn dag på jobbet idag och jag kom faktiskt iväg en liten stund innan den tänkta tiden. Men finns ju ingen anledning för mej att gå där och glo när mitt arbete är färdigt. Då kom vi ju hem lite tidigare idag istället, vilket inte var helt fel. Tobbe har som jag skrivit tidigare varit i Mullsjö över dagen och pysslat i huset. Så han hämtade mej efter jobbet.
.
Efter stallet blir det en sväng in till lilla, stora staden Nässjö och handla lite lördagsmys-godis och även hyra en film kanske (om vi hittar nån bra). Sen ska vi mysa ner oss i soffan och titta på Apornas Planer (den senaste) som Tobbe fick av mej i födelsedagspresent + den ev hyrda filmen.
.
Kram Sofia!

Typiskt...

Snacka om typiskt, en dag när man får sova ända till klockan åtta så vaknar man långt innan sju och kan inte somna om. Så det blev till att sitta här en sväng istället och fördriva tiden lite. Har ju inget utsläpp idag så inga pållar att åka till nu på morgonen heller.
.
Blir till att preppa mycket idag inför måndag. Fylla på "pappersvaror" m.m. Ska göra skagenröra och småfixa lite. Storstäd av salladsbaren. Det brukade visst inte vara så mycket folk på lördagar så man hann med lite sånt istället.
.
Tobbe är ju ledig hela helgen... Gott för honom!
Här är förresten hans nya arbetsplats...
http://www.hotellbjorkhaga.se/
Har inte varit där än, men verkar vara ett toppenställe! Äntligen har han kommit till ett ställe där hans utbildning och talang kommer till sin rätt...=)
.
Kom på att jag har inte presenterat min arbetsplats heller. Så här kommer den!
http://www.restaurangdragon.se/
Här finns jag 5 dagar varannan vecka och 6 dagar varannan.
.
Sen blir det en promenad i mörka skogen med finaste Lucky efter jobbet. Hon fick vila igår, var så jäkla trött när jag kom upp till stallet så min energi räckte endast till att mocka, fixa foder och mysa lite med finaste...<3
Hon var så söt igår, (är hon ju jämt iofs) när jag var påväg ut för att hämta deras vattenhinkar pratade hon lite med mej och kom fram när jag höll på att tömma dem. Satte pannan i magen på mej och ville mysa lite. Stod så en lång stund och bara gosade, sen när jag sa "nehe, hjärtat nu måste jag gå in och fixa med din kvällsmat" så lyfte hon huvudet, blåste lite varmt luft i ansiktet på mej och puttade mej sen varsamt i magen, precis som för att säga... "Gör du så"... Underbara häst...<3
.
Kram Sofia!

Trött fredag...

Sitter och väntar på en kycklingrulle från Jamaica, underbara Jamaica! De gör Sveriges godaste pizzor enligt mej.
.
Har varit lite mer att göra på jobbet idag, kom ifrån strax efter 15. Tobbe hämtade mej sen åkte han, jag och mamma ut till huset (var ju tvungen att visa mamsen vart vi ska bo sen) och pysslade lite. Tobbe har varit i Ödeshög på dan och hämtat ett lass grejor. Bl a hörnsoffan och lite av Luckys prylar.
Fick se två av de nya pållarna i stallet idag också, två travare (tävlingshästar fattade jag det som), två grabbar.
Den ena var en riktigt liten nätt grabb, supersöt... Påminde mycket om mammas häst Nora.
.
När vi började känna oss klara åkte vi hemåt igen, bytte om och åkte upp till Lucky. Mockade och fixade med foder.
De fick gå in strax innan åtta. Så nu är jag helt slut. Hade varit gott att vara ledig hela helgen. Men det är min tur att jobba lördag denna veckan, men jag börjar inte förrens 10.30 så det blir sovmorgon ialla fall. Sen slutar jag 17.00 så hela dagen går.
.
Planen för helgen har blivit lite ändrad, vi åker inte till Ödeshög imorgon när jag slutat. Tobbe kör en sväng till Mullsjö på dagen. Tror han skulle en sväng till ByggMax också. Sen åker vi dit söndag istället.
Nu får ni hålla tummarna för oss på måndag att de som ska kika på lägenheten vill ha den.
Vore supergott!
.
Räkna med en hel del foton från helgen. Ska försöka hålla kamerans avtryckare varm nu när vi flyttar. Har ju inte bjudit på några foton inifrån huset/stallet än heller... Lovar att det kommer snart!
.
Kram Sofia!

Det stod inte på önskelistan?

Isch... Ännu en dag som börjar och avslutas med att jag snorar och har mej... Det stod inte på önskelistan iår...?
.
Jobbet har ialla fall flutit på bra idag, varit ganska lugnt, som igår ungefär... Tobbe hämtade mej när han slutat jobba, gott för då hann jag käka lite på jobbet innan det var dags att fara hemåt. Petade i mej en sallad då jag inte kände mej överdrivet hungrig och sen tog jag med en portion champinjonsoppa hem. Smarrig var den, Marcel gör goda soppor och såser! Men orkade knappt halva, jag tappar alltid matlusten när jag är lite småsjuk.
.
Efter en snabbis hemma (bytte till stallkläder) åkte Tobbe och jag upp till stallet. Mamma kom efter en liten stund och vi red ut en sväng i skogen. Blev mest skritt, en hel del trav och en liten galopp, hela turen tog 45 min och var samma som jag red i måndags, fram och tillbaka till Ekefall och sen till sjön fram och tillbaka.
Naturligtvis hade en av snöplattorna jag skruvade dit igår gått sönder, så det fanns bara så det täckte halva hoven.
Men har fått tag i ett annat material som är lite mjukare genom Carin (mammas inhyrning) så det ska testas imorgon... Håller tummarna för att det håller lite bättre.
.
Imorgon åker jag med Tobbe till jobbet, ska ringa hyresvärden också. Var visst ett par som var intresserade av våran lägenhet som ville kika på måndag. Vore kanongott om den blev uthyrd ganska kvickt, slipper vi stå med dubbla hyror i alltför många månader...=) Finns ju roligare saker man kan göra för pengarna.
.
Tobbe är ledig imorgon så då ska han upp till Ödeshög en sväng, han drar med sej släpet upp. Blir ett lass med möbler imorgon. Sen blir det väl en del smågrejor på lör/sön. Garaget ska ju tömmas helt då det är uthyrt from den 1 feb redan...=)
.
Har suttit och läst ikapp en del av mina favoritbloggar, har inte orkat läsa nu på kvällarna... En del är folk jag känner, en del är bloggar jag bara trillat in på och en del har jag sökt mej fram till. Det är till 99% hästbloggar, många av de nyaste är westernbloggar. Skvallerbloggar håller jag mej långt borta från, de skriver oftast bara trams och hälften är rena spekulationer. Vad som fångar mitt intresse vad gäller en blogg (förutom att de berör ett ämne jag är intresserad av) är utseendet på bloggen (om den är behaglig att läsa), mycket bilder är alltid trevligt (sålänge de är fina), men mest av allt är nog hur bloggaren har skrivit. En blogg innehållande en massa svärord, felstavningar och felformuleringar får mej rätt fort att tappa intresset... Enstaka stavfel kan hända alla, det vet jag ju själv. Själv läser jag nästan alltid igenom mina egna inlägg innan de publiceras för att kunna upptäcka ev stavfel. Men ibland går det lite fort och de slinker igenom.
Jag gillar inlägg som är skrivna med humor och där man faktiskt får ut någon av texten.
Även att man håller igång sin blogg och skriver inlägg ofta, annars kan jag tröttna rätt fort...
.
Nehe, kanske ska masa mej ut i köket och se om det finns nåt ätbart... Tobbe gick dit för en stund sedan så kanske?
.
Kram Sofia!

