Torsdag...

10.40 igår steg en ängel tillbaka till himlen..Hon lämnade ett enormt tomrum efter sej som aldrig kommer gå att fylla. Tack för att vi fått låna denna underbara häst! Allt gick så fruktansvärt fort, jag var inte alls beredd på det. Men nu har hon inte ont mera, min vackra vän. Maxen var med henne hela tiden, fanns vid hennes sida. Ludde och Lucky på håll, Ludde gnäggade efter henne ett par timmar efteråt. Men nu verkar han lugn.
Du är väldigt saknad, underbara vän!
.
Eftersom det blev som det blev med allt fick Maxen lov att följa med till nya stallet... Det fanns kanske nån mening med det som hände. Dom hade en liten box över till honom... Hästarna verkar lugna och trivas. Ludde hade varit jätteduktig när täcket åkte på imorse, han är iofs ingen dum häst bara man tar honom på rätt sätt.
.
En av dom andra hade sin hovslagare ute ikväll, passade på att kolla om han kunde verka Maxen när han ändå var där, han hade några minuter över så det gick fint. Det var ju dags för honom, vi tog ju inte honom när jag skodde dom andra iom att vi inte hade tänkt ha kvar honom. Men nu får han hänga med ett tag till den lille busen. Han är jätteglad över alla ponnyston i nya stallet.
.
Transportskrället gled av vägen för oss igår också när vi skulle köra Maxen, allt gick jättebra tills vi kom till sista jättebacken innan nya stallet. Kände hur det gled. ut och dra i handbromsen på släpet och dra på bilen. Tobbe hade foten på bromsen hela tiden. Ut med Maxen sen när han var ute gjorde han ett försök till att komma vidare, gick inte så det gled sakta ner i diket. Där stod det stadigt sen. Fick hjälp att fiska upp det ut diket och sen stod det stadigt på rännebron vid nya stallet. Han tyckte till och med att det var halt med traktorn.
.
Vi ville inte chansa med dom andra hästarna (hade vi vetat hur halt det var hade vi aldrig försökt med Maxen), så vi lastade ur innan backen och knatade dom sista 100 metrarna till stallet. Gick ju fint det också. Nu har vi även testat att lasta Lucky på två personen, trodde aldrig det skulle gå. Men det gick alldeles utmärkt. Flyttade bara mellanväggen så klampade hon rätt på efter en liten stund, försökte inte backa av eller nåt. Ludde och Maxen duktiga som vanligt.
.
På lördag ska vi hämta resten av mina grejer i gamla stallet sen ska det städas av ordentligt.
.
Trött är jag, men känner mej ganska nöjd...Trivs redan bra i nya stallet, mysigt folk och jättegoa hästar. Men viktigast av allt... Mina älskade hårbollar verkar trivas jättebra. Lugna och fina.
.
Känner mej lite hängig och är snorig, hoppas det inte är förkylning på gång...Har inte tid att vara sjuk nu...Innan jul och allt...Får krypa ner i sängen och kika på Simpsonsfilmen som börjar 21.30...!
.
Kram Sofia!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0