*Vilken är din favoritårstid?

Vår
Älskar denna årstid, då vet man att man har hela långa sommaren kvar att se fram emot. De där soliga, varma vårdagarna när marken börjat torka, man sätter sej i solen för första gången på året. Jackan åker av oftare och oftare när man är ute och grejar. Man kan ställa fönster på vid gavel och släppa in frisk luft, alla härliga vårljus och alla dofter som blir när allt börjar vakna till liv igen. Det enda som känns lite tråkigt är all lera när snön smälter och de bakslag med snö som man alltid hoppas slippa, men som alltid kommer.
.
Sommar
Underbara sommar, värme, sol, barfota, långa härliga uteritter med fika i skogen. Det finns hur mycket som helst!
Även de ljumna sensommarkvällarna är något att se fram emot, när alla växter har blivit sådär härligt mörkgröna som de gärna blir längre fram på sommaren. Det tråkiga med denna årstiden är alla insekter och de där dagarna när det är så varmt att man inte orkar göra någonting alls.
.
Höst
Vackra hösten, fina höstdagar kan vara underbara. Men detta är nog ändå den årstid som jag gillar allra minst.
Kylan kommer tillbaka, tillsammans med regnet. Min kropp gillar inte denna årstid när den bjuder på sådana dagar.
Fördelen är att man slipper alla insekter och de fina soliga dagarna när sensommaren inte riktigt vill släppa taget är något att ta tillvara på. Och finns det något vackrare än alla färgglada höstlöv?
.
Vinter
En fin solig dag, ett par minus och ett par dm snö.. En ridtur i snön med en härlig snögalopp. Eller en vinterpromenad med massa bus tillsammans med hundarna. Vintern kan vara helt underbar. Kylan och snön är bara mysigt och lyser upp efter höstens mörker. Det som är tråkigt är att är mörkt länge på morgonen och mörknar fort på kvällen. Men det tråkigaste måste ändå vara när snön vägrar infinna sej, det faller ner underkyld nederbörd som antingen gör allting glashalt och stenhård eller superklabbigt.
.
Kram Sofia!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0