Precis hemkommen...

Från stallet, har mockat och fixat med foder + satt dit en ny omgång snöplattor under Luckys framhovar. Jag har ju en egen sort som jag skruvar fast med hjälp utav broddarna. Hennes små fossingar mår ju inte bra av de fasta plattorna då det går in skit i luftkanalerna och skapar ett tryck i hoven. Och hela plattor vill jag inte ha jämt, de gör hoven mjuk och känsligare när den väl ska av. Så detta alternativet med att göra egna plattor är det bästa jag kunde komma på. Och jobbet gör de väl, de sitter bra och inga klampar!
.
Hade en sån där förvirraddag på jobbet idag, blev snurrig i skallen och hade svårt att koncentrera mej lagom till lunchen skulle börja, så jag kände att jag tyvärr gjorde allt annat än nytta. Men alla fick sin mat i tid och inga klagomål från gästerna ialla fall...=) Känner mej fortfarande lite bedövad, tror att det beror på förkylningen och att jag inte är riktigt pigg i kroppen.
.
Fick mej en shoppingtur ensam på Ikea idag, gick och kikade på köksavdelningen 30 min sen en sväng på fyndavdelningen innan jag gick och betalade. Blev ingen storshopping direkt, handlade för hela 39,-...=P
.
Sen blev det en sväng in till A6 också och kikade runt lite där innan det var dags att bli upplockad av mamma... Hon ville ha hjälp att kika på ny klippmaskin så iväg till Media Markt, med ett snabbt stopp på Rusta först...
.
Jag har köpt hårfärg idag och även bestämt mej hur jag ska göra med håret (tror jag)... Få se om man vågar lägga upp några bilder på det här sen...
.
Nehe, dags för lite kvällis... Sen nana dudden...
.
Kram Sofia!

Väntar på bussen...

Morrn på er!
.
Ska om ca 9 minuter byta till buss 13 som har mej till jobbet. Kockan ringde tidigt idag, upp och göra sej iordning och sen iväg upp till Lucky och släppa ut och morgonfodra. Igår kväll fick hon sitt vintertäcke på sej, termometern visade hela -7 grader i bilen när vi kom till stallet igår e.m. Idag får hon vila, det blir endast en timmas massage för lilla svart idag. Så underbart att kunna erbjuda sin häst detta, vet ju själv hur mycket bättre jag funkar efter en massage. Och hon verkar alltid uppskatta det... Ska bli gott att få köra ett första "riktigt" lass med grejer till nya huset i helgen. Ska köra över de grejor jag inte använder till Lucky för tillfället också. En massa tunna täcken och sommarsaker. Som vi har planerat nu har vi tänkt inflyttningsdatum 11-12 februari. Så knapppt 3 veckor kvar...
.
Kram Sofia!

Måndag...

Väntar på att Tobbe ska komma hem, borde komma om ca 30-35 min. Han åkte från huset för en liten stund sedan... Han åkte ut dit efter jobbet och pysslade en stund...
.
Har varit en vansinnigt lugn dag på jobbet idag, men det är ju dött överallt nu. Alla restauranger går sämre jan-feb.
Hann hem i så pass bra tid att jag hann rida en sväng på 45 min, blev bara skritt och trav. Dels var jag osäker på underlaget och dels har hon gått ganska mycket i helgen. Min lilla svarta var pigg idag också och tuffade på som tåget i skogen. Tyckte det var skitkul att vara ute med matte i skymningen. Vi hann åsen bort till Ekefall och sen ner till sjön och vända... en alldeles lagom runda om man bara ska ut en sväng såhär på kvällen...=)
.
Imorgon ska hon få vila och få massage istället, det kommer hon att gilla. Det blir senare hem imorgon också, antingen åker jag buss/tåg/buss och är hemma strax innan fem, eller åker jag bil och är hemma strax efter halv sex. Får se vad jag känner för, om det går att lösa vill jag gärna en snabbis ut till huset.
.
Denna veckan jobbar jag 6 dagar, mån-lör. Slutar ca 17.00 på lördag, då åker jag och Tobbe direkt upp till Ödeshög, måste börja packa ordentligt och tömma garaget (en som ska hyra det från den 1 feb). Sen tar vi med ett litet lass till huset, ska även passa på att se om jag kan få ett par ord med två av de nya hyresgästerna i stallet. Se vad det är för människor och hästar. De två första skulle komma i helgen fattade jag det som. Sen skulle det komma ytterligare två lite senare. Så fem hästar är det sammanlagt med Lucky nu till en början... =) Alldeles lagom!
Håller tummarna för att det är jordnära människor som har hyfsat samma uppfattning om hästhållning som jag.
Mardrömmen vore nån uppsnofsad typ som vill ha hästen ute 9-14 typ. Det vet jag ju sedan tidigare erfarenheter att det passar inte mej och min häst, även om ägaren och hästen är trevlig. Men de var vänner till hon som äger hela gården och hon är ju supertrevlig och har samma värderingar som jag så det ska nog bli kanon.
Allt sköts ju kollektivt förutom utsläpp och morgonfodring så det ska nog gå att komma överens med de övriga!
Ska bli kul att träffa dem ialla fall!
.
Nehe, kanske skulle ställa mej i duschen innan Tobbe kommer hem, slipper han ha en hästluktande mej att krama på...;)
.
Kram Sofia!

En dag i snön....

Det får bli ett inlägg till största delen fyllt med bilder idag...
.
1. Lucky 2. Nora först, Lillan efter 3. Nora 4. Lucky & mamma 5. Nu är tjockismagen borta igen!
.
1. Mamma & Nora 2. Stallet 3. En av boxarna 4. Gran..=P
.
Utanför stallet
.
1. Stallet 2. Stallplan 3. Kvällspromenad med doggsen tillsammans med Tobbe...
.
Nu ska vi bara käka nåt litet, sen in till Jkpg och se Hamilton på bio, efter det käka på Max och sen hem och gosa ner oss!
.
Kram Sofia!

God morgon!

Underbart att vakna en söndag och veta att man inte behöver masa sej ur sängen det första man gör.
Ingen klocka som ringer... (eee, eller ja, min ringde 06.02, glömde stänga av alarmen...oopps)
.
Har haft en mysstund tillsammans med känguruhunden Dumle och mys-kissen Knodd nu på morgonen... Ja, och Tobbe förstås... Men nu säger magen att den vill ha frukost så det är väl bäst att lyda, en hungrig mej är ingen trevlig mej...
.
Ska upp till stallet lite senare och mocka + att det blir en ridtur, hoppas på samma runda som sist, skönt med lite längre rundor som innehåller mycket skritt till att börja med... Men ska försöka rida ner till sjön sen på kvällarna i mörkret så min donna får trava och galoppera lite, vägen har varit alldeles för hal så vi har endast promenerat...
Hon vill jobba mer än det hon gör för tillfället, det märks. Hon var så nöjd igår när vi kom tillbaka till stallet, det syntes...=)
.
Funderar på att fota lite i stallet så nu får se hur fint det har blivit, jag har ju stått i detta stallet innan, men nu är det helt annorlunda, nästan helt färdigrenoverat... Det har tillkommit en hel massa nytt... Och på måndag (imorgon) kommer de ut och mäter och lämnar en offert på en paddock. Iofs får ju inte jag någon användning av den då jag kommer att ha flyttat till nya huset/stallet för längesedan då. Och där kommer jag förutom stor padock ha 2 ridhus och en massa fin ridterräng (är det iofs här också)...
.
Nehe, frukost va det ja!
.
Kram Sofia!

Ord att tänka på...

Folk verkar tro att jag bara skakar av mej och glömmer, men ni kunde inte ha mer fel...
Skillnaden på mej och andra är att istället för att agera ut och gapa så väntar jag till rätt tillfälle och slår till där det gör mest skada....
.
Fia

Bilder från den 12/1 till den 21/1...

