Det blev en ny liten häst!

Då var dagen strax slut och jag ska bege mej mot sängen. Men måste ju uppdatera er bloggläsare först!
Tog bussen ut till stallet 13.05, mockade och ströade. Sopade och fixade lite i stallet. Grisarna njöt lika mycket som vi människor av det soliga vädret, tråkigt dock att det ska blåsa så förbaskat... Rambo, en av gårdens hundar var nog lite besviken över att Dumle inte var med mej ut, han skällde på mej några gånger, sen följde han mej som en svans tills han gav upp och la sej utanför stalldörren och kikade.
.
1-3. Grisarna solbadar 4. Rambo
.
Tog in Lucky och hann precis lagom reda ut alla kardborrarna från hennes lugg när Rocksjö kom inrullande på gårdsplan. Efter skoningen släppte jag tillbaka henne till hennes kompisar i hagen och vi kopplade släpet och begav oss mot Bankeryds ridklubb. Efter att ha följt GPSén så hamnade vi till slut i ett stall med ridhus, precis som vi skulle. Men... det var fel stall och ridhus...  Men det lite hjälp så lyckades vi bli lotsade rätt till slut...=)
.
Det första vi ser när vi svänger in på Bankeryds ridklubb är två små shettisar, en med ryttare och en med sele. Jag känner direkt att det där är "vår" lilla tjej. Hälsar på ägaren och vi går in i ridhuset där vi får se prov på både hennes färdigheter och humör...;) Själva stod vi bara med ett stort leende på läpparna, kan man annat än älska denna lilla käcka häst...<3 Inget tvivel om att det är rätt ponny för oss, vi skriver papper och lastar (superduktig att lasta).
Sen beger vi oss hem mot Ödeshög igen. Stannar för att tanka och då passar jag på att titta till den lilla tösen, hon gnäggar när jag öppnar skötardörren och kikar på mej med sina små ekorröron. Skrapar med framhoven och undrar väl om hon ska stå i den rullande lådan länge till... Hon skötte sej exemplariskt hela vägen hem, väl hemma möts vi av två stora New Foundlandshundar som uppenbarligen tror att Lilla G är en hund, för de hälsar på henne som om hon vore det. Hon tittar lite suspekt på de stora varelserna, sen gnäggar hon lite till hälsning och vi går in i stallet.
Hon blir överlycklig när hon kommer in i boxen och ser att den är fylld med mat (halm), tuggar som en tok tills hon får sitt hö, då över går hon till det istället...=)
.
1. I transporten 2. Hemma i nya boxen
.
Jag hämtar in Lucky och Lilla G gnäggar det första hon gör, Lucky svarar henne genast och vill hälsa på den nya hästen, men var e den? Hon hör den och känner lukten av henne, men ser henne inte. Till slut hittar Lucky den lilla mulen som sticker ut vid "matluckan" över krubban. Då ska tant naturligtvis sura lite, men inget pip.
.
Tar in resten av hästarna och nattar och åker hem!
.
Imorgon ska jag ut tidigt med bussen och släppa ut alla hästarna, då ska Lucky och Lilla G släppas ihop. Kommer naturligtvis ta med mej kameran och stå beredd. Tror det kommer bli fart på de två svarta damerna.
.
Men nu väntar sängen!
.
Kram Fia!

Kommentarer
Postat av: Jessica

Morning! va skönt att det gick bra! Ska som sagt bli spännande att se hur det går idag!

Kul att du tar så mkt fina bilder på alla djur, jag kanske "stjäl" några bilder ngn gång om det e ok=)!!! // Jessica

2011-10-05 @ 07:04:20
URL: http://jessicaroth.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0