Juldagen och det töar

Jaha, det var ju nödvändigt med snöstorm och en massa härlig snö när det ändå skulle töa bort två dagar senare, men det var ju kul sålänge det varade ialla fall. Jag är ju en av dom som på sista åren älskar när det kommer snö och håller sej kallt så det får ligga kvar, för är det något jag hatar så är det slask.
.
Stallet är redan klart för idag, det fick bli en snabbis ut nu på morgonen, morgonfodra och täcka mina, ställde dem i gången och mockade och sen tillbaka in med dem i boxarna igen. Det är Tobbes sista "långjobbardag" för detta året, jobbar 9-22 stackaren och då får det bli lite knasiga tider i stallet. Men ridningen kändes inte så ledsamt att skippa idag med tanke på slasket och att det småduggade lite hela tiden.
Möttes av en väldigt glad häst i stallet idag, en av hästarna hade tagit sej loss och stod mitt i stallgången och småslumrade och såg väldigt nöjd ut, fri tillgång på hö hela natten..;)
Lucky var på kelhumör och hade nog gärna sett att matte inte gade så brått och istället hade stått och klappar en stund på henne istället. Hon körde med sin lilla mule i ryggen på mej när jag la på täcket och försökte lägga upp huvudet på min axel hela tiden.. Finaste tjejen..<3
Lilla Pippi är väldigt nöjd med att få banan i maten både morgon och kväll nu i juletid, låter som om hon surplar milkshake eller liknanade när hon äter för att hon slabbar så..
.
När jag kom hem igen möttes jag av en arg liten Panda, matte får ju inte åka till stallet och lämna henne till att sysselsätta sej själv även om det bara handlar om en 35 min. Hon brukar aldrig bry sej om att bli lämnad hemma med Dumle, men idag var hon extremt busig när jag kom hem och fick sej ett litet tokspel ute i snön när jag släppt ut henne, då springer hon runt, runt i små cirklar med svansen rätt ut, öronen bakåt och småskäller.. Ser skitkul ut!
Hon älskar verkligen snö den lilla sorken, kylan däremot är hon inget fan av..
.
Kram Sofia!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0