12/1-2012
1. Pissregnet som sedan gick över i snöoväder 2. Påväg med G 3. G med nya kompisarna
.
13/1-2012
1-3. Lucky ute i hagen första dagen...
.
14/1-2012
Första gången han såg Fia (ja, hunden heter som jag) blev han livrädd, sen var det kärlek...<3
.
1. Dumle, Fia & Hilda 2. Lucky 3. Mimmi och jag på skogspromenad 4. Mimmi på hal is
.
På promenadstigen utmed vackra Fredriksdalssjön...
.
15/1-2012 + 19/1-2012
1. Dumle och Mimsan får plats bägge på översta trappsteget...=P (15/1) 2. Finaste med kvällsmaten
3. Sveriges fulaste banan! (Jag är väldigt lättroad, jag vet...=P)
.
21/1-2012
1. Nora 2. Lucky 3. Lucky och Nora
.
1. Roman 2. Lillan 3. Lurviga, snöiga öron (Nora)
.
Finaste öronen i världen...<3
.
Kram Sofia!

Orkar inte vänta...

Hmm... hade tänkt vänta tills jag har tillgång till den stationära datorn då minnet är piss i den här bärbara... Vill ladda av alla foton från digitalkameran, brukar ju alltid ha en massa bilder i mina inlägg, älskar att fotografera...!
.
Får nog köra i USB-sticket och se hur mycket som får plats på det, resten får knöla ihop sej på den bärbaras minne... Nu vill jag kunna se och sen redigera lite foton!
.
Så har ni tur kanske det kommer ett stort inlägg med en massa foton senare idag...=)
.
Kram Sofia!

Lördag och ledig....

Mm... väntar på Kinamat från Sunrice, kycklingspett med söt-sur sås och massa riiiiis, supergott!
Tobbe fick bestämma matställe idag eftersom han fyllde år igår, blev ju inte sådär jättemycket firande eftersom jag mådde dåligt igår kväll. Fattar inte vad det var som hände, mådde jätteilla och hade sån jäkla magknip. Började lite redan på dagen medans jag jobbade, sen blev det bara värre och värre på hemvägen. Fick inte ens i mej halva den salladen jag hade med mej som middag. Tack och lov hade Tobbe redan varit och handlat och fixat allt så vi kunde åka direkt hem...
.
Bytte om och åkte upp till stallet, tog in Lucky och gick bort till gula stallet, tog 40 min i raskt tempo. Lucky gillade att få komma ut på en längre tur...=) Mockade sedan Luckys och halva Romans, sen orkade jag inte mer och vi åkte hem så jag fick vila en stund. Åkte upp till åtta igen och gjorde färdigt, bästaste sambon hade mockat Nora och Lillan och bytt allas vatten så jag behövde bara mocka klart hos Roman. Sen släppte vi in och nattade hästarna.
.
På kvällen kikade vi på Mr Poppers Penguins en gång till, medans vi gottade oss med tacos. Tobbe fick stå för det mesta ätandet, jag själv fick inte i mej mer än 4 msk köttfärs, 2 msk gräddfil och lite cocktailtomater. Eftersom tacos är det bästa som finns så förstår ni att jag mådde pissdåligt som inte åt mer...
.
Idag åkte vi upp och släppte ut hästarna och mockade, sen hem och käka frulle framför tvn och sen tillbaka och red en runda. Blev en ganska lång sväng på nästan 2 h med en del trav och en liten kortisgalopp... Lucky var rätt nöjd efter den rundan...=)
.
Ska upp ikväll och släppa in, men imorgon har vi sovmorgon då den andra inhyrda i stallet har utsläppet... Underbart!
.
Kram Sofia!

Snart har hela veckan gått...

Jaha, så har ännu en dag gått...
Imorgon är det fredag och sista dagen på arbetsveckan (tror jag iaf, om jag nu inte ska jobba lördag också). Veckan har gått bra och jag känner att jag verkligen börjar komma in i jobbet på allvar, har lärt mej de flesta rutinerna, stänger salladen på e.m. och städar plus att jag till 99% kan kassan också, vilket underlättar en hel massa för de övriga som jobbar där. Allt som allt trivs jag väldigt bra, arbetskamraterna är ett himla gott gäng och vi har väldigt roligt på jobbet. Kul att man redan början känna igen en del stammisar också...=)
.
Tobbe hämtade mej efter jobbet, vi åkte aldrig till huset idag, båda var jättetrötta så vi tar det en annan dag. Så det blev en sväng på Jysk, Rusta, Hund och katt butiken i Hva (kattmat + kattsand) och sen stannade vi en snabbis på Sibylla så Tobbe fick sej en hamburgare. Sen hämtade vi mamsen på Schenker och åkte till stallet...
.
Blev bara mockning och pyssel idag, jag orkade inte med någon promenad/ridning idag. Imorgon kommer jag förhoppningsvis hem innan det blir helt mörkt så kanske jag hinner med någon lite längre tur... Blir buss och tåg hem imorgon, längesen man åkte den linjen hem från Jkpg. Sist man åkte där regelbundet var det hem från skolan (gymnasiet)... Undrar hur man orkade då, först upp strax efter fem på morgonen, sen buss in till Nässjö, tåg till Jkpg och sen buss till skolan. När man slutade var det buss till Jkpg station, tåg till Nässjö och sen buss hem. Plus att man åkte till hästen efter skolan varje dag. Inte konstigt att man längtade till helgerna.
.
Imorgon fyller min älskling 26 år (gammal gubbe jue)... Blir att fira lite ensamma imorgon kväll, lördag firar vi här hemma hos mamma tillsammans med dom. Blir nog till att köpa tårta iår, ingen av oss orkar ställa oss och baka... Kanske att jag slänger ihop en sats med mina berömda choklad- & apelsincrisp muffins... De brukar ju knappt hinna ut ur ugnen innan de är uppätna...
.
Tanken var att vi skulle åkt till Borås på söndag, men vi är nog i stort behov av att vila denna helgen så vi får skjuta upp det lite. Är annars alltid kul att träffa Ullis, Henrik och alla ungarna... Och man får inte glömma att nämna alla dessa gudomliga tårtor som Ullis bakar...=P
.
Kram Sofia!

Nytt jobb...Wiiiieee!

Tisdag:
Gårdagen bestod av jobb 8-16, Tobbe hämtade mej och vi åkte direkt hem... Upp till stallet och mocka + fixa käk till finaste. Efter det blev det en promenad tillsammans med Tobbe och Dumle. Lucky tyckte det var skönt att komma ut och röra på sej...
.
Onsdag:
.
Hemma och ska strax käka lite kvällis innan jag ställer mej i duschen för att sen krypa ner i sängen jämte världens bästa Tobbe...<3
.
Har varit fortsatt lugnt på jobbet idag, var en liten rush mellan 12.30-13.00, men sen var det som att trycka på en knapp, helt dött. Hoppa det sätter fart snart igen, jag gillar att ha mycket att göra. Så jag fick gå hem redan 15.15 idag. Imorgon jobbar jag 9.00-15.00 istället för 8.00-16.00. Tobbe hämtar mej så ska vi ut till huset med ett lass prylar och skruva ihop nya bokhyllorna m.m. Tänkte sätta en boxlapp på Lucky nya box också...
.
Gårdagen bestod av jobb 8-16, sen hämtade Tobbe mej (han hade varit på Ikea och sen i huset och lämnar nya bokhyllorna). Vi åkte direkt hem så jag fick byta om. Upp till stallet och mocka, sen ut på en promenad. Jag gick med Lucky och Tobbe med Dumle.
.
Blev erbjuden tjänsten på stället där jag provjobbat mån-tis, underbart! Helsköna människor som jobbar där och jag trivs redan... Som nya chefen sa, jag har smält in i gänget otroligt fort, och det är precis så det känns...=)
Så from idag jobbar jag heltid igen...Underbart!
.
Blev en sväng till först Biltema och sen Clas Ohlson efter jobbet idag, var på jakt efter en ny pannlampa, de jag har är inge vassa, de lyser med sånt där lamt gult ljus. Nu har jag köpt en LED med 4 lampor som lyser skarpt upp till 15 meter. Den har jag testat ikväll på min promenad med finaste i mörkret, jag är riktigt nöjd med den faktiskt...=)
Ska bli spännande att testa att rida med den också...!
.
.
Kram Sofia!

