Lördag... Ludde...<3

Hemma efter en ganska lång dag. Dumle är helt slut, ligger här helt utslagen och drömmer. Han har fått en ny liten kompis idag, en jack russel hane som är bara nån månad äldre än honom. Kul att  han har nån mer att leka med i stallet. Alice är ju i princip bara sällskap, hon är ju inte så lekfull när det gäller att leka med andra hundar…=P

.

Ludde mådde ialla fall bättre idag, märks att Metacamen gör sitt. Men han har fortfarande puls i alla fyra och det finns värme kvar. Men svullnaderna över kotor och i haserna är borta och själva benen var idag kalla och fina… Så det går ju framåt. Skönt att se honom så mycket piggare. Igår var han helt borta, la sej till och med ner när jag satt i boxen. Han som alltid brukar flyga upp såfort nån kommer in i stallet. Vill inte visa att han ligger ner.

En stor eloge till veterinären från Hva Vet station som kom så fort och hjälpte honom sent igår. Nu ska han stå inne helt tills på torsdag, torsdag e.m. får han gå ut i liten hage några timmar. Sen blir det halvdag på fredag och förhoppningsvis orkar han hela dagen lör-sön. Allt bara min kille blir bra igen…<3

Vi kommer ju inte åka till Vaggeryd med honom nästa onsdag, det är inte lönt. Nu när vi vet vad felet är efter att det blivit drastiskt så mycket värre… Så det blir väl förmodligen att åka om ett par veckor för att röntga hovarna för att kolla så att det inte har blivit några förändringar.

.

Imorgon ska jag och Sara upp och kika på avslutningshoppning på Örks. Sen ska Lucky få sej en tur i skogen. Ludde ska få pyssel och gos som vanligt. Och mockat. Han är lite sur att han får halm istället för vanliga mängden hö och endast lite hö. Men det kommer bli bättre framöver när man vågar öka givan igen. Nu får han ju endast minimumgivan. Dom ska ju ha minimun 1,2 kg/ 100kg kroppsvikt. Och då ska han ha 6,6 kg så jag tyckte 7 kg var lämpligt.

.

Kram Sofia!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0