Uppdatering från igår... Lite planer för idag...

Funderar på om jag ska ta och bege mej ut till stallet strax, hade tänkt vänta tills ikväll och åka ut när det inte är så varmt, men samtidigt slutar Tobbe tidigt idag så jag vill gärna vara hemma med honom senare.
.
Håller på att tvätta och städa lite här hemma, men har lite paus just nu. Det är ju inte det roligaste jag vet så man försöker väl hitta på ursäkter för att slippa.
.
Igår blev det en ridtur runt masten, tog ca 2 h som det brukar, vi red på i ett mycket lugnade tempo är vanligt, men det gjorde inte mej något. Vi blev ett helt gäng, Jag på Lucky, Sandra på Aller, Ebba på Tellus och Sara på Mars...=) Mars hde nog käkat raketbränsle för han var helprillig nästan hela ridturen... bushästen...=P
Lucky skötte sej fint, dock spände hon till det när vi skulle trava först in mot en av gårdarna, det var inte alls vad hon hade tänkt... Så då blev det lite kikade i dikena och några stopp. Men i övrigt var hon lugn och fin.
När vi skulle rida för att möta upp det andra så stötte vi på lite partull också, första huset höll de på med en cementblandare, andra hade de införskaffat en självgående gräsklippare som naturligtvis skulle vara precis innanför staketet där vi skulle gå, huset mitt emot körde de med en åkgräsklippare som med jämna mellanrum lät som en hel blåsorkester.. Men efter att ha kikat och tagit in allt så gick hon faktiskt förbi utan större problem.
När vi kommer upp till "t-korset" så står det en stor grävmaskin med larvfötter på vänster sida och lastbilen med ramp på höger sida (förmodligen den som använts till att frakta gräsmaskinen).... Då fick vi tillfälligt hjärnsläpp och låste oss, lät henne stå så en stund, sen tog vi några steg.. hjärnsläpp igen.. sen vaknade hon och knatade snällt förbi även om vi gav både grävmaskinen och lastbilen onda ögat...=P
När vi kommit förbi det hindret så trodde jag att äventyret var slut, endast ett hinder kvar. Men inte, då har de i sista huset flyttat kaninburarna så det står en halvmeter från grusvägen och "kaninhuset" i buren är illblått + att det naturligtvis sitter en kanin i buren, har ger kaninen onda ögat och talar stängt om för den att rör den sej blir det de sista den gör i detta livet... Tack och lov sitter kaninen helt stilla och en väldigt spänd Lucky går snällt förbi med myrlånga steg. När vi är förbi sista huset pustar hon äntligen ut och släpper på spänningarna så pass att hon gäspar...
Hemvägen blev väldigt odramatisk, kaninburen fick åter igen onda ögat, men bara i förbifarten, grävmaskinen var inte kvar och lastbilen var nog inte så läskig när vi tänkte efter, den självgående gräsklipparen slängde vi ett öga på men konstaterade att den var nog inte farlig den heller. Åkgräsklipparen hade parkerat och var för tillfället död, likaså cementblandaren...=) Så vi var ganska trötta och väldigt nöjda när vi kom hem till stallet igen...=)
.
Stackars Ludde höll på att bli blinnings lunch när jag var borta och tittade till honom, duschade honom i flugspray 2 ggr + att han fick sin huva, sen var han lite lugnare. Knappt att han orkar få i sej all maten han får nu, men jag vill ju inte att han ska falla ur igen. Det är ju inte mycket näring kvar i gräset nu längre. Till och med Lucky får 0.5 kg Lucern varje dag nu.
.
Idag blir det nog till att testa en ny sväng på andra sidan vägen. Var ju där och promenerade med Lucky i torsdags, tänkte se om vägen jag hittade då är fin att rida på. Såg så ut ialla fall....=)
.
Kram Sofia!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0