Söndag-Måndag

Längtar efter en varm dusch nu, ska ta den alldeles strax. Men funderar på om jag skulle pilla i mej nåt att käka först.
Vinterns första förkylning är här så aptiten är väl inte på topp... Dock låter hamburgare väldigt lockande...
.
Idag har jag varit och provjobbat, jobbade 8-16.15. Lite lagom tider, hann komma in i det och så. Riktigt kul jobb med trevliga arbetskamrater. Det lilla jag hann lära känna dem ialla fall. Humorn låg på topp, det tycker jag är viktigt..;)
Ser fram emot morgondagen...
.
Har varit en snabbis uppe hos finaste hästen och mockat, fixat foder och tagit in + pysslat om lite nu ikväll... Imorgon tänkte jag försöka gå en promenad med henne i mörkret efter jobbet. Får ta med mej stora ficklampan och se om vi kan se något i mörka Smålandsskogen... Kanske får jag med mej Tobbe och Dumle också?
.
Igår började dagen med att släppa ut hästar, mocka och börja koppla på el-aggregatet. Hann göra allt förutom att koppla till jordningen. Tre jordningsspett i marken, ett för varje 1000-volt, som det ska vara...
Åkte sedan hem och käkade stor frukost framför tvn, sen ut till stallet igen och tog in pållarna för ridning, red en sväng på ca 1 h i bara skritt. Efter det kopplades det sista på aggregatet och sen hade vi el... Lillan testade staketet för att vara på den säkra sidan...;)
.
Efter det blev det hem en snabbis och byta om och fara in till storstaden Nässjö för handling, först avverkades ÖoB, sen beställdes det kinamat på SunRise och efter det Willys. Hämtade käket och for upp till mormor och hälsade på.
Sen hem och släppte in hästarna och efter det tog vi kväll, underbart att ha Tobbe hemma igen och jag sov så himla gott natten till idag...<3
.
Nehe, dags att ta den där hamburgaren kanske?
.
Kram Sofia!

Saknar mina grabbar...<3

Har precis pratat med Tobbe, saknar honom som sjutton... Han åkte tillbaka till Ödeshög mitt på dagen idag medans jag var i stallet. Dumle är med honom så ingen av mina killar är här ikväll. Har jag tur kommer de tillbaka redan imorgon kväll, annars kommer de och hämtar mej efter jobbet på måndag.
.
Idag har vi varit ute och ridit fyra stycken, Lucky var på piggelin humör men höll sej i skinnet hela tiden. Mycket skritt, lite trav och någon enstaka galoppfattning. Ville inte rida hårt idag iom att hon har stått ett tag nu. Men det var underbart att sitta på hennes rygg igen. Imorgon blir det en sväng också... Blir nog en annan väg då, det är så vansinnigt halt just nu, men inne i skogen är det nog bättre skulle jag tro så det blir till att testa det imorgon...=)
.
Väl hemkommen från stallet blev det en promenad på 1 h och 15 min, eftersom Dumle inte fanns tillhandla blev det lånehund i form av Mimmi, korsning Foxterrier/Tysk jaktterrier, var lite annorlunda att ha en hund på nätta 10 kg i koppel istället för Dumle som väger ca 45 kg. Blev en mysig promend i det fina vädret runt sjön, Mimmi sprang lös i skogen till största delen, vilket hon älskar. Lekte kurragömma med henne runt granarna (Ja, många granar i Småland!!)...
Väl hemma igen somnade både hon och jag gott i soffan sida vid sida...
.
Ikväll blev det en ny film, Mr Poppers Pinguins... med Jim Carey, den var jättebra... Rekomenderas!
.
Ca 20.00 blir det upp till stallet igen och göra det sista innan de ska in. Mysa lite mer med min fina tjej...<3
.
Sen blir det i säng tidigt ikväll, likaså imorgon... Måste vara utvilad inför måndag och tisdag!
.
Kram Sofia!

Fredagen den 13...

Ännu en dag har avslutats, fredagen den 13, mera känd som otursdagen för många. För mej har den aldrig betytt det, är som vilken annan dag som helst.
.
Dagen har bestått av att åka upp till stallet på morgonen och släppa ut, fixade lite mer hagarna som vi inte hann igår innan de fick komma ut. Allt lugnt, Lucky och Nora känner ju varandra sedan innan även om det var ett par år sedan de sågs sist. De ställde sej lugnt i varsin hö hög och åt så lugnt.
Hade dock en liten mindre olycka, förmodligen hade Lucky (eller Nora) blivit rädd för någonting och sprungit in i staketet och dragit med sej en bit. Så han som äger stallet ringde och hade sett att Lucky var utanför från köksfönstret, bara att åka upp och leta rätt på henne och plocka tillbaka henne i hagen, hon som aldrig rör staketet annars... Så hon måste ha blivit ordentligt skrämt eller nåt... Hon stod bortanför alla hagar när vi kom, jag visslade en gång och ropade hennes namn, hon började gå mot mej och föll sedan över i galopp, lilla hästen kom springande rätt emot mej och stannade nån meter innan mej, sänkte huvudet och stoppade in det i grimman. Precis som för att säga, förlåt matte, jag råkade hamna utanför...<3
.
Efter det åkte vi hem och jag duschade, sen begav vi oss av in till Jönköping för att handla, men först lämnade vi av släpet i Ängaskog... Sköbnt att Tobbe hittade felet på lampan så han kunde fixa det, så på tillbakavägen höll säkringen hela vägen...=)
.
Blev en sväng till Eko, sen Max för lite käk och tillslut A6 Center inna vi begav oss hemåt igen.
.
Upp till stallet och gjorde det sista och sen tog vi in, borstade och myste en stund med den vackraste...
.
Kram Sofia!

Gårdagens äventyr...

