En händelserik dag i stallet... (31/7-11)

Ska alldeles strax krypa i säng, blir ganska tidigt upp imorgon. Tar stallet på morgonen, ska bli fint imorgon också, alldeles för varmt för att rida på dagen. Tobbe är ju hemma efter 20.30, då vill jag vara hemma.
.
Åkte ut till stallet med 18.18 bussen, missade ju att det var söndag idag (igår) så det gick ju ingen buss tio i som det brukar.
Gick bort till betet direkt där alla gick tillsammans, Acke hade försökt prata snällt med Lucky, men hon var inte alls på humör och hade gett honom ett sår fram vid bogen. Inte djupt, men tillräckligt för att flugorna skulle kalasa på honom.
Vi tog hem Lady och Lucky och gick sen tillbaka och öppnade så de skulle få gå på hela, så får tjejerna gå hemma vid stallet tills Lisen kommer hem. Både Acke och Lady hade lyckats dra av sej varsin framsko, Ladys hittade vi som tur va ganska snart.
.
Bestämde mej för att hästarna hade haft nog med ståhej och eftersom klockan redan dragit iväg 1 h så blev det en promenad med finaste svart. Blev den vanliga som tar 1 h runt. Kameran fick följa med i fickan, var ju bl a tvungen att visa er foton på getterna som går utmed grusvägen i Ormestorp. De får sej alltid lite extra långa blickar när vi går förbi då Lucky anser att de inte går att lita på.
.
.
Promenaden fortsatte förbi Ängaskog och ner mot gamla riks ettan, över vägen och vidare upp i backen. När vi nästan var vid toppen av backen hörde jag ett jamande, kommer det en svart-vit katt gåendes emot oss på fältet, sen följde den oss en bit tills den tyckte att det började bli för långt. Då satte den sej ner på vägen och titta långt efter oss istället.
.
.
När vi kommit en bit in på grusvägen som går bort till Prästekvarn ser jag två luftballonger som går ganska nära marken. Lucky har inte sett dem ännu och gör det inte förrens de kommer så pass nära marken att man hör ljudet de ger ifrån sej. Ni som inte hört en luftballong innan kan föreställa er det där pysande ljudet en lastbil ger ifrån sej ibland. Som det ljudet fast något dovare och konstant. Hon stannade och stirrade på dem en stund innan hon bestämde sej för att det var okej. Det slutade med att de landade på fältet precis bakom huset  som ligger utmed vägen vi gick på.
.
.
När vi kommer bort till Prästekvarn kommer det en häst i full kareta mot oss i hagen utmed vägen, vilt gnäggande. Gissar att kompisarna var iväg en sväng. Hon blir lite stissig och har inte riktigt lugnat ner sej när vi kommer ända fram till Prästekvarn, där står en traktor parkerad med en stor pressening i som när det blåste på den lät en himla massa. Men nyfiken som hon är gick hon fram och luktade på den efter ett par sekunder. Traktorn fick sej också en sniff och sen tyckte hon att vi skulle gå hem.
.
.
Pysslade om henne och gav henne mat när vi kom tillbaka till stallet och släppte ut henne till Lady.
Hon verkade nöjd efter promenadens händelser och är väl de erfarenheterna rikare.
.
Kram Fia!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0