Jag lovade ju att berätta om gårdagens äventyr som egentligen började redan i onsdags, åkte sent på e.m. i onsdags och hämtade hästtransporten i Ängaskog... Det första vi upptäcker är att någon lampa på släpet förmodligen har läckt in vatten, så när vi startar bilen går säkringen till höger bakljus på bilen... Jaha, men bromsljusen funkar och blinkisen och det är igång på vänstersidan. Så någon omedelbar fara är det ju inte...
.
Igår ringde klockan halv sju och då var det bara till att masa sej upp och åka ut och släppa ut hästarna.
Efter det åkte vi direkt och hämtade lånebilen, ville inte köra med våran i det hala väglagen, vi har dubbfria däck och denna hade dubb.
.
Hem igen och packade in grejorna som fanns hemma i bilen, upp till stallet och mockade ur Lilla G:s box. Mockade sedan vanligt hos Lucky. Tog sedan in bägge, Lucky fick lite tidig lunch medans vi gick ut med Lilla G igen, de gnäggade åt varandra innan de skiljdes åt, kändes lite sorgligt... Lilla G var jätteduktig och behövde bara nån halv minuts betänketid innan hon snällt gick på transporten. Strax innan tolv rullade transporten ut från stallplan... Hon stod som ett ljus hela vägen till Lekeryd där hon nu bor med sin mamma och en annan kompis.
.
Vägen tillbaka blev mindre kul, först mötte vi regn, sen snöblandat regn, sen hagel och sist vräkte det ner snö. Samtidigt som det blåste nåt så in i helvete... Vi var osäkra på om det skulle gå att köra Lucky över huvudtaget, man vill ju inte riskera livet på hästen direkt. Åkte hem emellan för att hämta Dumle och passade på att kolla om de utfärdat några varningar eller hur det såg ut framåt. Inga varningar och det skulle lugna ner sej. Tack och lov hade de för en gångs skull rätt, när vi gick ner till bilen igen hade det redan slutat snöa och det blåste inte hälften så mycket som tidiare.
.
Så efter att ha packat in det sista i bil och släp och lastat stjärnan så rullade vi kl. 15.30 ut från den stallplanen för sista gången. Resan gick lugnt och stadigt hela vägen till Jönköping, därefter kom vi ifatt stormen så sista biten var lite värre och det var ordentligt halt bitvis. Men vi tog det jättelugnt och kom fram utan problem.
Lucky stod som ett ljus hela vägen...
.
Så strax innan 18 rullade vi in på stallplanen och Lucky fick äntligen komma ur ut transporten och gå in och rulla sej i boxen... Hon hälsade glatt på de andra pållarna, gladast var hon nog över att se Nora som hon känner sedan innan, de andra två har hon ju aldrig träffat.
.
När vi pysslat en stund i stallet åkte vi hem och gick och la oss rikigt tidigt, supertrötta efter dagen.
Sov som en gris hela natten...
.
Tog lite kort under dagen, men de får ni vänta på då min internet uppkoppling är så långsam att det skulle ta en halv evighet att ladda upp dem...
.
Kram Sofia!

Supertrötta...

Har redan krypit ner i sängen och håller på att ladda ett Criminal Minds avsnitt... Vi är supertrötta bägge två efter dagens strapatser... Ett inlägg om dagen kommer imorgon efter utsläpp och frukost.
.
Men i det stora hela har dagen gått hyfsat som vi planerat, bara ett mindre oväder som drog in emellan körningarna.
Men det har varit lugnt under de viktiga timmarna som vi körde ialla fall...=)
.
Tog lite foton och kommer ta ännu fler imorgon, men tyvärr får ni nog vänta på dem ett tag. Sitter på mobilt bredband med halvtaskig täckning för tillfället så det skulle förmodligen ta en halv evighet att ladda upp.
.
Så nu säger jag godnatt till er alla!
.
Kram Sofia!

Mitt i natten...

Tobbe ligger här jämte och sussar sedan en bra stund tillbaka. Vi satte på filmen Australia till maten, sen mös vi ner oss framför tvn och vips så sov han... Dumle är också trött, och katten.. men han är ju nästan alltid trött...
Själv sitter jag vaken och lyssnar på blåsten som busar runt husväggarna.
.
Idag har vi hunnit med både veterinären och hovslagaren, Tobbe har varit hos läkaren och fått en dom på sina knän.
Vi har varit i Jönköping, bl a har jag varit på intervju för ett större företag med tre restauranger, ska provjobba framöver för att se om det verkar intressant... Men allt har sin tid...
.
Det var sängdags för mej för ca 30 minuter sedan så jag borde väl krypa ner om jag ska orka upp imorgon. Klockan ringer halv sju och då blir det raka vägen ut till stallet till kl. 7.00. Sen hem och äta frukost framför tvn...=)
.
Natti Natti på er!
.
Kram Sofia!

Så var det borta igen...

Hmm... dags för lite frukost snart, men börjar med en kopp the för att få magen att vilja vara med i leken...
Inviger nya the-muggarna som inhandlades på Ikea igår, alla som känner mej väl vet att jag är en the-fantast och älskar stora the-muggar. Det tar slut alldeles för fort i en sån där liten vanlig mugg...=P
.
Blev en liten ändring i veckoplaneringen också, Tobbe skulle ju vart hos läkaren imorgon 14.45, men det har blivit värre under de senaste dagarna så det fick bli en akuttid idag istället. Får vi se vad de gör denna gången, men blir vansinnig om han bara kommer därifrån med värktabletter som är svagt inflamationshämmande denna gången också. De har ju inte gjort mycket nytta direkt, mina egna tabletter jag äter dagligen är ju starkare....
.
Lite grått och trist ute idag och klabbigt. Men vägarna är fina ialla fall. Hatar snömodd och isbana, isch! Men det har varit fint med snön, mycket ljusare. Idealet vore 5 cm snö (ca som det va) och nån/några minus och vindstilla.
Min kropp mår bättre när den slipper den fuktiga, kalla luften som oftast blir när det är sånt väder ute som det är idag.
.
Annars står veterinären och hovslagaren på schemat idag, bägge kommer kl. 13.00.
Sen är den lilla nyservad och redo att åka hem när det blir dags för det.
.
Kram Sofia!

Blev en tripp till Jönköping!

Det blev en sväng in till Jönköping efter lunchningen av hästarna. Första stoppet var A6 och Terassen, Tobbes gamla jobb. Älskar maten där, fast konstigt vore det ju annars med tanke på vem som har varit med och tagit fram recepten och konceptet... Är så stolt över min sambo! Tycker det är så himla kul att det går så bra för dem däruppe, Iskander är en bra chef och medarbetare. Jag unnar dem verkligen all framgång!
.
De första fyra tog jag idag, de andra tre har Tobbe tagit när han jobbade där till tv-skärmarna.

.
.
Åt nog dock för mycket, är mätt fortfarande, när Tobbe började prata kvällsmat kände jag hur det vände sej, får nog inte ner en matbit till.. Dock får jag nog försöka skaka fram lite plats åt en del av chipspåsen och dippen som finns i köket. Självklart är det favoritchipsen Sourcream & Sweet Chili och dipp på turkisk yoghurt och egen kryddblandning.
Och det kan ju inte stå tills imorgon... Det är ju en omöjlighet...;)
.
Stackars mamsen har gjort illa knäet, får hoppas det blir bättre snabbt. Önskar jag kunde vart där och hjälpt till med hästar och så, tyvärr är det ju så långt emellan oss...=(
.
Höll på att dö av skratt när vi nådde gränsen för Småland, det var ett rakt streck på vägen där landskapen skiljdes åt. Vägen från Ödeshög fram till strecket var antingen snömoddig eller glashal. Väl nere i Småland hade de saltat och där var det bar väg... Underbart! Man kan ju undra vad de lägger pengarna på här uppe istället för snöröjning...?
.
Nehe, nu ska jag ta kväll och mysa ner mej i soffan framför en film!
.
Kram Sofia!

Dumle som valp...<3

Hittade en film på Dumle som valp hemma hos uppfödaren tillsammans med sina syskon. Vem som är Dumle behöver jag nog inte förklara, men för er som ändå vill det så är han den lurvigaste...=)
.

Trötter idag...

Är trött idag, känns som att det bor en mindre bisvärm i huvudet. Halsen känns som ett litet rivjärn och ögonen kliar. Inte kul alls, blev ju blöt om fötterna igår, är väl därför skulle jag gissa, får hoppas på en snabb återhämtning...
.
Jäklar vad halt det var imorse när vi skulle ut och släppa ut hästarna, höll på att stå på huvudet när vi skulle ut till bilen. men idag hade de ialla fall plogat, snöröjningen/saltning/sandningen här är under all kritik. Idag var första dan de hade saltat R50 så den var fin ialla fall. De måste ju sanda eller salta eller låta skiten ligga, bara ploga är ju vansinne, blir ju skridskobana direkt.
.
Fast jag lyckades med nåt väldigt smart igår kväll när vi kom hem efter att ta tagit in hästarna, Dumle snodde kopplet två varv runt en stolpe, i vanliga fall bukar han fixa det själv, men nu fick han inte riktigt till det iom att han gått mer än ett varv, skulle hjälpa honom och naturligtvis slog jag huvudet i skylten som satt på stolpen, fick den vassa hörnkanten rakt i huvudet, vid hårfästet. Lagom ömt idag kan jag lova... Typiskt mej!
.
Kom inte så mycket snö inatt ialla fall, de pratade ju om upp till fem centimeter på vissa ställen, men när jag vaknade ca 03.00 inatt hade det slutat. Så det var inte alls så farligt.
.
Dumle fortsätter med sin vinterdvala, tror han tar efter mej, när jag är trött känner han av det och tar efter. Skönt med en sån hund... Donna var ju tvärtom, när matte var sjuk eller trött var det jättesynd om henne (enligt henne själv), då stirrade hon runt och grejade och hittade på hyss... Men sen hade hon ju ett helt annat lynne också, att det var Siberian Husky i henne gjorde ju inte saker mer dämpad heller...
.
Idag blir det en sväng till affären och handla lite, ska fortsätta jobba på tvätthögen och hästarna ska ha sitt också.
.
Kram Sofia!

Kära väderguden!

Härmed vill jag säga upp min prenumeration på snö för denna säsongen tack.
Önskar bli kontaktad igen nästa säsong för ny beställning...
.
.
Med vänliga hälsningar Sofia Einefors!

I sorterartagen...

Har precis kollat färdigt på den tredje filmen i millenium-serien, Luftslottet som sprängdes. Bästa på hela filmen är rättegången på slutet, särskilt när de kommer in och griper han psykiatikern. Hoppas de kan fortsätta på serien, författaren till böckerna är ju tyvärr avliden, han hann skriva ca halva bok nr 4. Han skrev dem tillsammans med sin sambo, kanske hon kan fortsätta... Älskar verkligen filmerna, funderar på att köpa böckerna och läsa dem. Till och med Tobbe ville läsa dem, det är inte dåligt...;)
.
Annars idag förutom utsläopp och lunchfodring så har Dumle och jag varit på promenad, släppte honom på ett stort fält en bit från där vi bor så han fick fara runt som en dåre och jaga pinnar... Busen var överlycklig!
.
.
Sen har Tobbe och jag gått igenom alla gamla fotoalbum, slängt en massa gamla bilder som är av dålig kvalitet eller helt enkelt knappt föreställer något vi känner igen. Även alla dubletter åkte ut. Är verkligen i sorterartagen nu, igår var det ju köksskåpen och idag fotona, sen tänkte jag även gå igenom alla böcker i bokhyllan och dvd-filmerna, kommer ta sin lilla tid då det är en del. Men böcker jag köpt för många år sedan och fortfarande inte läst eller bara läst en gång och aldrig mer kommer vilja läsa (oftast läser jag om böcker jag gillar flera gånger) åker ut nu. De har tagit tillräckligt med plats, blir den platsen ledig för nya istället. Samma med dvd-filmerna. Kanske slänger ut en lista här sen, om det är någons om är intresserasd av någonting. Trevligt om någon annan kan ha nytta av det...=)
.
Soterar även en del i stallet, men det var inte mycket som kunde slängas, var ju inte längesen jag hade en utsortering nu. Kommer ihåg den jag gjorde i Falskog, där jag hittade 14 kompletta träns som jag inte använde, slängde ut allt på tradera. Och då sparade jag ändå de jag använde, varje häst hade 2 träns var och vid den tidpunkten hade vi 3 hästar... Denna gången var det en Ica-kasse som rök... Däremot passar jag på att ta hem alla lindor, paddar och annat tvättbart och fräscha upp...=)
.
Onsdag blir det full rulle, både veterinären och hovslagaren kommer samma dag, samma tid... Men det är bara den lilla som ska ha en vaccinationsspruta så veterinärbesöket går ju snabbt. Skiter i snösulorna på Lucky denna gången också, de går ju hemskt illa åt hennes fötter om det blir klabbigt med lera som går in i kanalerna och sen trycker upp i hennes hovar... Inte bra...
.
Kram Sofia!

Känns som igår... Längtar till våren...

Har precis klivit upp ur badet, torkat mej och fått på mej lite kläder igen... Dumle ligger här jämte och myser, han har gosedag idag, vill helst ligga på en, jag fick ju verkligen en sån hund jag ville ha.
Stor, mycket päls och en gosegris = Dumle...<3
Sen att han är envis som synden och har mycket egna åsikter hör liksom till...;)
.
Idag har dagen ägnats åt att tvätta och städa lite... Dumle har ju naturligtvis fått gå ut och hästarna har fått komma ut och fått lunch.... Sen ska de bara in också...
.
Känns lite overkligt att det är den 8 januari redan, känns som igår som jag och Sara var ute på Lucky och Mars i det vackra sommarvädret och flängde i skogarna... Eller mysiga långa skogsturer med Monica och Emma, eller när jag och Tobbe plockade svamp i höstar i underbart väder och Tobbe blev attackerad av älgflugor...;)
Det kanske är för att man längtar tillbaka, till sommaren, det varma vädret, de långa ljumna kvällarna, platserna och personerna...
.
Men jag vet att det är inte så himla långt kvar till en ny vår och en ny sommar och dit längtar jag som sjutton...
.
.
Kram Sofia!

Morrn!

Morrn på er alla bloggläsare!
.
Så fick vi då denna snö som alla tjatat om och även jag måste väl erkänna att det är väldigt fint. Och kroppen mår ju tusen gånger bättre när jag slipper det fuktiga vädret. Men man ska inte ha för höga förväntningar på att det får ligga kvar...
.
.
Halt som sjutton var det ialla fall när hästarna skulle ut imorse, ska brodda Lucky bak ikväll. Broddar fram har hon varit länge, sen första kylan kom. Fram har hon 4 broddar i varje, bak har hon 4 hål, men jag sätter bara i två när hon bara går i hagen... Hon är ju expert på att trampa sej själv, så 4 känns som en större risk...
.
Just nu har Lucky lite vintervila, därför blir det lite tråkiga inlägg, visserligen har hon inte gått speciellt hårt hela hösten, men då jag känner att motivationen inte är speciellt hög väljer jag att låta henne stå nån vecka eller två.
Hon går ute längre på dagarna istället så hon verkar hyfsat nöjd... Men klart att hon puttar lite på mej ibland och undrar om vi inte ska ut och galoppera i skogen eller träna...<3
.
Nu ska jag käka lite frukost, sen funderar jag faktiskt på om jag ska gå igenom mina köksskåp och sortera och städa lite. Det behövs om man säger så...!
.
Kram Sofia!

Hyacint, en djävul i änglakostym...

Ja, det är verkligen vad jag tycker om hyscinter. Jättevackra blommor, men jag är vansinnigt allergisk emot dem.
Vet senast jag var inne på Ica hade de blommande sådana i affären, trodde jag skulle få ett allergiskt/asmatiskt anfall och dö innan jag kom därifrån, de har sina blommor precis bara några meter från kassorna.
Jag får kliande, rinnande ögon och näsa, andningssvårigheter och det kliar i gom och hals...
.
Vet att det är väldigt många som är allergiska emot just denna växt, då den inte bara har en stark lukt utan också innehåller stora mängder alkaloider och är giftig vid förtäring. Den har även listats av astma- och allergiförbundet som en av de värsta doftallergiväxterna.
.
Jag hade gärna sett att man inte hade blommande sådana inomhus i butikerna alls, eller i något hörn...
Det har hänt flera gånger att jag kommit in i butiker, restauranger, mackar eller andra företag och det har stått sådana här där, då är det bara att vända och gå ut...
.
.
Kram Sofia!

Somnar nästan alltid...

Varför ska jag alltid somna när det är som mest spännande på filmen, slår nästan aldrig fel. Och vakna lagom till slutet.
Tur att jag sett den innan, så ingen större katastrof.
.
Är ett par timmar till innan hästarna ska gå in, mockade när jag lunchfodrade idag. Gott att slippa göra det nu ikväll när jag inte känner mej riktigt pigg i kroppen.
.
Tidigare här idag snöade det, först stora snöflingor som sakta dalade ner och sedan små som föll så tätt att det inte gick att se många meter ut genom fönstren, var som värsta london-dimman nästan, fast med snö...
Tror att det är så pass kallt att det fick ligga kvar, är ju mörkt ute nu så det syns inte så bra. Får väl se hur mycket som ligger ute vid stallet. För min del får det gärna fortsätta vara någon/några minusgrader, klart och vindstilla.
Då kan jag inte klaga alls...=)
.
1. Tröttast i stan 2. Dumle vaktar kissen när han äter 3. Bean-bag katt 4. Det börjar bli lite mer hår på huvet ialla fall
.
Kram Sofia!

Fredag...

Sitter och kikar runt lite på nätet, hittar väl inget jätteintressant. Försöker väl mest fördriva tiden tills det är dags för finaste tjejerna att komma in... Kanske bli det en film, kanske inte?
.
Har haft en trevlig, men kaaall dag i Jönköping... Käkade Grekisk lunch buffe på Pallas Athena, underbar mat!
Längesen man besökte en redig restaurang...
Bytte lite julklappar med mamma, fick ny mössa och halsduk (efterlängtade!) och mamma fick bl a lite kort på Nora, Lillan och Mimmi (deras två hästar + hunden)...
.
Känner att kameran behöver komma i bruk lite snart, tog lite bilder idag, men mest ego-bilder på mej själv... Får mina små ryck ibland, dags att uppdatera CV:n med en färskare bild kanske, på den nuvarande har jag långt mörkt hår...
Iofs har den funkat innan, jag har ju fått jobb på den ialla fall...;)
.
Kram Sofia!

Torsdag kväll...

Jag har gjort en revolutionerande upptäckt... Jag tycker dricksvattnet i Ödeshög är gott, ialla fall det i vårat hyreshus...
Då kan vi lägga det till den korta pluslistan, väldigt korta...
.
Har precis kommit hem efter att ha släppt in Lucky och Lilla G, det var lyckliga hästar som knatade in... Gott för dem att få vara ute länge i detta underbara väder. Kallt, klart och vindstilla...=)
.
Nu ska vi käka lite "kov me böd" här hemma och sen blir det kvällsbad för mej, efter det till att mysa ner sej framför tvn till en film, ikväll får Tobbe välja, mina val har inte varit så bra det sista...;)
.
Imorgon ska vi till Jönköping och möta upp Mammi och Momo för en bit mat...
Vad vi hittar på efter det får vi se, vi tar dagen som den kommer...
.
Kram Sofia!

En till synes vanlig torsdag...

Har precis ätit frukost, har suttit i telefon halva morgonen... Hatar telefonköer... Blä...
.
Hästarna fick lite oplanerad sovmorgon imorse, klockan ringde halv sju, men jag var knappt vid medvetande och lyckades naturligtvis stänga av alarmet, vaknade 07.20, panik! Hatar att försova mej, det är nåt av det värsta jag vet.
Slänga på sej kläderna och åka ut till stallet och släppa ut vackraste tjejerna...
.
SKönt att det inte blåser idag, nästan vindstilla. Tyvärr ska det komma snöblandat regn frampå dagen, hoppas jag hinner luncha innan dess. Lär väl vara blöta små damer som kommer in ikväll...
.
Imorgon ska vi in till Jönköping en sväng och träffa mamma och mormor, ska äta en bit mat och bara umgås lite.
Skönt att komma "hem" en stund, saknar mitt Småland... Och dialekten, denna underbara r-lösa dialekt.
När man hör nån som säger "kov me bö" då vet man att man e hemma...=)
.
Kram Sofia!

Det har slått över...


Täcke eller inte täcke - det är frågan

http://www.hippson.se/artikelarkivet/hasthantering/tacke-eller-inte-tacke-det-ar.htm
.
Tycker absolut att ni ska gå in och läsa artikeln, tycker den är bra skriven... Håller med om mycket som står där...
.
Kram Sofia!

En blåsig dag... Igen!

Maten står strax färdig på spisen, blir köttfärsås och spaghetti... Mumma!
.
Har varit ute och släppt ut mina hästar, de fick stå inne i morse, vågade inte släppa ut dem för stormen.
Nu får de vara ute ett par timmar och komma in innan mörkret lägger sej, vågar inte ha dem ute när det blir mörkt, händer det nåt så ser man ju ingenting. Staketet hade klarat sej bra, bara nån gren över på nåt ställe, skönt.
.
Annars blir det innesittar dag idag, Tobbe ska ner till VC och hämta sin sjukskrivning bara, blir väl samtidigt som hästarna kommer in.
.
Meningen var att jag skulle ha jobbat idag, men det blev inte så. Hade på avvägar hört att de ändrat schemat på jobbet nu när Tobbe är sjukskriven. Jag anade oråd och ringde upp, som jag trodde var jag ersatt på schemat...=(
Känns ju trist, jag behöver ju min lön och jag hade räknat med att jobba idag och imorgon...
.
Kram Sofia!

En mycket sorglig historia...

För att alla ska förstå varför min reaktion är så kraftig inför detta så vill jag börja med att delge er lite bakrundshistoria...
.
Ända sen jag var liten har jag fått lära mej att behandla djur och natur med respekt. Inte ta mer än vad jag behöver och aldrig behandla något illa. Alla djur ska respekteras... Levande som döda!
Djuren kan inte föra någon egen talan, det är upp till oss att göra det för dem. Och behandla dem med samma omtanke som vi själva hade velat bli visade.
Ute på mormor och morfars lilla gård där jag tillbringade somrarna hände det ibland att katten kom insläpandes med fåglar som kanske inte riktigt var döda eller döda och inte behagade falla katten i smaken. Dessa fick alltid en ordentlig begravning med sten/kors och en tyst minut. Även katten som vandrat vidare begravdes ordentligt på en fin plats i trädgården... Jag har alltså fått lära mej att djuren ska vördas och aktas även efter det att de inte lever mer.
Allt detta har jag fått lära mej sedan jag tog mina första andetag av min familj runt omkring mej och jag har alltid sett mej själv som en stor djurvän...
.
Då kan ni förstå att det hugger i hjärtat på mej när jag ser djur, slängda som nåt avskräde på en gödselstack, inte ens begravda en halvmeter ner. Detta är så fruktansvärt vanhedrande för dessa djur. Att inte ens få en ordentlig begravning/kremering. Sen att det även bryter mot en del lagar är också en annan sak. Hade de blivit visade den respekt jag tycker man bör visa och fått en ordentlig begravning hade jag inte lagt ett finger emellan.
.
Vart detta utspelar sej vet ett fåtal personer runt omkring mej, att jag väljer att skriva om detta i min blogg är för att jag misstänker att det kommer cirkulera en del hårda ord mot mej som person, på hur jag beter mej och vill därför belysa min åsikt i det hela. Vad som sedan sägs väljer jag att skaka av mej så gott det går...
.
Att jag får medhåll av högre instanser är ytterligare ett tecken på att jag gjort rätt, meningan var en rådfrågning om det får gå till såhär, då personen blev så fruktansvärt upprörd och arg över detta jag berättade och krävde att få veta vart detta pågick blev en bieffekt... Men en som jag nu i efterhand inte ångrar...
.
Hur allt slutar vet jag inte själv ännu, det står ännu skrivet i stjärnorna. Men jag går och lägger mej ikväll, med oro i magen visserligen, men också med känslan att jag gjort rätt och att det kanske är ett litet steg mot upprättelse för dessa djur... Som inte på något sätt förtjänar att bli behandlade som avfall...
.
Tack för mej!
.
Kram Sofia!

Tisdag förmiddag...

Ska alldeles strax ta på mej stallkläderna och knata ut till stallet. Luncha och motionera finaste svart och hennes lilla hag-kompis. Lilla G:s ägare har hittat en ny stallplats till henne, hon ska få gå på lösdrift tillsammans med sin mamma och nån/några andra shettisar. Kommer hon älska!
Så nu ska vi bara planera in ett datum som vi kan köra över henne. Hon ska bara få sin sista vaccinationsspruta också.
.
Vädret ser väl inte så lovande ut för tillfället, såg fint ut för en stund sen men nu rullar molnen in. De har ju lovat regn i e.m, lite uppehåll inatt och sen regn hela dagen imorgon. Ser verkligen inte fram emot att släppa ut imorgon, det ska spöregna och blåsa 25-26m/s kl 7 när de ska ut. Så ev får de stå inne tills det ljusnar, tänker inte riskera livet på nån häst...
.
Får se hur kroppen mår när jag kommer ut i naturen, igår trodde jag lederna och musklerna skulle värka sönder. Mår inte bra när det är så fuktigt och samtidigt kallt ute. Går rätt in i kroppen på mej. Idag har jag sluppit huvudvärken än så länge ialla fall, fast känner att den sakta kommer krypande igen...typiskt!
.
Nehe, lite stallkläder var det ja...
.
Kram Sofia!

Myskväll med tacos...

Ska alldeles strax gå ut och hjälpa Tobbe i köket med tacosen. Blir mys-kväll framför tvn. Ska ladda nån bra film och bara slappa. Stallet blev bara en snabbis då vi var hemma så sent att det hade hunnit bli mörkt innan jag hade hunnit komma iväg på min tilltänkta ridtur.
.
Idag blev kontraktet påskrivet för nya lyan. Känns skönt att ha det gjort.
.
.
Annars har vi kunnit med en snabbhandling på Willys på A6, men inte så mycket mer. Egentligen har vi inte gjort så mycket idag, fast det vi har gjort har tagit sin lilla tid...=)
.
Imorgon måste det bli ridning, min lilla häst gillar inte att bara stå i hagen och bli ledd ut och in morgon/kväll.
Hon vill jobba!
.
Vi fick bredbandet inkopplat idag också, helt underbart, förutom att nedladdningar går mycket snabbare går även uppladdningar av t ex foton till bloggen många gånger snabbare. Helt underbart, jag som lägger upp mycket på Youtube och annat.
.
Kram Sofia!

Dumle 2 år!

Har ju alldeles glömt av att skriva om det här i bloggen, så här kommer det, bättre sent än aldrig.
Min fina kille har precis fyllt 2 år!
Börjar bli stor nu, men än är han min lilla valp till och från. Men bara när det passar honom.
.
.
Kram Sofia!

Blött och jäkligt...

Har just bestämt att det blir kanal 3 hela kvällen sen från kl. 20.00. Börjar med Two weeks notice och fortsätter med Alla talar om Grace, sen är det nog dags för sängen.
.
Det blev ingen ridning idag, hade gjort klart stallet och plockat fram all utrustning när jag kikar ut genom stalldörren och ser att regnet vräker ner igen, plockar in allt igen och går hem istället. Var dygnsur och genomkall när jag äntligen kom hem, tror aldrig vägen känts så lång som idag. Sen att cykelbanan var täckt av ca 1 cm tjockt snorblask gjorde ju inte saken bättre, var vansinnigt halt.
.
Älsklingen hade tappat upp ett varmt bad till mej som jag kunde krypa ner i och värma upp mej lite i när jag kom hem.
Ett nytt fenomen som har lyckats inträffa varje gång jag lägger mej i badet är att telefonskrället ska ringa, minst 2 ggr. Iofs var det bara välkomna samtal så det gjorde väl inte så mycket... Men när man någon gång lyckats svara och det visar sej vara en försäljare av något slag vill man bara släppa telefonen i badkaret och hoppas att personen i andra änden åtminstone får lite vatten i örat eller nåt...
.
Ska om en stund åka ut till stallet igen och ta in hästarna för natten, kommer säkerligen vara blöta och härliga när de kommer in. Ska byta till ett tunnare täcke på Lucky, finns ingen anledning att hon ska gå med ett 200g täcke när det är +5 grader.
.
Kram Sofia!

Snöblandat blask...

Första dagen på året bjöd på en kall och fin morgon, för några minuter sedan vräkte det ner snöblandat blask och nu snöar det stora fina flingor. Men med tanke på att de lovar flera plusgrader i e.m. och  imorgon så kommer det väl knappast att få ligga kvar. Jag hade ju planerat att rida nu på förmiddan, men med tanke på skitvädret tänker inte jag gå hela långa vägen ut, bli dygnsur och sedan rida för att bli ännu blötare och sedan gå hem för att se om jag kan bli ännu lite mer blöt ifall det finns nån torr fläck kvar som har blivit missad?
Så jag avvaktar och går ut lagom till lunchen och rider efter istället...
.
Kanske ska gräva fram batteriladdaren till kameran också, glömde stänga av den när jag laddade av bilder sist så den laddades ur totalt. Känner mej nästan lite naken utan min kamera som jag annars har med nästan överallt...
.
Kanske man skulle få i sej lite frukost också?
.
Kram Sofia!

Nytt år, nya möjligheter!

Skriver detta nu inatt, ca en timma efter tolvslaget, så om det mestadels blir en massa obegripligt svammel så skyller vi på sömnbrist...
.
Nu tänker jag inte skriva mer om året som just passerat, nu tänker jag skriva om året som precis har börjat, 2012!
Jag har höga förväntningar på kommande år, tror att det kan bli ett mycket bra år. Finns en del förhoppningar som jag hoppas kan bli sanna. Mycket mer ingående kommer jag inte dela med mej här i bloggen. Ni kommer få se vad som händer under året genom att läsa här istället. En del blir säkert som jag har tänkt, en del blir kanske nästan som jag har tänkt och en del kanske går rakt åt skogen.
.
En tanke som har funnits hos mej länge nu och som jag känner är dags att ta tag i är att börja plugga igen, helst på distans eller deltid så jag kan jobba samtidigt, att plugga heltid är nog inget min hjärna orkar med. Tanken är kostrådgivare, har varit ett mål länge och nu känner jag att det kanske där dags att uppnå det målet.
.
Ett annat mål är att hitta hem igen, som ni alla kanske har räknat ut så trivs jag inte sådär extremt bra här i Östergötland. De öppna ytorna som jag trodde att jag skulle gilla gör mej galen med allt blåsande, finns inga träd som stoppar åt nåt håll. Har haft jätteont i kroppen sista månaderna på grund utav detta. Sen saknar jag Jönköping, varje gång vi åker ner känner jag att jag kommit hem igen. Har inte hittat hem här uppe så att säga.
Och lösningen ligger nog närmare än ni tror...
.
Som en start på nya året har bloggen fått sej en ny header. Vad tycker ni?
Meningen var att det skulle bli en vinterbild, men tack vare våran totala avsaknad av snö är detta det närmsta vi kan komma, bilden är ju trots allt tagen på julafton...
.
Årets första dag kommer börja med en lugn hemma mys-morgon i soffan med rejäl frukost. Sen sticker jag ut till stallet och tar en tur på finaste, lunchar efter det. Sen har jag insläppet på kvällen också. Annars finns det inga större planer för morgondagen... Vi tar det som det kommer!
.
Kram Sofia!

RSS 2.0